.Awesome Blogger.

Saturday, December 10, 2011

. Temuduga = Selesai :) .



salam semua..

Khamis, 8 Disember 2011 yang lalu Ira dah selamat menjalani temuduga Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran (SPP) di Melaka..

gemuruh jangan cakap lah....rasa nak tercabut jantung, limpa, paru-paru, semualah organ dalaman..heeee ;p...panelnya terdiri dari 2 orang...2-2 baik hati, tak psiko, sangat membantu tapi sedikit menggertak la..hihihi...normal lah kan...;p

temuduga dalam berkumpulan iaitu 5 orang satu kumpulan...duduk pon ikut turutan nama...tapi temuduga tetap seorang demi seorang..:)

soalan pertama setelah kami diminta perkenalkan diri dan latar belakang adalah apakah jawatan kami untuk ditemuduga ni? semua boleh jawab walaupun tak lengkap..hee..jawapannya adalah pegawai perkhidmatan pendidikan siswazah DG41..senang cakap guru siswazah..

lepas tu kena laksanakan mikroteaching iaitu buat simulasi mengajar...panel tu minta salah seorang dari kami volunteer...hee...cuba teka siapa yang jadi cikgu?;p..semua orang tak nak jadi cikgu masa ni..last-last kan Ira yang jadi cikgu..percaya tak?haha..konon2 macam volunteer tapi sebenarnya malam sebelum tu, sorang kwn Ira ni dah cakap ngan Ira suruh Ira prepare jadi cikgu...nasib baik Ira dah prepare, so ala2 macam volunteer la..;p

selain itu, kami ditanye tentang teori-teori pengajaran yang Ira gunakan semasa 'mengajar' kanak-kanak tadi, isu-isu semasa seperti LIMA, Sukan SEA, SBPA....napa banyak sangat isu semasa ni?sebab kami semua jawab tak lengkap...kekeke ;p

last2 kena sound juga...jadi cikgu kena peka.....jangan PEKAK! ;p..tapi dengan cara yang lawak la..hee..kami ok je...salah sendiri...sebenarnya bukan tak tahu tapi kurang peka :(

jadi, lepas ni Ira tunggu posting pula...tak tahu di mana dan tak tahu bila..wuuu


wajah kegembiraan selepas temuduga ;p


psss : Terima kasih semua blogger yang wish Good Luck dari minggu lepas lagi..heee..

psss lagi : Ira mungkin tak online sampai hari selasa, nak balik kampung..nanti Ira BW k.. :)

bye!


79 comments:

Lea Isnawi said...

wahhhh..lega la kan dh siap interbiu

riso lak nak g interbiu kerajaan, takda pengalaman lagi ni

aRa ❤ aFiq™ said...

ara plak ada temuduga t kak.. waaa.. tkot..

∫êℳå ℋiℳå₩åℛï said...

bestnya balik kampung
iema xdapat balik mnggu ni
banyak keje..
semoga dpat keje 2 erk
luck2..

neechee said...

wahh beshnye da habes blaja . kte lame lgi . akak batch dgn shazana sukri kan ? knl tak ?

MiszMaryaNe said...

sonokla ira da abes interbiu,
akk je blom ag ni, adoiiila,
hehe, ira kalo panel kate pekak,
ira jawab je ngan bhsa isyarat, hehe..

Hanie_Dew said...

Wah tahniah pass dgn jayanya.jadi member cikgu la aku pasni. Ngehngeh. Kalau kene posting ke sabah lo sanggup?
Dah list dlm buku diary kim hyun joong.hehehehe

Hanie_Dew said...

Oh ya nama tu abah aku bg. Dia suka letak nama anak dia ikut bulan.cam adik aku lahir bulan april nama karya apriansyah. Hehhe
Ko sorg yg perasan pasal nama tu.tq.hihihi

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

alhamdulillah dah lepas pun intebiunya....akak lak yg neves dgr...hehee.kalau akak pun xamek tahu isu semasa sgt...huhuu
wah balik kg ke....slmt berholiday...:)

ciK LyndaWawa said...

comel2 bakal cikgu..hehehe....


poket pun untung sebab ade cikgu..
lalalalalala=]

LAici KAng Ais said...

goodddd luck

sea_lavender said...

Alhamdulillah..akhrnya da selesai tmuduga..teruskan doa..dan tawakal pd-Nya..moga dpermudahkan urusan berikutnya dear =)

zOeY zAu YaH said...

bakal cikgu rupanya hehe

ikatankasihku said...

haaaaa, dah lepas pon segala gemuruh....
mudah2an berjaya yer....

*comel anak2 dara ni semua*

CekbOlat-bOlat said...

wahhh.. cumel2.. gudluck kakak syg ^^

CekbOlat-bOlat said...

wahhh.. cumel2.. gudluck kakak syg ^^

dill said...

Alhamdulillah dah selesai. pasni debar tunggu tempat posting lak kan. yay!

doakan ira sentiasa.

dill.

Pocket said...

moga dapat post tu.
tang part jadı cıkgu tu pocket tak tahan.
kalu pocket. sure hangıt dah terketar2

heheh

Saddila said...

alhamdulillah selesai .
semoga berjaya jadi cikgu , kakak :)

Jue said...

Wah aku x wish ko gudluck!xpe skrg aku wish, x kire haha..wish u best of luck!! =)
lawo2 blaka org yg lam gambo tu

BENA said...

hai cikgu ira . nati bena nak antar anak2 bena sekolah ira eh ? heehhehee ;)


balik kampung leklok tauuu ;)

zulhilmi tempoyak said...

smoga dpt la ye awk.. :D

Edy Fee said...

pewwiit cntik2 nyerrr...

aReLaN said...

oh cikgu la krenya eh.bagus2.salam perkenalan

sleeping_maniac90 said...

wah.. da pegi temudga.. hehe..
bkal cikgu rupenye..

kim heeruul said...

lain kali beri kan perhatian.. hihi..

Wanie said...

bestnye ira, tunggu posting je..terjamin kat amik pendidikan :) enjoy zaman menganggur ni puas2 tau..hehe

Ungu Violet said...

saat yang paling bez skali lepas dh abih temuduga...

fuhhh...lega giler...hihi

ILA HonEyBuNNy said...

wajah ceria sungguh....;-)

wah2 ira..bestnya balik kg.....;-)

khairul akmal bin azman said...

comel2 la kowang

Ila Aqilah said...

kena buat mikroteching ke? time kitorang temuduga takde kena buat mikroteaching..thee

kalau kena buat memang gagaplah..

hopefully kita dapat posting cepat :)

say to easy=) said...

Bls blik jwpn aritu-sy bljr di mmumelaka.ira msti bljr di mktb perempuan melaka kann?

ZORA said...

wahh...selamat masuk ke alam pekerjaan...zora lambat ag kot...huhu

KizZ said...

Amboi...Gadis-gadis melayu terakhir..

nub said...

hai cikgu!

selamat berkenalan dengan pukoi memukoi. hihikk

sieyla alissa said...

gud luck ira!! wah, berani tol ira volunteer kan..anyways, all the best!

Miss Nadya said...

alhamdulillah..:)

p/s :: thanks dear..nad dah selamat sampai..:)

H.J said...

ops.cikgu posting ke sabah la ye..haha

tieykah said...

:)

masih belum terlambat nk ckp Gud Luck

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehe..kena PEKA..Bukan PEKAK.. :D
lawak plak..

Bestnye balik KG..nk ikut.. :)

schaze zainn said...

hye dah lama tak BW
:)


srmoga berjaya ye cikgu =d

ILA SYAMILA ♥♥ said...

good luck ira! ;)

Miss Purple Ungu said...

gud luck sis :)

::WafaIrdina:: said...

waaa...da nak posting ek...jeles ny...heee...
sy 3 thn lg lar...lmbt lg..xsabar mau graduate..hee..ni pn bru tw result sem lps..pe pn..doakan yg tbek tuk kamoo..slmt mjadi guru untuk anak2 murid..bljr memanusiakan manusia...heee ^^

nur farahin binti sulaiman said...

wahh sonok la akak nak jdi cikgu dah.. farah jeles nie.. farah pon nak jdi ckgu juga.. tp nak ngajar kanak2 ja..

shahrazali said...

semoga cepat dapat posting ye.... temuduga mmg byk tnye isu semasa kan...kawan2 sy ramai ckp cmtu..sy xde lagi pengalaman temuduga cmni.. sblum2 ni temuduga biasa2 je la..

dhiera said...

lega ye dah lepas interview~

nuyui a.k.a miss YUI said...

tahniah..dh lepas kan..

Papa Mifz said...

Nanti dah jd cikgu takmo rotan2 pelajar k,hehe

J.Syazwana said...

wah bakal cikgu ni eh.
bagus bagus.
hehe

aleen aiden said...

semoga lepas nih terima berita gembira. :)

nur adilah said...

hehe:)macam mana feeling?nervous lagi tak:P

Semut Senyum said...

waa....bakal cikgu ke ni... sweet2 semuanya... selamat maju jaya ye... =)

nabilah_2908 said...

comel2 bakal cikgu2 ni semua... :)

kalau la di hantar ke Sabah or Sarawak..merantau jauh la Ira nanti.. :)

munna said...

comel2 semuanya bakal2 cikgu ni

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

lega kan ira dh selesai..


semua pompuan jer tuh..cikgu lelaki masih kurang ya..

cik wanie Lovela (CWL) said...

gudluck ya dear

hanaahmad said...

gudluck!

Mya said...

alhamdulillah tahniah selesai:)

El-Janna said...

hehe xpela.. cikgu kena lebih peka tau^^

Finaz Jaafar said...

wah cikgu ghopenye...

ermmm kamu dah buat yg trbaik so insyaAllah mgkin ada rezeki =)

♥e'in♥ said...

wah.. bakal 'cikgu ira'.. :)

Rtp Farra Arisha said...

hoping everything will going well for the future..:)

syahirooAhmad said...

cikguuu.. :) bestnye.. dulu pun ade pengalaman interview spp ni.. dia tanye isu semasa. org pilih la tajuk angkasawan. tengah dok syok2 cite .. tetibe kering idea. hahahha.. kene sound ngan panel temuduga tu.. wahh tak dapat.. :)

lepas tu dapat interview lagi ngan SPA.. Alhamdulillah. dah genap 3 tahun berkhidmat.. :)

fadh leyanie said...

alhamdulillah semuanya dah berlalu+selamat. :)

msredcheesecake said...

Salam cikgu... Hheee... Best rasanya kalau org panggil kita cikgu.... Good luck... Biarlah posting dpt tempat yg best...

cik ika said...

err..ta ske kne interview..

Kazman & Sue said...

masa temuduga memang begitu .... macam2x rasa ada.... semoga berjaya mendapat posting di tempat yang ira suka dan berjaya mendidik anak bangsa... aminnn...

Anak Wak Mail said...

Alhamdulillah,,dah selesai dah..:)

Semoga menjadi cikgu yang terbaik!..;)

wahida said...

ko volunteer tu mmg bagus...itu bonus markah tau....

soooooour said...

lepas interview confirm dpt posting ke????

Mizz ErMa said...

wah, misti lega kan rasa bila da abis p intebiu..pape pon, semogo berjaya! insyaallah, kalo ade rezeki xkan kemana..hehe

~SaL IjOu~ said...

hoyeh da lepas.Alhamdulillah.sama2 kite tunggu posting ye~ ;p

fany wany said...

semoga maju jaya :DD

iszieylyanziy said...

eh eh,,senior la ni upenya,,,haha,,orang kata interview ssah,,,aiyooo

Woofer Storm said...

dg41 memang besar gaji kalau dapat ni,doakan awak dapat kerja ni.amin3..dah dapat tu blnja la kita^^

follow sini^^

NHMS said...

bakal cekgu laa nie..
best laa en.. :)

Tukang Karut said...

owh... cantik cantik2nya bakal cikgu!

hyz said...

dulu penah gak g interview kat melaka. jawatan yang sama. hehehe

Puan Kutu said...

semoga di posting dekat2 saja cikgu ira yer..:)

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails