.Awesome Blogger.

Saturday, December 17, 2011

.Review Arthur Christmas & Sengkuang Sambal.




salam semua dan morningggggg! :D

ehh dah hujung minggu...ada plan nak keluar ke?heee..

semalam kakak Ira cuti, jadinya kami ke IOI Mall untuk tengok wayang dengan sepupu Ira yang ada kat rumah ni..sepupu Ira ni yang sibuk nak tengok Arthur Christmas...jadinya kitaorang layan je..


pic soure : Mr Google


Tajuk : Arthur Christmas
Jangka Masa : 1 jam 40 minit
Genre : Komedi + Family
Actor : James McAvoy, Hugh Laurie, Bill Nighy and many more

Ira bagi 3.9 bintang dr 5 bintang..hee...eh lupa...3D tau so best laa sebab terasa macam kita yang jadi pelakon..kekeke...bila santa klaus naik atas awan rasa macam gayat..hehee ;p..tapi standard la bila dah tajuknya Christmas mestilah berkisah tentang tu...jadinya agak klise la cerita tentang Santa Klaus, kanak-kanak yang berharap Santa Klaus hantar hadiah kat rumah melalui serombong, bola salji, orang salji..heee..masa Ira tengok ni semua orang kagum dengan cara Santa Klaus ni hantar hadiah kepada kanak-kanak di seluruh dunia....siap ada askar beribu-ribu lemon lagi....haaa nak tahu??sila tengok..;p...tapi yang penting memang ada mesej kekeluargaan...boleh la bawa anak2 atau adik2 tengok..seronok!


malam tu Ira ke Uptown dekat area rumah Ira pula..terjumpa ni..

Sengkuang Sambal!

pic soure : Mr Google


masihkah korang ingat?hee...tapi yang Ira beli kacangnya lebih halus dan comel daripada gambar ni...wahh sungguh mengenang memori kalau ingat masa makan sengkuang ni...zaman Ira sekolah rendah tau..zaman awal 2000...:)..dulu berapa sen je....tapi semalam Ira beli..RM1.50! huuui...memang zaman betul-betul dah berubah...nasib baik besar sengkuang yang Ira beli tu...

selamat berhujung minggu!


57 comments:

ahsfantasy24 said...

Rasa macam kita yang dok
dalam TV tu kan? hehe..

dill said...

dulu sengkuangnye lagi besar kan? kacang halus2 tabur atas tu. sedapnye

dill.

miss Fyqa said...

dah lama tak makan sengkuang!. ehee.

happy weekend gak utk Ira ;)

Tukang Karut said...

sengkuang dalam rojak pun sedap...

dhiera said...

sengkuang sambal ni beli dekat sekolah 50sen je kot. lagi besar dari tu~ dah lama la tak makan ira. masa sekolah kat puchong je jumpa. sobsob~

syieda ;) said...

pergi iOI MALL eyh semalam? best nye! tengok wayang lak tu. syieda pun baru g IOI MALL gak. minggu lepas. hee~ maen bowling je :)

Bulan Syurga Firdaus said...

hehehehe ooo bjalan kt IOI hehehe

Cik TeN10 said...

sebut pasal 3D kan.. teringat masa gi Universal Studio Japan (USJ) last year.. kitorang tengok Shrek 4D !! bila kuda melompat then terjatuh kita pun trus sma terhempas.. seriusly rsa mcm kita yg tengah tunggang kuda tu.. !! awesome !! kompom tak tido dlm panggung wayang.. pastu msa tgk cite pinochio(eja taktau betul ke tak).. bila dia menipu hidung dia makin panjang kan.. rasa mcm betul2 nk cucuk mata smpai siap elak2 lg.. mmg sronok sgt !

wahhh sengkuang tuh mmg sodap sgt !! dulu kt skolah satu slice skali sos kacangg tu 10 sen je..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Mcm best jer..
3.9bintang dari brp bintang tu ira?.. ;)

Macam tak pernah mkn lg sengkuang sambal..mmg jauh beza tu harga dulu & sekrg..dulu akak sekolah rendah..50sen pun dah cukup utk bekal..zaman skrg ni..apa je lah yg boleh dibeli dgn 50sen.. :)

mama aini said...

bestnya dpt tgk movie,mama terperap kat rumah saja !!!..hu2x..mama tak pernah try sengkuang tu lagi..he2x..

Asrul "iLham" Sany said...

nk tgk cite ni kat penang, tp tiket abis...

download sajork, ngah tunggu The Girl with the Dragon Tattoo kuar, awesome

Miss Nadya said...

anyway..nad suka jugak citer arthur tu taw...cuma xleh tgok lah sekarang..:)

love sengkuang..:)

p/s :: taman mini tu cntik eh??ala ruginya xdpt msuk..T_T

Cik TeN10 said...

fatin asal kedah.. bf org ganu.. ahaa.. nak buat mcm mna.. masing2 ada jalan masing2.. tp kn bila dpt jumpa tu.. nikmatnya tak terkata !! happy sgt !! ngee ;p

azie org klate kan.. fatin kenal dia pn melalui mmber jgak.. :)

gadisBunga said...

sengkuang sambal? siyes tak penah dgr apatah lagi rasa!

Asrul "iLham" Sany said...

sy rasa kalau nak ngorat awek takde le susah sgt pun...

harus jd gentleman n berterus-terang kalau suka dari simpan ego tinggi. terus aweks tak suka.

muka tak ensem takpa, asalkan hati kacak tetibe muahahhaa

Muhammad Syahrul Firdaus B Mohd Fauzi said...

yup sy kt kg ade buaiyan bwh pokok manggis :) ade pokok durian..ade pokok langsat..ad rambutan..
meh3 jemput mai kg sy..
IOI kt puchung tu alhamdulillah tau :D ofis sy kt subang je..x la jauh sgt hehehe

~SaL IjOu~ said...

bestnye sengkuang sambal!~

haha, tu la, tunggu dan lihat je la mcmna kite nnt~ ;p

Asrul "iLham" Sany said...

sy memang dari dulu tukar2 wall blog ikut entri, terbiasa hohoho

:D

cam sedap lak sengkuang ni, makan ngan sambal kacang n popiah nipis awesomeness

Muhammad Syahrul Firdaus B Mohd Fauzi said...

1. sg nibong sekinchan
2. bagan nakhoda omar sabak bernam
3. kampung nenek sedara yg rapat kt selabak teluk intan perak..

yup dekat je subang n puchong hihihi ;) kwn sy pn ramai duk puchong perdana, bati 14, perumahan polis, mm dll hik hik hik

Asrul "iLham" Sany said...

setuju dgn komen itu, kebanyakkannya nak ngorat takut2, awek mau lelaki yg konfiden tak gitu? hohohoho

kena rejek tu adalah perkara biasa dalam hidup, yg penting mencuba, kalau tak rugi je orang lain cantas kesayangan kita kannnn hahaha :D

Gen2Merah said...

nampak mcm best je.. mesti seronok kan..

Cik TeN10 said...

a`ah klate.. ngeee kitorang bru je kenal this year.. :)

ada jodoh ade la.. ;p

erkk.. lmbat lg kot.. fatin lg 2 tahun kt sini..bulan 3 2014 grad la insyaAllah.. pastu bru nk pk sal kawin.. haha yup.. kite amik electronic engineering.. ;)

psssss.. yup !! tak snonoh betul keldai tu.. masing2 lap muka.. haha.. btw sronok tak gi singapore? tringin gak nak jejalan situ.. bajet brape ea?.. perlu passport tak?

Puan Kutu said...

tu dia tgok sengkuang nie teragak la plak..mkn dengan kuih rojak sedapnya!

akk uitm jer ira.

Original CikTeddy said...

x penah lagik tngok citer 3d coz cik bkn pmnat wayang..haha

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

sengkuang cicah ngan pencicah memang best....skang semua dah mahal belaka dah.

diana said...

best eik??
nak ajak maisara tengok la..
tak pernah tengok 3d tau..
nak cuba..:p

ILA HonEyBuNNy said...

dear...

ila suka gila sengkuang smbal tu...sedapppp

sekarang susah nak jmpa..nti lik kedah nak makan...nyum3..

ZORA said...

kecur air liur tgk sengkuang 2....

Aien Not Alien said...

belum pernah tengok movie 3D lagi..huhu...kesiannn..

sengkuang tu kelihatan sedap...mesti sedap ni...selalu makan sengkuang yang dalam rojak je...huhu..

soooooour said...

cte kafir ni...hahahaha...

ciK LyndaWawa said...

sedapnye sengkuang tu!!!!! nak jugak..hehe

AinsHa=( said...

wah, bestnya dpt tgok wayang...

littledolphin said...

ARTHUR CHRISTMAS macam menarik! tadi baru tengok alvin and the chipmunks.best jugak! saya recommend kamu tengok! :)

J.Syazwana said...

tak pernah makan pon sengkuang tuh.
tapi kawan kite panggil sengkuang celup kot. ehehehe.
ade mase nak try jugak.
sedap tak ? hihi

aRa ❤ aFiq™ said...

sengkuang smbal? cdap ka kak ?

Ezad Skytech said...

belum sempat tengok pun cerita Arthur Christmas ni..hee~

dulu selalu jugak makan sengkuang sambal ni..sekarang ni susah nak jumpa da...hee~

Nurul ain said...

stay puchong ke??

neechee said...

sengkuang sambal ? macam tak penah makan je . sedap ke ?? ehehe

Sha. N. said...

James Mc Avoy?? Suke die..
boleh la tgk cerita ni walaupun dgr suara dia je nanti.
hahahaha

kim heeruul said...

mcm best je. nk pi tgk la esk.

Leeya Hezlin said...

bestnye nampak sengkuang tu..
akak memang suka makan..
aduyaiii...kena pergi cari ni esok..
ehehehhe..

dulu ira satu class dengan insyirah eh??
akak still lagi tak dapat cam muka ira ni..

ikatankasihku said...

x penah mkn pon sengkuang smbl ni..ha3, maklomlh, akak ni jakon ckit,,he3

Woofer Storm said...

ada masa hallo2 ngan sy..sy duk puchong gak.hhehee

#leh lepak kat 101 mall main bowling..haha

cik ika said...

best ta novie uh??

Jue said...

Aku pun dah tgk movie tu!best!smangat aku nak celebrate xmas hohoho sengkuang tu sdap weh!!! Aku pnah mkn. Slalu aku wat sndri je sbb sonang..pakai sambal rojak tabur kcg hoho

Ungu Violet said...

siyes tak penah makan sengkuang sambal...huk

Mizz ErMa said...

amboi..sakan yer, hehe wah..best ke arthur christmas tu? ritu taem nk p tgk movie 3d, cite puss ade lewat malam n arthur ade siang hari, sanggup xtgk pape sbb xtau arthur nih best ke x..hehe

acheeqa farhana said...

sengkuang sambal? wahhh...menrik..mcm sodap...

CekbOlat-bOlat said...

tanak sngkuag sambal.. nk2 cupcake =,="

santa claus hntar cupcake kt bolat nnt dlm stokin skolah bolat =P

iszieylyanziy said...

sengkuang tu,nampak cam sedap jeeee

fArAh07 said...

xpnh pn mkn senkuang sambal 2. :D

Pocket said...

dulu darjah tiga dulu memang selalu beli nii!!

pas tu baju sekolah pun comot laah :D heheh

Ezad Skytech said...

hee..entah..tak sure la pulak nama sengkuang sambal tu...hee..da lupa apa namanya...da lama tak rasa..hee~

fathiahRAIHANA said...

ingatkan sengkuang sambal ni filem baru , hihihihi

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah..sengkuang..memori lama..

lama xtgk wyg~

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

sambal sengkuang? tak pernah mamam pun.nie masakan negeri mana? =)

Tapak Kaki said...

tiap kali masuk bulan 12 mesti ada citer pasal krismes macam ni kan..

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails