.Awesome Blogger.

Monday, February 14, 2011

. Terajin Update.. :P .



Salam dan hye!


Minggu ni Ira macam rajin pula update..hee..


:P


Kan Ira ada cakap macam-macam benda dah berlaku kan..


Nak tau tak apa??


Cakap lah nak….:P


Antaranya ialah :


· Rumah sewa Ira ni macam horror sikit la..huu..rumah batu yang ada 6 bilik tapi penghuninya ada 4 orang je.. lepas tu kan.. 1 hari masa minggu awal hari tu..pagi tu sebelum ke sekolah Ira memang rasa semua dah bertutup..kipas, lampu..TV pula memang tak ada yang on masa subuh tu.. TAPI…. Bila balik sekolah…kipas di sebelah depan terpasang..lepas tu TV on…maksudnya?? Ira pon tak tahu.. tapi memang tawakal je la..huu..dan memang sentiasa mengaji lepas magrib.. Kalau dulu skip2 sebab malas, pastu konon2 nak cepat buat kerja.. sekarang ni confirm TAK skip.. ada hikmahnya juga kan?heee…


· Ada murid di sekolah Ira tu kena dera dengan ibunya sendiri..sedih sangat dan kesian.. baru darjah 1.. tapi dia agak hyperaktif la.. tak reti duduk diam..abang dia darjah 2 yang mengadu sebab Guru Bimbingan nampak kepala adik dia benjol dan diorang diminta berbohong dengan mengatakan jatuh tapi cikgu ni tak percaya la.. takkan jatuh sampai benjol sangat kan..akhirnya terbongkar…sekarang dah jadi kes polis dan dirujuk kepada JKM..


· Anak-anak murid Ira di kelas Pendidikan Khas Alhamdulillah sangat baik ( dalam konteks pendidikan khas lah ), boleh dengar cakap walaupun ada yang degil dan Ira gembira la nak mengajar mereka sebab diorang boleh hormat kita..


· Termasuk hari sabtu ni , 2 kali ira kena ke sekolah.. huwaaa..Ira nak balik rumah.. macam mana??


· Sekolah yang Ira sedang berpraktikum sekarang.. :)


Kelas pendidikan khas yang dicat warna pink..



· Ira masak sendiri ni hari ahad lepas..hee..masak orang bujang je..:P


Makan tengahari = nasi goreng cendawan + ayam goreng


Makan malam = nasi putih + ayah berlada + cendawan masak air


p.s : Nanti Ira cerita lagi pasal rumah sewa, ada lagi tapi tak berani nak cerita sebab dah malam..huuu






3 comments:

eliana_adnand said...

6 bilik tp duk 4 org?
waa...xsunyi ke dear?
take care taw.. :)

ika puk puk said...

ira syg..
ika tag ira bnyak sgt tau kat blog contest ika..
t ade mase, join la ek =)

http://ikapukpuk-contest.blogspot.com

twinscraftlife said...

Hi! please do visit our blog! we sell
purely handmade products such as pouch,
earrings, cards, hp strap, cute items!
쇼핑하시면 더 감사합니다~~^^
http://twinscraftlife.blogspot.com/

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails