.Awesome Blogger.

Thursday, December 8, 2011

.Jalan-jalan | P.Pinang Part 2.




salam semua.. :)

sorry lambat update..Ira baru habis interview SPP..tu nanti Ira cerita k..

ni sambungan entry Jalan-jalan P.Pinang Part 1 okey...lepas dah turun dari Bukit Bendera, Ira and the gang terus ke Muzium Patung (Toy Museum)..ada macam2 patung!! ada dari filem Star Wars, Shrek, Barbie, Disney, 101 Dalmations, Superman, Spiderman, Pirates of Carribean dan banyak lagii...bak kata bro Asrul 'Ilham' Sany, sangat ohhhsemmmm! (bro, selamat pergi P.Pinang ek minggu ni..hee..jangan lupa dtg muzium ni) ;p..

eh lupa..harga tiket masuk ialah RM10 tau utk dewasa..kanak-kanak tak pasti...huu...

sebenarnya kan ada banyak sangat gambar dalam muzium ni..Ira takut korang muntah je tengok gambar banyak2..huu..jadinya Ira masukkan separuh je..rasanya ni pon dah banyak sangat..huuu...korang tengok lah gambar sendiri ea..



banyak kan?heee..kan dah cakap..;p..ahaaa jangan terkejut tau..yang rambut ala2 afro tu la hafiz..;p..tu rambut original tau..bukan diperm kat kedai..haha... ( Lea IsNawi, nak kenal tak ngan dia?kekeke)... lagi satu land mark utk ke muzium ni adalah Capthorne Orchid Hotel macam gambar Ira kat bawah ni..Muzium ni sebelah hotel ni dan berada di bahagian depan sikit..tapi boleh park kereta kat depan hotel ni..



eh lupa..takkan tak ada tips kan?

tipsnya satu je iaitu sila snap gambar banyak-banyak dengan toy yang ada..heeee

psss : Keadaan dalam muzium ni macam nak diubahsuai sebab lantainya mcm lantai sementara lepas tu ada patung/toy yang masih dalam kotak lagi..huu...satu lagi, sayangnya toy banyak sangat tapi ruang / kawasan dalam muzium ni macam terhad..so agak kurang teratur tapi still berbaloi la masuk... :)

nanti Ira sambung part 3 pulaa..heee

byee!



63 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah.beshnya..hikhik..terkejut tgk rmbutnya td..

Saddila said...

waaa power rangers . superman pun ada .
nak jugak pergi jalan2 . tapi mak ayah busy je . haishhh . jelous lagi -_-'

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

banyaknye toys....toy chucky tu...seram....hoho...
uniknya rambut si hafiz tu, memang lain dr yg lain la...ori lak tu.....wah terpukau akak tengok...hehee

Kazman & Sue said...

ni kalau kami bawak anak2x mahu dia tak mo keluar ni nati.... macam best laa dalam tu....

Hanie_Dew said...

best giler toy museum ni. akhirnya king kong jumpe bff die. hehehehe..

aku nak pi san ajgk next week. korang duk hotel mana weh.

ILA HonEyBuNNy said...

xtermintah pun la ira..

ila suka tengok..cuma tergamam..banyak tu tgkp gambar..ehhehe

amani.. said...

best kan jln2 penang...nnt kalau dtg lg bole jmpe kte kat cni..:)

zOeY zAu YaH said...

amboi jln2 dia nohh hehe

Kazen said...

siyes baru tau sal muzium nie...dulu dup penang tak penah tau lak...nice caption there :)

Entri Terkini | Google +1 Ganti Google Friends Connect

miss Fyqa said...

menarik... nk gak bergambar ngan toys tu.. huwaaa .

Dalila Hamid said...

muzium toy nama tmpt tu...... nnti rya cina ni nk kena terjah.. kak dela x pernah masuk.......hhee

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

eh brader afro nama hafiz tu rambut dia mcm penyanyi hafiz awan nano lah hehe

Hanie_Dew said...

urrrmmm.. xnak la kalau lodge cenggitu bilik air kat luar. tp kat sana byk je hotel murah kan tadi aku surf ada la yang dalam range RM 130++

IsmahFirzanah said...

kenapa pergi tak ajak ? sampai hati . haha menggedik kejap

wak gelas said...

wak pon penah smpey muzium toy penang niii jugakk..... eeeeE wak dh datang niiii nk komen komennnnn..........

Hanie_Dew said...

kalau tempah kene bagi deposit ke. tu la aku tgh nak tempah awl la ni. penang tu hot spot kowt. kan.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

macam2 patung yg ada ye..ada yg kiut & ada juga yg menyeramkan.. :)

hyz said...

tak pernah sampai penang g...

kim heeruul said...

gua pon teringin gak nak bergambar dgn power rangers tu .keh keh keh

MaYa MustWany said...

yg chunky yang paling best..hahahah..
wahh terbaik la rambut kawan tuh ^^

sharul izam said...

wah best nyer wak...
belom jejak pinang lagi...lalu jer pernah ar..hehhe:)

Tukang Karut said...

confirm si asrul ilham tu suka bangat datang muzium ni...

Lea Isnawi said...

mcm best je muzium...


eh hafiz ke tu?
auww rambut die...!

hehe

khairul akmal bin azman said...

posing sana sini..
hati2 kai skirt labuh..

nti tergolek lak ..hehe.

lynda salim said...

wahhhhh .. macam best je toy museum niiiiii :DDDD

H.J said...

owh..panjangnya perjalanan dia,,tak habis lagi..haha

J.Syazwana said...

yang rambut afro tuh styla lah. kem salam dia ye. hahaha :P

fany wany said...

ehhh ada supermannn lah :D
haha

aRa ❤ aFiq™ said...

bila na smpai toy museum ni.. waaa.. jeles2 ngn akak.. bawak la ara p cna lak..

Jum tengok Aku Bukan Tomboy :)

http://izara4eva.blogspot.com/2011/12/rasa-bersalah-download-aku-bukan-tomboy.html

ZORA said...

perghhh..hellraiser pon ade..terbaik...

C i k P i p i T e m b a m said...

omaigodd bestnyee.. ada chucky ! hahahaha... feveret tuu :p hensem la mamat rmbut kembang tu.. nk kenal :p

Wanie said...

pehh sape rambut kembang tu ira?haha..wanie tak penah pegi pun muzium toy ni, lalu je..hihi

*sakan eh bergambar :)

*wanie dah dapat gift cameron tu..thanks tau..suke sangat..tambah2 yg strawberry tu :))))

say to easy=) said...

sy org penang tp bljr di melaka(bls jwpn semalam)haha..aah museum toy nie mmg best..kat situ bolelah berangan jadi toy semua.hehe

~SaL IjOu~ said...

wah..mesti excited tgk patung2 tu sume kan..~ =)

Saiazuan said...

tak berpeluang nk g lg.. mayb one day :D

Ihsan Arifin said...

cuak la kak.
kot kot patung tu idop.
kan nayeeeeeeeee.
kah kah kah.
btw, sy study kt ipba

nur farahin binti sulaiman said...

amboi.. sonok la.. tp bez x muzium tue??

aiEz said...

lappy member dah settle..so aie nak ikut..grrr..;p

eB ezrin said...

bestnyer ira. suker ar. musti best sgt eh? :)

azalia hjsalleh said...

ok nanti nk dtg sini !

aTy _faRed~ said...

tempat ni dah lamer ker..?? apesal aritu pergi tak de pon..eerr...dalam 10 tahun lepas kot..;p

Cik TeN10 said...

Perghhh rambut dia !! Ingatkan anak alleycat ke.. Hahaha

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

yg ni jer x sempat2 nak terjah dulu...ms blk cuti2 mesi hr tu pow x sempat...

p/s::ai lupa nama kedai kat Bukit Bendera tue...ntah ada ntah dah tutup x sure la....rasa kedai dia kt tgh2 medan tu kot

ikatankasihku said...

cantiknya muzium ni..mmg wauuuuu, kalau anak akak dtg cni, mau tak nak balik ni, tgk toy banyak2 tu

Bulan Syurga Firdaus said...

amboiiiii best nye die bcuti ~~~

Asrul "iLham" Sany said...

most of the toys, gua ada dalam rumah gua muahahahhaa

Mya said...

bestnya! meriah. dah lama tak jenjalan siniii

tieykah said...

Besh jugak Penang ni

Ti nak g sana la:)

Edy Fee said...

perghh syoknye klau dpt g jugak

dhiera said...

masa pegi penang dulu, tak sempat pun nak pegi muzium toy ni~ sobsob. best ye~

MiszMaryaNe said...

Amboi, kemain lagi ira pegi jenjalan yer, sonok betull...=)

cik ika said...

malam ni ika gerak p penang..doakan ika ye..

ciK LyndaWawa said...

patung chucky!!! saya minta citer tu..hehehehee

Abg Stalker said...

subhanaAllah..indah betul :) sume2 gmbr la.hehe

Hanie_Dew said...

mana part III nya.

Hanie_Dew said...

tau xpe. aku rely dekat citer ko ni. kalau aku sesat sume salah ko. hahahahahahahahhaha

Yan said...

seronoknya tgk gambar banyak2 ni..

nabilah_2908 said...

rasa2nya...malam2 patung2 tu hidup tak...? heheheheh.. :P

dill said...

alamak! rase nak pegi!!!!

dill.

sitinuraffizza said...

jeles!! thn lps ms fza g, dy br bkk. & 'org 2' xmo bwk g sn evn dy ckp tmpt 2 ohsem! HUHU. xp r, de rezki g penang lg, cnfm nk g tmpt ni!!! HEHE

sleeping_maniac90 said...

mak aih cntik gile toys dia..
nmpk cm real ... hahaha

Puan Kutu said...

adui nama jer org penang.tp muzium toy nie pun akk tak pernah smp lg.kesiannya kan..haha

caliph shuriken said...

best arr.. final fantasy pun ada ^^

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails