.Awesome Blogger.

Sunday, October 23, 2011

. Percutian Bajet :D .




salam & morning!!

Kesinambungan dari entry :



Dah cuba teka?? tapi tak tahu jawapan?

isk2..senang je..;p..

kat Port Dickson..:)

Ira dan classmate seramai 9 orang ( 10 orang termasuk Ira ) bercuti di sana dengan bajet yang sangat minimum iaitu RM50 sahaja... percaya tak? RM 50 = apartment 1 malam, minyak + tol, bbq .. makan tengahari sendiri tu pon tak sampai 10rggt untuk 2 hari...;p.....ole2 tak termasuk la..tu sendiri2..;p..

perbelanjaan Ira total tak sampai RM100 pon untuk semuanya...kira ok la kan..

gambar sangat banyak...tapi Ira tak upload semua..so jemput tengok..:)

susunan gambar bermula hari terakhir sebelum check-out ( pakai baju kurung sebab nak ke jamuan makan2 rumah pensyarah ) , disusuli naik speed bot kat teluk kemang, mandi laut, bbq dan hari 1st datang masa check-in..;p




psss : naik speed bot tu ngeri betul..huuu..nanti Ira cerita..rasa macam otot leher terkeluar pastu masuk balik..hahahaha..;p

20 comments:

Wanie said...

amboi g jalan2 tu..penah g skali je, tp x mandi2 pn..huhu

Juliet_iRa~" said...

Wanie ;

release tensionn maa lepas siap tesis..;p
hee..
ira mandi pon ptang tu je..
da kurang suka mandi laut la..
bdk2 best la..

diana said...

kalau naik speed bot boleh mabuk laut tak?/akak ni mabuk laut..
hehehe

Leeya Hezlin said...

seronoknya dia bercuti dengan kawan-kawan..
pd tu kat mana??

eikasyaza said...

xpenah smp port dickson lg..teringin.. ade cntct number apartment tu? oopppss tmpt2 best kt sabah eh... kundasang wajib.. kudat pon best...tp jauh ckit... then kalo nk bakar gi kt pasar mlm pasar filiphine.. kalo hr ahad ade pasar @ tamu tau... shopping best!

FiZ said...

update lg...nk tgk gmbr2..ce post gmbr apartmen tu..hehe

zOeY zAu YaH said...

jimatnya...kira ok lah tu..

budak penjara said...

yes..betul tekaan aku PD

Hanie_Dew said...

hai. stay aprtment mana murah tu. next month ada konvoi ke sana.tgh suvet apartment murah dekat dekat situ.

Hunnym Syot 美智子 said...

tetibe rase rinduu kat pd.. heheee..
tapii bile duk pd, tak mandy laut pown.. adehhh.. hehee

Juliet_iRa~" said...

diana ;

naik speed boat hitam tu x mabuk kak..tapi kan sy suggest akk naik boat yang ada bumbung, kaler putih...tu mcm safe sikit..bukan safe apa..speed boat y sy naik tu laju gilee..sy terhentak2 kak..haha.....10 org ppuan y naik..pastu menjerit2...lg la abg tu bw laju gileee..heee...takut kak..;p

Juliet_iRa~" said...

Leeya Hezlin ;

PD tu kat n9..hee..;p..
y naik speed boat tu kat teluk kemang...y apartment tu pantai apa xtau..hahaha

Juliet_iRa~" said...

eikasyaza ;

datang la..pastu g teluk kemang..hee..
naik speed boat tu jauh dari aprtment tau..kena naik kereta..;p...
nt sy bg k contact tu kalo nak..:D

wahh banyaknya tempat!
tak pernah g sn lagi..
teringin....heee

Juliet_iRa~" said...

FiZ ;

okeee nt ira uploada ea gambar tu..
heeee...

Juliet_iRa~" said...

zOeY zAu YaH ;

aah..
sebab tu nama percutian bajet...
heeee

Juliet_iRa~" said...

budak penjara ;

heee..

eleh br teka!!

Juliet_iRa~" said...

Hanie_Dew ;

apartment kat corus paradise...
bwh dia tp officenya lain tau..
asing..
kalo g receptionist corus dia akan kata xda..huu..
nk no?

Juliet_iRa~" said...

Hunnym Syot 美智子 ;

haha..
aah ek..
dulu anim poli sini kan?
msti da puas naik banana boat smua..;p

Leeya Hezlin said...

hieeeee..aah tau ja pd tu kat n9..
sebabnya leeya duk kat n9..
hehehe..
maksud leeya tu,hotel mana awak sewa..tapi ni dah tau dah..hehehe.. :)

best kan ramai2 pergi bercuti..
dengan kawan-kawan pulak tu..hieeee..

Juliet_iRa~" said...

Leeya Hezlin ;

hahaa..
sorry melawak ja..;p

area mn n9 tu?:D

heee best2..
last kot...
lepas ni msg2 da mula nak bekerja..:D

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails