.Awesome Blogger.

Sunday, March 28, 2010

. Diari Untuk 1 Minggu .






isnin : 22 mac 2010

- hari ini di uji..stereng lock kereta my partner tak leh buka..da lah da lambat..sedihh..T__T
- hari 1st berpraktikum di SK Bukit Rambai, Melaka
- sgt nervous...terlewat sedikit sebab hantar classmate ke sekolah lain dulu
- phimpunan pagi dah nak bermula..nasib baik Guru Besar tak tegur..huu..
- kena duduk depan2..semua pandang2..curious nak tau sape la bdk 2 org ni..hee..
- berkenalan dengan guru-guru..
- diperkenalkan sbg guru baru di sekolah tersebut sms phimpunan..
- melawat sekolah..
- pergi dan bermastautin ke blk pend. khas..haha

selasa : 23 mac 2010

- bermastautin lagi di blk pend. khas ( PK )..kata ckgu PK kan..hee..
- update jadual untuk masuk ke kelas..semalam lagi dah dapat tapi pening..huhu..
- siapkan buku rancangan mengajar walaupun belum mengajar..siapkan refleksi..
- berbincang dengan guru-guru PK yang lain mengenai tahap pencapaian murid2..
- beramah mesra bersama murid2 PK..diorang okk..
- tak ada mslh yang teruk sgt walaupun tak tahu huruf a, b dan c...T___T
- rancang ujian diagnostik utk kelas yang akan diajar..

rabu : 24 mac 2010

- mula beri ujian diagnostik kepada kelas REDHA 1..
- sangat tensionn..diorang tak tahu apa2 pon..
- diorang tak kenal huruf a, cuma tau sebut je...huruf lain apatah lagi..:(
- warna pon tak kenal..lagi peninggg...
- semua nak perhatian cikgu...tapi semua baik2..ada sorang je terjal skit..huhu..
- diagnos ujian tu n rancang apa yang boleh diajar bermula minggu depan..
- selak2 huraian sukatan n berbincang ngan cikgu kelas terbabit..
- oh yea..lupa nak ckp..sy akan mengajar subjek BM, Mate n PJK..

khamis : 25 mac 2010

- ujian diagnostik utk kelas REDHA 3 & REDHA 4 pula..
- R3 utk subjek matematik n R4 utk BM..
- kelas ni more ok...alhamdulillah tak pening sgt..
- semua ok..tak ada yg terjal2 sgt..hyperaktif pon tak ada..
- still suka tarik perhatian cikgu..
- dah tau apa yg nak ajar next week

jumaat : 26 mac 2010

- bacaan yasin semula masuk kelas di dataran perhimpunan...
- 1st time tengok sekolah amalkan budaya ni..baguss2...hee..
- dah mula sesuaikan diri ngan sekolah..rasa dah mula sayang kat sekolah..:))
- dibelanja oleh guru PK yang baru dapat gaji 3 bulan!!hee..dpt mkn nasi lemak n kuih2..
- moga k.atul murah rezeki yea..hehe..:)
- dpt rasakan memang kehadiran sgt dialu2kan di sini..cikgu2 aliran perdana pon baikk sgt!
- nak posting kat sni!!hahahaha..wek!

sabtu : 27 mac 2010

- outing ke tesco n popular bookstore..cari brg2 utk buat Bahan Bantu Mengajar ( BBM )
- duit mengalir macam air yg deras....mahalnyaaa barang2 ni...huhu..
- siapkan 4 rancangan mengajar utk next week..lega ckit pasni.....
- kemas bilik, b4 ni sorang2, ni rum8 ada kat blk,(weekdays, rum8 duduk luar coz skola dia jauh)
- spent time with him even far far away..haha..

ahad : 28 mac 2010

- update blog ni!!!hehe..
- siapkan BBM utk minggu ni..caiyooooo!

jumpa lagi seminggu nanti!!!babai...:))



2 comments:

affizza said...

cikgu, letak r pic prktikm byk2...hihi

iRa~" said...

fza : haha..minggu lps xsmpat ag nak amik2 gamba..nt ira update yea..hehe:P

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails