.Awesome Blogger.

Tuesday, December 3, 2013

.Jalan-jalan | Krabi.


As-salam..:)

Seronok sgt honeymoon kat sini hehe Ira bagi 4.5 * untuk resort ni sebab halal-food, aonang beach depan resort je dapatlah kami mandi laut walaupun sekejap hehe nak shopping pon senang..tepi@ resort berderet kedai shopping....makanan sedapppp..ehhee memang best!

Sila la jamu mata dengan gambar yang ada k..siapa nak datang n stay kat sini memang recommended!Bilik besarrrr dan luas untuk kami berdua hehe :) Bilik ira mmg bilik utk honeymoon so diorang mmg decorate untuk honeymoon..romantik la kiranya ahaks :p..masa beli tu dpt flight xmurah sgt tp kira ok la sbb dpt RM500 utk 2 org pergi dan balik...skrg krabi quite mahal sbb ramai kot gi sana?haha pastu kalo tempah lg awal lagi murah..ira booking flight 3 bln kot sebelum nak gi..yela tempah awal2 tak confirm tarikh wedding n cuti lagi :)..siapa yg dapat book flight awal msti lagi untung sbb murah lagi tiketnya :)..

Pakej ni ada kat bawah around RM1500++ utk 2 person..include tour, 2x lunch, 2x dinner,all day breakfast n lain2 ( boleh tengok kat bawah ye detail) ..rasa berbaloi kot utk org mcm kami yang memang nak relaks kat sana :)..pakej ni pon Ira baca dr blog NinaAz sbb dia pon honeymoon kat sana hehe tu yang terjebak sekali ke krabi..apa2 pon mmg best!

Island Trip :)

View dr tingkap bilik kami :) tu pantai la tu...

Bilik kami hehe











Buffet breakfast..






Honeymoon Package 4D3N for 2 Persons

*Rate* 
15,000. Thai Bhat - Per 2 Pax Start from 1May - 31Oct 2013
20,000. Thai Bhat - Per 2 Pax Start from 1Nov 2012- 30 Apr 2013

ITINERARY :
  • Welcome refreshment upon arrival 
  • Transfer from Krabi Airport to Aonang Princeville Resort.
  • Dialy breakfast at White Orchid Restaurant.
  • 3 nights accomodation in a Deluxe Room.
  • One Day Phi Phi Island by speedboat, lunch, soft drink, snorkelling, guid and insurance( join tour).
  • Half day Adventure rafting & elephant trek (Join tour)
  • Thai set dinner at White Orchid Restaurant.
  • Romantic Seafood dinner at white orchid restaurant.
  • One spa package at Princeville Spa for 2 persons.
  • Transfer in / out from Aonang Princeville Resort to Krabi Airport (private transfer)
  • Tour include: Snorkel, Mask, Drinking water, Lunch, Fruit, Admissinon fee, Accident insurance, Life Jacket, Hotel transport and english speaking guide
Day1: Honeymoon Package Program
  • Transfer from Krabi Airport
  • Check In at Aonang Princeville Resort stay at Deluxe Room.
  • Relaxing as per your leisure time
  • 19.00 pm. Enjoy with Thai set dinner at white orchid restaurant.
Day2: Honeymoon Package Program
  • 07.30-08.00 am .Morning Breakfast at The Whtie Orchid.
  • 07.45-08.00 am. Trip half day adventure Rafting & Elephant Trek at Phanga Province, White water rafting for 5 Km. and elephant riding in jungle.
Day3: Honeymoon Package Program
  • Morning Breakfast at White Orchid Restaurant.
  • 08.00-08.15 am. Trip to Phi Phi Island visit for Bamboo Island ,Hin Klang Island ,Monkey beach, Phi Phi Don , Phi Phi Lah and Maya Bay for snorkeling.
  • 19.00 Pm. Enjoy Seafood dinner set at white orchid restaurant
Day4: Honeymoon Package Program.
  • 07.30-08.00 am Morning Breakfast at White Orchid Restaurant.
  • 10.00 pm. Spa Package for 2 pax with Thai Relaxing 120 min.
     - Sauna /Jacuzzi (10 min)
     - Aromatherapy Body Massage (60 Min)
     - Moisturizing Facial Treatment ( 45 Min)
     - Manicure (20 Min)
     - Thai Herbal Tea and Healthy Snack
  • 12.00 A.M Transfer out to Krabi airport

12 comments:

Leeya Hezlin said...

cantiknya tempat ira dengan hubby honeymoon..
seronok ja tengok resort tu.. :)

Cik TeN10 said...

15, 000 tu baht eh?

bestnya !! lawa lak tu pantai dia. mmg sesuai sgt utk honeymoon kan. :) fatin ada bg cdgn kt mmber yg nk kawen suh dia pi honeymoon amik pakej mcm ira ni. :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

rasa cam nak p sana gak.. bestnyaaa.

Sobri Yaacob said...

seriuscantiknya karabi..memng org ckap pantai kat sana memng terbaik..bestkan akak dpt melancong :)

NM03 said...

eh... baru balik krabi jugak???

Ku Azniza said...

sdap makanan... krabi bila la dapat g ni

nabila azmi said...

seronknyeee cntik sgt tmpt ni

HeNRieTTa JoSe said...

bestnye...teringin nak pergi...

Mizz ErMa said...

wah, romantiknya tgk hiasan bilik tu..hehehe

Bulan Syurga Firdausi said...

alhamdulillah.. barakallah.. :)

Siti Shahfinaz Jaafar said...

ah nak kawen gak ah camni!! nak gi honeymoon jugak!! haha tetibe~

Fadhlul Jannah Abd Karim said...

Salam, nak tanya sis..beli pakej honeymoon tu walkin atau beli online? klu online, beli kat website hotel tu ke?

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails