.Awesome Blogger.

Monday, October 24, 2011

. Apartment murah di Port Dickson .


 ( SCROLL BWH UTK CONTACT NO ABG MUS!)
salam semua..:D

sorry baru sempat update.. seharian tak online..;p

tajuk entry kali ini tak tahan kan..heheeeee...

gaya macam nak beli apartment kat PD la konon..ngeee..

korang jangan marah oke!

Ira nak cerita tentang apartment yang Ira stay masa ke PD hari tu.. Ira stay just 2 hari 1 malam je.. sampai around 10 ++ camtu tapi masa tu tak book pon mana2 hotel / apartment sebab gamble je nak cari yang bajet2 je.. tapi ada search kat internet dan call b4 ke sana.. then bila call ms dah sampai PD, rate harga makin naik plak.. dasyat la PD ni.. padahal weekend je tu..bukan ada perayaan @ cuti umum pon... konklusinya..better book b4 holiday..heee

kitaorang kan 2 kereta, so berpecah cari hotel / apartment yang bajet tapi ok.. sebenarnya lebih nak apartment sbb kitaorang nak buat BBQ sendiri....so kalau boleh nak guna dapur la.. nak bersihkan ayam semua..... pastu kitaorang siap dah bawa arang dr hostel..hee..

then gamble je member Ira masuk Corus Paradise Resort... yang sebelah pantai tau... resort ni memang cantik..ada pool lagi..dekat ngan pantai, ada cafe semua.. tapiii.........room dia mahalll sangatttttt...250 ++ untuk standard room je...huuuu..( honeymoon ke ok la gak ;p )

Ira yang turun dan tanya receptionist kat Corus tu, ada apartment tak n rate bape.. tapi dia ckp diorang tak ada apartment..then fine la..

tiba-tiba.....joki boy / bell boy kot yang tunggu kat depan resort tu tanya Ira.. dapat bilik tak? mula2 macam malas nak layan tp bila dia ckp Corus ni mahal.. then Ira pon ckp kami nak apartment, tak nak bilik... then dia ckp dia ada kawan..... Ira tanya rate berapa? sebab macam tak percaya je kat mamat ni..hahaha ;p.. dia cakap tak tahu lepas tu terus call member dia.....

member dia pon datang dan bagi kad.. nama dia abg Mus...dia ckp la rate RM 250, ada 2 bilik + 1 blk air lengkap dapur semua..macam rumah la.. tapi kalo nak set BBQ kena sewa 40-60 kot...

dia kata apartment ni bawah Corus Paradise ni tapi office yang berbeza... receptionist mmg takkan cakap tentang apartment ni...

kalau ikutkan, abg Mus ni macam ulat2 la..faham tak? macam ulat tiket tu semua..haha..tapi yang pasti dia boleh dipercayai... sbbnya ada antara apartment ni, ada individu yang dah beli.. so diorang buat bisnes sewa apartment la sbb bukan diorang mmg menetap kat apartment tu kan...so abg Mus ni macam orang perantaraan antara owner apartment dgn 'pelancong' macam kita2 ni..;p..

mungkin korang nak tau rate harga antara office dengan abg Mus ni sama ke tak kan.. of course ada komisyen utk dia.. dlm 10-20 camtu.. tapiii...korang terus boleh book by phone then boleh nego lagi harga tu lagi2 lelaki.. kitaorang yang girlss ni naif..hahaa...;p

mula2 Ira rasa pon macam kena tipu gak..haha.. sebab bila nak ke office apartment tu ( masa tu baru tau ), abg Mus tu nampak Ira...dia terus datang, pastu cakap ' eh jomlah tengok bilik nak?'..Ira dalam hati, abg ni macam dah tau je kitaorang nak check harga sebenar..huu .. masa tu 2 orang kawan Ira ke office untuk check rate sebenar dan Ira + 2 orang kwn lagi ikt abg Mus ni tengok bilik.... bila da tengok mmg puas hati la...then y lagi 2 orang tu call suruh naik office tu.. ms tu Ira ckp dgn abg Mus tu nanti kitaorang confirm blk nak ke xnk.. dengan tiba-tibanya abg Mus tu ckp....'adik pakai je la BBQ set tu free.. tak payah bayar..kiranya 250 tu dah siap dgn BBQ set tapi arang kena beli sendiri' ( kalau tak, kena bayar extra charge tau) ...haha....mmg abg Mus tu tau la yg dia dah kantoi masa tu...pastu dia ckp lagi..' abg kena bg gak komisyen kat kawan abg tadi ( bell boy tu )..

rate sebenar kalau kat office tu lebih kurang camni :

Apartment 2 bilik = RM 220 - 230 +-
Apartment 3 bilik = RM 280 +- KOTTT ( Ira tak sure sebab tanya gitu je )
Penthouse 3 bilik tapi 2 tingkat = RM 330 +-
BBQ Set ( tak pasti dengan arang @ x ) = RM 40 -60

Ira tak ada contact no Office tu.. Ira tak pasti kat others website ada ke tak.. tapi Ira cuma ada contact no Abg Mus tu.. 0122534350 / 0192063524.

oh yea.. lupa plak... Ira amik apartment 2 bilik...
1 bilik tu ada 1 katil queen + 1 katil single.. 1 lagi bilik ada 2 katil single then dlm almari ada 1 tilam single..:D

nak tengok kan view apartment tu?tu je yang ada..haha..banyak gambar kitaorang je..;p




masuk kat main gate Corus ni kalau nak ke apartment yang ira stay.. then belok kiri okee..:D
ni dapurnyaa..sebelah kanan tu pintu masuk.. dapur elektrik tau..ada heater, periuk nasi, beberapa pinggan...sinki semua... tapi better spare cawan pakai buang...taraaa...tu pintu masuk, dapur, belah kiri sekali tu bilik, meja makan bulat....tv cinonet je..haha..tp ok la kan..bukan tengok sgt pon..;pruang tamu..:)..pintu sliding tu menghala ke balkony...master bed room.. 1 katil queen + 1 katil single...ni katil queen tu...pintu dr ruang tamu ke master bed room...balcony dr pintu sliding..ada gak kerusi + meja tapi cam dah nak patah..hahahabalcony lagi...view dr balcony...boleh jalan kaki gi mandi laut..;p


pssss : siapa yang kurengg faham nanti tinggalkan komen k..:).. lepas tu, Ira naik speed boat tu bukan kan pantai belakang apartment tu tauu...tu tempat lain... next entry la k..;p

bye bye bye :D

0122534350 / 0192063524


28 comments:

Hunnym Syot 美智子 said...

anim suke g pemaisuri.. tapi lagi mahal sket dari corus..
tapi bilik dye terbaek!!! :D

Juliet_iRa~" said...

Hunnym Syot 美智子 ;

permaisuri belah mn ek?
haha..
k.ira pon aritu gamble je cari..
tp kitaorang stay apartment...
kalo bilik xmuat..haha..
setakat dgn mmber2 je kan..
:D

Hanie_Dew said...

ok jugak la ni. rate dia kalau share ramai ramai tak sampai rm 30 pun kan. kira jimat jgkla. bg aku tak salah pon nak bg lebih kat abg mus tu 20-30. tu sumber rezeki dia hari hari kan.kalau xde dia xdpt aprtment tu..huhuhu..tp tgk dia tak cas komisyen banyak mana pun ye tak.

bole bagi tak no abg mus tu.

ni emel aku : novyani@gmail.com

makaseh in advance =)

Hanie_Dew said...

ira, jangan lupe tau. nak book sebelum date konvoi. maceh.

Juliet_iRa~" said...

Hanie_Dew ;

hee..
btol2...
ira ckp awal2 takut ada y xnk plak kan...ada setengah org kan xmo ulat2 ni...ikutkan ira pon xnak tp abg mus tu da ok sgt kan...kang memilih sgt xdpat apartment plak kan..heee..

okeh hanie..
ira akan email u..
a.s.a.p..
:D

just wait..
:D

Wanie said...

ok la sebab share ramai2 kan..nanti kalau honeymoon nak g PD ke? :P

sitinuraffizza said...

xpnh gi sini. sll fza tdo kt glory je. best sgt bilik dy! (:

p/s: karikatur pd gmbr org free hair mmg xle blah. lwk btul! haha

Juliet_iRa~" said...

Wanie ;

haha..

boleh sj...
tp utk tahun y ke 10 la..haha..
bukan y bru2 kawin..
apa barang..hahahaha

Juliet_iRa~" said...

sitinuraffizza ;

haha..biasala..;p..
over sikit kartun tu kan..haa

glory ea..ira xpnh g..
ni pon sbb ngan membe...
apartment lain mahal kotttt..
ni je murah..;p..

lgpon mn pnh book sndiri..
sll ayah ira y arrange kan..hahaa

Leeya Hezlin said...

selalu juga ke pd dengan family..
ada juga la 2,3 tempat tu..
yang leeya ingat tiara beach resort ja..
hehehehe.. >_<

btw,nice pics.. :)

aleen aiden said...

keh2,xpasal2 abg tu kantoi.haishh

budak penjara said...

klu dok reramai xde la ase mhl sngt

Juliet_iRa~" said...

Leeya Hezlin ;

heee..
aah tu sll fames la..
skang ni banyak da..
pilih je mn nak..
;p

thanksss..

Juliet_iRa~" said...

aleen aiden ;

haha..
tu la..
nsb ada bf slh seorang member y gi tu suh check kat office tu..
;p

Juliet_iRa~" said...

budak penjara ;

yappp...
sbb tu cari apartment..

khairul akmal bin azman said...

best nye cuti2 malaysia

ILA HonEyBuNNy said...

macam best ja...hehe....tu la..kalau ramai2 xde la banyak sangat nak kuar wit..boleh neh nak servay2..hehe

Juliet_iRa~" said...

khairul akmal bin azman ;

bestttt..

eeehehehe

Juliet_iRa~" said...

ILA HonEyBuNNy ;

yappp...kalo ngan kwn2 mmg byk save la...
lgi2 kalo sm2 kepala ngan kita kan...
heee..

jom2 g PD..heee

FiZ said...

wah..nma mcm best je...

fuji_92 said...

eh..macam best jer..leh x bagi no fon dier..ni email saya fujifira@gmail.com

mie_cupin said...

best tmpat ni,kluar2 je balkoni bwah die da air laut...

Zura Said said...

Plan nk book dgn Mus jgk bln feb 2013 for cuti with anak n husband..nk tau, kitchen ade hot plates for masak2 kn n sedia periuk kuali and sudip ke atau tu kena bwk sndiri?

Zura Said said...

Dapur die ada provide hot plates utk memasak kn tp kuali periuk utk memasak serta sudip tu provided sekali atau kena standby bwk dri rumah sndiri?

Farhan Zukri said...

salam..ira, dia ada brapa unit apartment? ingat nak sewa 2 unit untuk 20-30 pax..emel details & no fon abg mus tu kat farhanzukri007@gmail.com boleh?

mona said...

askum..nak tanyer sikit bilik semua ada aircond atau kipas jer ye? ni email kiter t reply kat email kiter boleh x?tq sangat for the info heheh this is my email evalynna86@yahoo.com and ni no tipon kiter kowt2 nak wecHAT KE KAN HEHEHHEHEHE.....(012-6483621)leh kenal2... nama saya mona

Che Norijan Jamil said...

Hubungi Saya direct owner Cikgu jan
011-2323 1851

Che Norijan Jamil said...

Hubungi Saya direct owner Cikgu jan 011-23231851

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails