.Awesome Blogger.

Tuesday, December 6, 2011

.Jalan-jalan | Taiping.





salam semua.. :)

ehem2..Ira nak mula cerita ni..sila fokus yea..hehehehe..;p

semua dah tahu kan Ira ke P.Pinang hujung minggu hari tu? Ira ke sana bersama 2 orang bestie a.k.a BFF Ira yang memang dah kenal dari zaman sekolah..jadinya trip ni adalah trip anak dara yea..;p

Ira bertolak dari rumah di Puchong menuju ke Taiping selepas solat jumaat pada hari jumaat tu..kami bermalam di rumah opah sorang bestie Ira iaitu Linda..sabtu pagi baru bergerak ke P.Pinang pula...kami sampai Taiping dalam pukul 6.30 dan sempat juga berjalan ke Taman Tasik Taiping sebelum ke rumah opah..heee

cantik tau tempat ni...tapi kami tak habis explore pon...huu...memang selalu pengantin buat outdoor shoot kat sini...jangan pelik tengok muka Ira yang comot + hidung merah tu sebab kat hidung ada setepek jerawat besar..wuuu...jalan punya pasal dah tak kisah dah...;p..Ira tak edit pon gambar tu just letak watermark je...sudi2 lah tengok muka comot Ira yea..


lepas maghrib, solat dulu kat masjid kat pekan Taiping ni dan kami pon sempat makan kat gerai dekat2 dengan Mall yang ada The Store tu.. tak tahu apa nama tempat makan ni..heeee..

makan kat tempat ni la..hee

ni nurul...

ni linda..rumah opah dia la yang Ira bermalam..:)

mee rebus..nurul punya...

mee bandung..tapi cair sikit..;p..linda punya...

meehun sup...Ira punya..

sampai je rumah opah linda, dah nak dekat kul 9 kot..hee..sempat lagi makan durian sebab sekarang ni musim durian dan rambutan kat sana...sedap wooo....isi durian ni kuning sangat...hee...yummy~

sedap sangat2 hingga menjilat jari..;p


nanti Ira sambung masa Ira dah sampai P.Pinang pulak k..tunggu...heeee ;p

byee2!


50 comments:

ZORA said...

tak penah ag samapai ke taiping...mcm tempat mnarik...nnti nak pgi jugak la..:P

MaYa MustWany said...

cantikla pemandangan tuh..
ehhh durian..adoii teringin lak

nuyui a.k.a miss YUI said...

lama x psana..

nama aje pkwe duk situ tp xpernh p dating kat sana..hehe..

nur anis said...

wahhh..syokknya bercuti..rindu pasembor kat penang...sekali je dapat makan..

miss Fyqa said...

cantik gak taman tasik Taiping.. hehe.. x sabar nk tgk P.P plak.. cpt update tau! :)

Nurul Iman Rosman said...

cantik lah baju warne warni tu. suke tengok.

gambar2 pon semua cantik! :D

Lea Isnawi said...

best nya pergi bercuti bersama bff

makanan2 tu, buat lea lapor.
posa ni. huhu

pstt..nanti join teka teki lagi eh

hehe

Asrul "iLham" Sany said...

rindu kat tepen tgk ular sawa yg besao

J.Syazwana said...

sedapnya makanan.
sedapnya durian !!

lapar :(

*SiRibenMerah said...

tepeng best!

hiksss.. teringat jadi pengapit membe g outdoor kt sini..

wahida said...

durian!! arghhhhhhh!! telan air liur tahu tak??

Kazman & Sue said...

wah... seronok ye pi taiping.... sekali tgk durian tu yg tak tahan tu.... peerghh... lazattt....

gadisBunga said...

taiping! nostalgic sungguh tempat tu. tak pegi casuarina inn ke? situ amik gambar cantikkk!!!

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

canteklah selipar ira..pink gitewww haha


durian tu yummy sungguhlahh..

Dalila Hamid said...

teringat zaman akak muda mudi dulu keluar dgn kawan2.... sejarah tak mungkin berulang....... best sgt time tu..

Cik Azizah said...

kalau g honeymoon ni aci tak?? hehe banyaknya makanan! terliur oke..hehe

aRa ❤ aFiq™ said...

da lame ta p taiping.. rindu na p cna..

soooooour said...

tau la superman tu kat muzium mainan tu an???

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestlah..
cantik2 gambar ni..
Durian tu nampak yummy..tapi ntah mengapa akak tak suka mkn durian.. :)

Pondok Usang said...

tasik tu dekat zoo taiping tu kan.. kat situ ade gerai jual yong tau fu.. ceedap...

kim heeruul said...

lorh..awk bdk puchong ke ?
leh la nnti jumpe kat mid..keh keh keh..
btw,enjoy nampka jln kat penang.

sleeping_maniac90 said...

bjlan sakan...
nk ikut!! haha

Nizam Ijam said...

cantik2 gambar :D

fany wany said...

bestnya!!!!
asyik jalan je kan, kekeke :P

Tukang Karut said...

durian!!! owh... kalau dapat makan kan sedap...

ILA HonEyBuNNy said...

okeh.sangat jeles..hehe

gambar pun sempoi2..

paling tak tahan tgk durian tu...tgk pun dah nmpk sedapppp..ehheh

telor power said...

wah ira hampir sama lah tempat di taman tasek dan warung makan tu kehkehkeh

shahrazali said...

wahhh...seronok jalan-jalan...
cantik la gmbr2 awk ni...latar belakang ada macam kt luar negara... pemilihan latar blkang yg bgus...hehe..

eLL said...

cantiknye...
udara nyaman, segar je.

Atiqah Wadiah said...

ok..jln2 itu heaven ^^

dill said...

ira comel amat! dulu dill g jenjalan zoo taiping :)

*lagu dah lame gak tu. group tu 2-3tahun ni masuk main stream. sblm ni indie kot

dill.

Kazen said...

tu die sume tempat die amek gmbr..yg last skali tu pling enak tue :p

Entri Terkini | Wordless Wednesday 21 | Mana yang lebih kacak?

kura said...

berjalan sakannnnn!

Iffah Afeefah said...

jauh jalan

hehe

durian menggugat iman

Cik TeN10 said...

OMG !!!! Dh lama xmkn durian !!! Meleh air liur i smpi terus terlupa komen2 ttg trip u !!! Hahahh

Xnmpk pn jerawat tu !! Ngeee

cik Kartun said...

woww! durian uh mngancam..nasib bek dpt mlntak durian mlm tdi..xla terliur sgt tngok pic ira nie hehehe

p/s : ermm lebih kurang cm tu la dear. nk rehat..tapi masih BW :)

H.J said...

mee rebus nampak sedap je tu

nazirah said...

wowww bestnye jalan2 ngan memembeeee.. jeless oo ;)

nazirah said...

wowww bestnye jalan2 ngan memembeeee.. jeless oo ;)

Anak Wak Mail said...

sedapnya durian tu!!!

xpelik la muka ira,,hihi..cun je..;)

hunnybunny said...

kita org taiping..lake garden 2 dh selalu sgt pegi..cntek kn..:p

Saiazuan said...

waa mcm best je, tak prnah smpai lg :D

Edy Fee said...

sampai ke taipng lpasnye

BENA said...

eeeeeeeeeee rasa lapaq pulekkkk tengok makanan2 tuu .

ira2. jeles tengok die pergi jalan2 dengan kawan2. heeeeeeeeeeee ;)

Wanie said...

owh g berjalan jugak kat taiping ye..taiping umah nenek wanie tu :) penah sekali naik 'bot' kat tasik tu..

syakey said...

wowwee. sakan berjalan ;)

Abg Stalker said...

err..sedapnya mee sup +_+ tetbe teringin sgt2.durian da merasa mggu lepas.

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

ira akak rasa nak balik perak sekarang gak...hehee tu la kat sana tgh musim buah-buahan...:)

sitinuraffizza said...

diet ke mkn mi sup je! HAHA
jeles btul r tgk ira ni! cntik & kurus! pki apa je pun ttp comel. fza xle!!! :"(

Puan Kutu said...

taman tasek n zoo dh byk kli akk p,lebih byk dr jalan2 png.hehe..

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails