.Awesome Blogger.

Friday, December 9, 2011

.Jalan-jalan | P.Pinang Part 3.





*update*

Salam semua.. :)

entry terakhir untuk jalan-jalan P.Pinang yea..boleh scroll down utk part2 sebelumnya..

seronok sangat kat sana..tapi ada banyak tempat yang Ira and the gang tak dapat pergi..wuwuwu...tu semua disebabkan masa yang sangat mencemburui..heee ;p

antara tempat-tempat yang kami TAK dapat pergi :

1. Padang Kota (pasembor pon tak dapat makan! apatah lagi nasi kandarr...*nangis jap* huh)
2. Rumah P.Ramlee (perlu ke?heee..perlu!)
3. Segala jenis Mall kat Penang (Quensbay, Perangin Mall! Komtar pon kat luar je..haha)
4. Kek Lok Si Temple (saje nak tengok..;p)
5. Orang Penang tolong bagi list..kekeke..;p

takpe, takpe...nanti ada masa Ira mai Penang lagi..(tak tahu bila) heee ;p..salah satu bandar warisan dunia UNESCO ni selain Melaka Bandaraya Bersejarah.. :)..opsss jeruk jangan lupa beli! tu la tarikan utama Penang selain di atas..;p

kalau barang2 @ ole2 dari Penang ni, boleh beli kat Chowrasta Market / Night Market Bt Feringghi.. tapi kat Night Market ni kena jalan dulu, survey2 sebab ada yang mahal kat sini, murah kat situ..pandai2 lah k..heee ;p..kalau kat Chowrasta Market ok kot..sebab Ira tak beli sgt kat sini..;p

chop2..ada org tu kan ckp kat Ira kan 'eh still pakai baju yang sm juga??'..ni nak marah ni..hahaha..;p..gurau je..gambar Ira kat pantai dan night market Bt Feringghi tu adalah hari yang sama dengan part2 sebelum ni iaitu hari Sabtu yeaaaaa..Ira berjalan dari pagi sampai malam...jadinya memang tak balik mandi, tukar baju pon..hanya singgah masjid untuk cuci muka, solat je...bukannya Ira pakai balik baju tu....wuwuwu.....sampai hati... :(...Ira kat Penang 2 hari je..jadinya memang pkai 2 jenis baju yang berbeza je la....

lagi nak explain..haha..;p..Ira tak boleh buat 1 hari tu 1 entry sebab gambar sgt banyak dan Ira nak share dengan korang tempat2 menarik kat sana..so terpaksa la buat part2..xpela...mls dah nak explain..sob3..

ok la korang...jom layan gambar je la ea..


pantai Bt Feringghi.. :)


Night Market, Bt Feringghi.. :)


makan malam pukul 11 di Jeti Jerejak..;p


Chowrasta Market...(dah mcm jalan T.A.R kat KL ;p)


tak masuk KOMTAR pon..heee

photoshoot di USM..



naik feri!yeayyyyy...;p


pss : syokk dapat naik feri!setelah hampir 9-10 tahun tak naik..hee...tapi kan feri dah lain..dulu boleh duduk dan naik kata atas tu...:)

pss lagi : ada yang berminat dengan hafiz ke?haha..rambut dia mmg camtu sbb dia biarkan panjang..;p..memang jenis kerinting dari azali...tu la dia orang lain tak ada, dia ada..hee...jangan pandang sebelah mata, tengah sambung master tu..wuuu

byeee!


45 comments:

Mizz ErMa said...

cantiknye..tingin nak p jugak..tmpt2 shopping die pulak macam mana? murah2 x? hihihi

Jue said...

wah naik feri!!aku dah lama x naik feri weh!!

pttla ko ngan Hanie aku nengok dlm komen box asyik berchatting psl penang kan..ni hupenye

hanie nak p honeymoon ngan asben dia..jd aku mharapkan buah tangan yg gempak2..bole gitu?haha

nabilah_2908 said...

mesti hafiz ni fames kan kt USM...

appearance dia menarik mana2 mata yg memandang... :)

best la....jalan2 je...sy masih lagi terperuk di Melaka tak ke mana..huhu.. :)

Cik TeN10 said...

Adoiiii.. Tgk je gmbar night market tu terus rsa nak g shopping !! Da lama xlepas gian shopping nih !!

Ahaaa.. Rmbut dia kalah aleycat kot !! Kalau la cicak jatuh mesti mati kelemasan cari jalan keluar tak jmpa.. Hahahaha

Jue said...

tu la beb..mmg bz ngan keje. ni pun curi2 komen guna fon time p toilet atau tgh jln2 g pantry hahaha

aku nak hafiz!! **tetibe** haha

aRa ❤ aFiq™ said...

akak2.. beli apa ntok ara kt penang 2 ? hehe.. lame nye akak ta nek feri.

Rtp Farra Arisha said...

PENANG, HERE I COME! hehe, no, it's only a joke :)
btw, you get nice photos there. mana souvenirs untuk arisha? :'D

Ungu Violet said...

wow...terpegun ngan rambut cik abg kt sebelah tew...:)

Saddila said...

meriah gila gambar kak .
ehh jeruk mesti nak beli kan ? sama ngan dila :))

sitinuraffizza said...

wow! dy berskirt lah! comey3. HEHE
eh2, mmbr fzapn ada mcm hafiz kwn ira 2. mmg semulajadi gak gitu. tyme dinner mulalah simpan bg pjg. knon2 nk jd aleycat! HAHA. tp bl kt clas, dy potonglah. jd pendek skit. xd ngerbang sgt.

Lea Isnawi said...

ala ruginya kalo x leh makan nasi kandar

tp ari tu, lea g pinang pun xleh makan nasi kandar

sedih sgt. sobs

miss Fyqa said...

cantik pantai bt feringghi

H.J said...

part 3 pom masih pakai baju sama eh??agaga

azalia hjsalleh said...

x penah naik feri.. kalau ada rezeki.. nanti akhir bln 12 nk gi sne

ekabukanmakcikkau. said...

herm asal kau bold 'berminat' tu dohh? hahaha . nek feri lah paling aku tak suka , lembap kau tahu lembap? aku tak suka menatang lembap lembap nih heheh

Zaza Fakharuldin said...

cantik jgk malaysia

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

X biasa mkn kt jeti pulau jerejak tu
Selalu in law BW mkn kt tepi queen bay mall tu
Sedap ikan bakaq dia
Omg mmg mahai rambut Kwn uols tu ngee

P/s::my age 29 this year...dh tua khen uwaaaa

♥e'in♥ said...

serius dkt penang tempat die cantik2..

sleeping_maniac90 said...

wahhh.. ni rs cm nk pi penang gak nih hak3..

Naim said...

waahhh!! seronoknyerr berjalan :)

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

dulu suka beli jeruk buah salak kt butterworth sblm blk kg..hehee.
minat kat rambut dia je.....unik sangat dibiarkan panjang macam tu...kih3.

ikatankasihku said...

rambang mata ek,,semuanyer nak beli..he3

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

psst...da lama xnaik feri....;p

Wanie said...

haha..name die hafiz eh..blur gak ira komen td..ingat sapa..xmau la, dah ade mr z..hahaha..

Dalila Hamid said...

alahai.......... akak teringin gileerrr... nak naik payung paracut tu ( org pggil ape pun x tahu).... tpi mmg teringin la...tpi ada yg kata mahal kan.....

ZORA said...

best gler nek feri..mase kecik dulu je penah naik..skang tak da...

khairul akmal bin azman said...

nanti le gi penang same2 lg yer

kim heeruul said...

perhhh.. hafiz tu.. ihih..
ada buah tangan untuk gua tak ? hihi

Puan Kutu said...

bkn hiz lg..dh macam alley cats dah akk tgok.hehe jgn mare..cool jer rambut dia..:)

H.J said...

tau da yang tak leh buat banyak part sebab gambar banyakkan..haha..saje je cakap baju tak tukar2 tu..haha

Sha. N. said...

Cantik gambar..
terasa nak pergi penang.heeeee

Tukang Karut said...

tak pernah naik feri penang... sob sob sob...

MaYa MustWany said...

cantiknya pemandangan tepi pantai..suka sangat.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Cantik2 gambar ni..suka..
rindu akak nk naik feri..dah bertahun2 dah tak naik feri..lagi lama dari ira kot..huhu..^^

ILA HonEyBuNNy said...

ahh la dear...busy ckit sekarang neh..mmg xsempat berblog..hehe..

ala..napa xg padang kota..hehehe

oo ptot la..ada tukang amk gambar.ehhehe

shahrazali said...

seronoknye jalan2 sana...... dah lme gk x pegi sana....last pegi skola rendah dulu... errr...lme btol tu..

wak gelas said...

amboii sonoknyeee pi penang tuuu...

jemarisuri said...

wah syok nya jln2 ke penang. ari tu JS x smpt pun naik feri. hehe

salam kenal thanks sudi singgah dan follow blog JS. JS pun dh follow sini..

kalau sudi jom tukar link dgn blog JS. hehe

dill said...

ira ni bikin dill mau jalan2 je. syoknye~

dill.

Miss Volvo said...

i xbpe minat g penang hehe sbb tlalu kucar kacir hehe

Hanie_Dew said...

Smart apa rambut hafiz tu.comel gitu. Hahaha aku dpt jgk list kan tmpt aku nak pegi. Tq ira

ishiko said...

syokk syokk !!! >,<

BENA said...

wow ! unik kottt yang berambut afro tuhhhhhhh . heeee ;)

dhiera said...

kenapa tak makan pasembur??? best ye... dinner dekat batu feringgi lagi~

J.Syazwana said...

uish ruginya tak makan nasi kandar dekat penang. huhu

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails