.Awesome Blogger.

Saturday, February 5, 2011

.Jalan-jalan Singapore & Universal Studio ( USS ) Part 2 .




Ada orang ke yang tunggu Part 2 ni??huu..



Eh awak tunggu????? Terharunya Ira..ngee..


Nak tengok Part 1 semula, boleh klik SINI


Part 2 ni Ira khususkan untuk Universal Studio Singapore Sahaja..


Jadinya gambar-gambar dalam ni sememangnya dalam USS okeh..


Banyak sangat yang cantik-cantik!!!


USS adalah movie theme park..


USS ni juga macam satu park ( boleh nak kata macam Genting Highland ) tapi dia lagi besarrrrrr dan lagi banyak tarikan.. dia dah bahagikan kat sini untuk Shrek, kat sana pulak untuk Jurassic Park, kat situ untuk Madagascar dan lain-lain..korang boleh tengok SINI untuk lebih lanjut..heee..


Tapi yang sangat terujanya kan permainannya sangat kebaboooooom!! Sampai jantung Ira nak tercabut..huhuuuu..


Dan live show sangat-sangat best!!!!! Setaraf la dengan Hollywood tu.. :D..nama pon Universal Studio kan..:P


Ira suka sangat-sangat tengok Shrek 4D sebabnyaaa 4D la kan.. bayangkan kalau Shrek tengah naik kereta kuda, kita pon rasa macam naik kereta kuda..haha..sebab kerusi kita pon bergoyang-goyang macam yang tengah kita tengok.. Sangat real!!! Then, bila donkey bersin! Bersin okeh!! Air liur dia terasa kat muka kita!hahahha..sebenarnya tu air tapi dah namanya 4D so memang terasa kita macam dalam movie tu…bestttttt.. !!! ( Gambar Shrek 4D yang kawan Ira pakai spek bingkai hijau tu.. ada sekeping je kot sebab tak boleh snap gambar dalam panggung tu )


Then untuk live show Waterworld! Very Superb!!!! Memang realllll.. ada bom! Ada helicopter .pastu kalau ada api dan terbakar, memang kita rasa panas….memang realllll sangat.. pelakon dia mat salleh tapi memang Ira puji.. energetic wehhh..best2…:).. tak tahu nak digambarkan dengan kata-kata..


Donkey Live Show pon best( watak dalam cerita Shrek )…kita berinteraksi dengan dia even dia tu hanya ilusi.. nyanyi sama-sama dan Donkey panggil 1 couple ni ( Malay Singaporian okey ) pastu konon-konon buat acara nak satukan diorang as husband and wife la.. ( macam kita tengok kat english movie tu, yang I do , I do tu ..hee )..kiranya Donkey jadi orang yang satukan couple ni then couple ni kiss mulut tanda dah jadi suami isteri.. huuu.. fuyooooo.. Ira macam nak ternganga masa tu tapi takut lalat masuk kan jadi ketap bibir rapat-rapat..huuu.. couple itu adalah Melayu okehhhhh…..tapi Singaporian..nasib baik bukan Malaysiannnnn…..malu Ira! :(


Ira tak tahu nak cerita macam mana, korang tengok gambar sendiri la yea.. Kalau ada gambar Ira syok sendiri jangan kutuk okeh!hahha..:D.. puji boleh! :P









Okeh amacam??? Rasa nak pergi?? Jommmm! Hehehe..


Tunggu Part 3 pulak k.. heee..


Ira nak cerita apa yang patut korang bawa masa gi sini dan gambar-gambar pusing Sentosa Island pula..heheee..Tungguuuuuuu.. :)






4 comments:

khairunnisa ♥ said...

bestnya ira jalan. miss you ira <3

*hug*

Juliet_iRa~" said...

nisa ;
besttttt...
ira br nk bjalan nisa..
da bpe tahun xjalan..huu..
:)
miss u too!
blk umah ke??

*kisses*

syakey said...

walawehhh bestnyaaa!

Hanie Dew said...

napa aku tak bole view gambar ni. arrhhg tension.

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails