.Awesome Blogger.

Thursday, December 15, 2011

. Kapal Selam di Pantai Klebang .




salam semua..

masa Ira balik kampung minggu lepas, Ira sempat ke Pantai Klebang dengan harapan nak tengok kapal selam....malangnya bila sampai kat sana, hari Isnin (Selangor cuti) tak boleh masuk dah sebab kerja-kerja penyelenggaran dan baik pulih sedang berjalan..wuuuu...dapat snap gambar kapal selam tu pon dari luar je....besar juga kapal tu...dengar cerita mungkin tahun depan, kapal selam ni akan dijadikan muzium, pelancong boleh masuk dalamnya tapi dikenakan bayaran sikit la.. :)..wallahualam...Y.A.B Datuk Seri Hj Mohd Ali B. Mohd Rustam sangat bijak kerana sentiasa mencari tarikan baru untuk negeri Melaka...


besar kan..snap dari luar pagar tu..heee

walaupun ditutup masih ramai yang datang tengok...ada penjual lagi...;p

ada 2 orang penjual kat luar ni..pandai diorang walaupun kapal selam tu dah tak dibuka untuk tontonan umum, mereka masih berniaga sebab ramai yang datang nak tengok ( tak tahu dah tak boleh tengok )..termasuklah kami..hee..dan salah satu penjual tu ada menjual pelbagai cenderamata negeri Melaka ni..termasuklah Fridge Magnet (FM)...Ira n kakak Ira memang rajin kumpul FM ni kat rumah...nak tengok?

tadaaa...hee...banyak dah..mcm2 negeri dan negara ada..

FM Melaka...


walaupun Ira belajar kat Melaka, tapi Ira tak pernah beli FM Melaka..heee..;p...lupaaa..lagipon tak jumpa pon kat Jusco..kehkeh ( mana ada jual kat Jusco )...Ira selalu pergi Jusco, Tesco je..;p

bila dah kecewa tak dapat tengok kapal selam tuu...kami pon beralih ke bahagian yang nampak pantai walaupun dah kena tambak dengan pesatnya...huuu...ramai orang main layang-layang.....ramai juga penjual yang menjual makanan kan tepi tu... Ira nak cari coconut shake dah petang sangat...kecewa lagi..heee

ramai juga orang kan sana walaupun Melaka tak cuti...

salah satu layang-layang...


seronok juga jalan-jalan kat sana lagi dengan keluarga...jumpa p.lang Ira kat sana juga lepas tu dapat jumpa dengan anak saudara Ira yang comel tu!


psss : Kampung Ira memang kat Melaka ( Mak dan Ayah dibesarkan di Melaka ), belajar pon kat Melaka...jangan dapat posting kat Melaka dah la..hee ;p

39 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

org melaka ea..lama x p sana..

aReLaN said...

eh3.kt klebang.rmh nenek kat klebang besar,blkg kedai bot.mmg selari ngan tugu 1 malaysia tu.huhu

dill said...

jeles. syoknye die jenjalan

dill.

HaNiEeZ said...

eh2.mcamne akak bloeh snap pic kapal selam..paiz kate belum siap lg..byk lagi kene buat..die selalu site visit kat situ..

Bulan Syurga Firdaus said...

mmm best nye die... :)
jauh pjalanan luas pemandangan kn...

ikatankasihku said...

melaka kat mane?akak pon kat melaka gak..nanti bile2 leh jumpa... :)

Asrul "iLham" Sany said...

wah, rajin tol awak jejalan yer :D

miss Fyqa said...

ramai btol yg citer pasal coconut shake kat melaka ni.. T_____T

iszieylyanziy said...

wah,,teringin nak naik kapal selam jugak,,

eB ezrin said...

canteknyer gambar langit tuh. wat raser sayu :)

Jue said...

Melaka! umah kedua ku! hoho ko ni leh geng ngan kwn aku yg suke FM..aku err bole2 la suka haha

eiyzniey said...

Wahhhhhh
Bsr nyeeeee!
:)

Miss Nadya said...

ari tu pergi melaka tak beli pon FM..:(

p/s :: http://miss-nadya.blogspot.com/2011/12/25-spontaneous-thursday-miss-nadya.html

gmbar sugar glider..:)

~SaL IjOu~ said...

akak pun suke kumpul Fridge Magnet!~ ;p

*result awal2 kua da check da..hehe~

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Byknye Fm..
FM akak..asal bertambah jer..mesti dikerjakan Qis..ada 2 dah yg tak leh lekat..tercabut dah..huhu..ganas itu budak.. :)

Asrul "iLham" Sany said...

x best sb menan2 kat sana terabai gile, sayang betol...

J.Syazwana said...

hari tuh plan nak jalan melaka tapi tak jadi. sedih betul. :(

neechee said...

sy da tengok kapal selam tu 2minggu lepas . besar gila kan! hehe . dapat posting kt melaka pon okey ape :)

najwa aminah abas said...

aku pun orang melaka.

Anak Wak Mail said...

layang2 tu..!sebijik macam layang2 saya..

xpe la,,xdpt tgok lyng2 dapat beli FM pon jadi la..;)

nabilah_2908 said...

Hai orang Melaka..hehe.. :P

yupp..dengar2 tahun depan orang boleh masuk dalam kapal selam tu... :)

Cik TeN10 said...

ahaa.. kalau posting pn kt melaka jugak mmg tak kemana la.. pusing2 kot situ jugak.. haha

kite penah gi melaka jugak.. best2.. tu pun kite curik masa sket msa cuti winter kl xsilap.. larik balik mesia.. singgah melancong kt melaka jap before balik umah kat kedah.. dok syok nk jalan tgk negara org padahal negara sendiri pun tak abes terjah lagi.. ngee :)

psttt.. bukan kite yg bertunang la.. kite kawin trus je.. hihi ;p

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

akak penah duk Melaka..sekolah kt Melaka..


Melaka skang macam-macam ada kan berbanding zaman akak duduk dulu..


Ali Rustam mmg pandai majukan Melaka..

ainz said...

alaaaa....kalau posting kat melaka pun ape salahnyaaa....melaka sangat best,kot! ahaha puji tempat sendiri.. ;p

Ezad Skytech said...

rasa macam nak berjalan2 ke sana pulak hari minggu nanti..hee~

#banyak kumpul fridge magnet...hee~

Ungu Violet said...

besornye kapal selam tuh..:)

eh ok lah ira klau dpt posting kat melaka..

kira balik kampung letteww....hikhik

Cikpuan rara said...

aah kapal ni.office mate rara ada gak tunjuk gmbr dye.

Original CikTeddy said...

ape slhnya kalo dpt pon kan?hihi



jgn lupe singgah cik lagi :)

Rtp Farra Arisha said...

spending memorable time with family memang seronok sangat kan! :)

Tukang Karut said...

bila ek agak2 boleh masuk?

CekbOlat-bOlat said...

syoknyaaaa ! nk itottt kakak.. wekwek.. oh yaa.. cnytik peti ais ^^

Cik tikah said...

nanti Birthday, boleh bagi FM. hehe

KizZ said...

hihi..penah g sini skali..best..cantik pantainya..

nuyui a.k.a miss YUI said...

p/s: kalau rasa pelik, xpyh approve.. terutama yg kaler biru..yui slalu wet gtu..

mama aini said...

bestnya bersiar2 kat melaka..dah lama mama tak ke melaka..hu2x..

amna said...

bertambah tarikan pelancong ke negeri melaka lepas ni :)

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

jln2 kt melaka lak ira ni...hehee....cuti sek tu ramai org kot...:p

Leeya Hezlin said...

lama dah tak jalan-jalan melaka..
sejak pindah n9 ni,jarang dah pergi..
tapi kalau cuti2 sem,mesti akan ke melaka..hehe

Puan Kutu said...

woo ira nie kira pure melaka la ekk..akk suka melaka sbb bandarayanya cantik!hehe..

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails