.Awesome Blogger.

Thursday, June 9, 2011

. Trip To Mersing Part 2 - Jalan-Jalan Beli Keropok Lekor .



Esok hari terakhir untuk My Anniverssary GiveAway! Cepat-cepat Join!

* Sorry iklan jap..:P *

Part 2 dan part terakhir..hee..

Part 1 boleh tengok SINI

Ira dapat ke Mersing pun sebab my classm8 kahwin..huu..

Tak percaya dapat ke tempat yang jauhhh ni..hee

Jauhh tau..penat la duduk dalam kereta.. Lalu pon kawasan felda, kelapa sawit macam tu..

Ira tidur kat Mersing semalam.. Jadinya bertolak pada pagi jumaat, naik bas ke Muar jam 7.30 pagi dan sampai Muar, Ainul ( classm8 dan partner prac ) ambil dan terus ke Pontian pulak untuk ambil kawan lagi sorang.. Then terus ke Mersing pula....Sampai rumah pengantin di Kg Tenglu Laut, Mersing pada jam 5.30 petang..wuhuuu..

KL ( TBS ) - MUAR - PONTIAN - MERSING [ Jumaat ]

MERSING - SKUDAI ( PUTRI ) - KL ( TBS ) [ Sabtu ]

perjalanan yang sangat penat...Ira sampai rumah pada hari Sabtu tu adalah jam 9.30 malam....T________T

Tapi berbaloi... Ira pon gembira walaupun dalam kepenatan dan Ira sempat shopping ikan masin ngan keropok lekor pagi sabtu tu..heee..Sampai tak larat nak bawa dan beg jadi gemuk sebab over shopping!huu

Siapa kata Mersing tak ada keropok lekor?hee..ramai yang tak tahu tapi hakikatnya memang ada..:P..

Jom layan gambar..



bandar mersing..

shopping sakan tau..haha

macam-macam ada...:P


ikan masin apa ntah..huu

kat tempat menjemur keropok ikan..

mesin untuk jadikan keropok..

feri nak ke pulau tioman..huu

rumah owner Suara's Chalet..besar woo..



Teringin nak ke Pulau Tioman plak.. Macam best aje.. Ada yang nak sponsor?hee..

Bye!


6 comments:

❤nadiah.rahim❤ said...

mersing ..hehe..tau ..selalu beli kopok kat stu..hehe..kampung sy di endau..:))
slalu ngan atok n tokwan gi sane??

hee..fmly ndia pi holiday kat tioman julai ni..:)

khairunnisa ♥ said...

Assalamualaikum, lamanya perjalanan ira. ehem..2nd pic, banyaknya ira beli ^_~ nisa x sbr nak pi kelantan or terengganu final sem nanti. ahaa ;) nanti kita cari sape nak spon pi pulau tioman..

Wanie said...

eh g mersing sbb kwan kawen?
mne gmbr kawennye?
keke

mesti beli kepok lekor byk..
bak sini sikit..hee

Juliet_iRa~" said...

nadiah ;

hee..yeke??laaa xtau plak..heee..
dkt la ea ngan kuantan?1jam ada?huu
dr kl jauh kot..xlarat dok dlm keta..

yeke??wahh nak ikott..hukhuk2..amik pakej x??hee
nadia ikot??

Juliet_iRa~" said...

nisa ;

w'salam dear..
aah mmg lama..penat dok dlm keta..:(

haha..tau xpe..mmg shopping sakan..:P
jarang2 datang kan..heee

yeke?wahh bila nak gi tu??
hee.

psss : nisa nk sponsor ke?kui2

Juliet_iRa~" said...

wanie ;

kan ada Part 1!!haha..
msti baca x abis ni..hukhuk..g cari kat "PAST & HISTORY " ira kat sidebar belah kanan..:P

nak?meh dtg umah....
heee

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails