.Awesome Blogger.

Friday, March 18, 2011

. Tips Menghilangkan Jerawat .





Salam..


Ira nak bagi tips untuk kurangkan jerawat / pimples yang ada di muka si gadis yang cantik-cantik belaka ni..


Berkesan pada Ira dan Insya-Allah pada anda juga.. Tak salah kan kalau mencuba.. Kalau berkesan boleh teruskan..heee..


Dulu muka Ira sangat banyak jerawat yang kecil-kecil ( jerawat nasi ea orang kata? ) pada bahagian dahi..


Alhamdulillah sekarang dah berkurang dan hanya tinggal 1-2 je..


Dulu zon-T ( dahi dan hidung ) Ira memang sangat berminyak…...Tapi jenis jerawat Ira bukanlah datang sekali banyak..sebiji2 kat pipi / hidung macam tu..Cuma kat dahi je banyak.. sekarang dah banyak kurang dan susah nak ada jerawat kat hidung / pipi ( Cuma kalau masa bendera merah je ada )


Apa rahsianya??ececece…Ira nak kongsi dengan anda yang mempunyai masalah yang sama macam Ira sebab Ira tahu ni pon dari seorang Blogger juga.. :).. ML ( M.Lullaby ) sharing is caring right??


Ira guna ni..tadaaaa….




^___^





.......





^________________________________________^



Tea Tree Oil





Produk : Tea Tree Oil


Brand : The Body Shop


Harga : Lingkungan RM 28.00.. boleh tahan dalam 2 bulan..( bergantung pada penggunaan anda )

Review : A medicine cabinet must. A pre-blended oil which can be used in many different ways to help soothe blemished skin. Dab directly onto skin at first sign of a blemish.




Sebenarnya produk ni ada 1 set.. Lengkap dengan facial wash, toner, mask, concealer dan macam-macam lagi macam gambar bawah ni..








Nak tahu lebih lanjut boleh tekan SINI


Tapi Ira tak guna pon 1 set.. guna minyak Tea Tree tu sahaja untuk letak pada jerawat..tapi terpulang pada anda… Kalau rasa nak guna 1 set, boleh aje.. lagi berkesan pastinya…


Ira guna pencuci muka yang ini pula..








Produk : Phyto Bar Soap


Brand : Cosway


Harga : Lingkungan RM 29.90 ( ahli dan semasa promosi ).. boleh tahan dalam 2-3 bulan..( bergantung pada penggunaan anda )


Sabun ni sesuai untuk Ira sebab ianya mengurangkan minyak… tapi ada yang guna kata kulit mukanya kering.. Mungkin dia tak guna pelembap kan.. Sabun ni direcommended oleh Cikgu kat sekolah semasa Ira praktikum yang lepas sebab dia tengok muka Ira asyik tumbuh jerawat je..haha..:PP..Alhamdulillah jerawat dah hilang…:)







Rasa nak cuba??hee..selamat mencuba!



Kejelitaan adalah hak milik setiap insan..:PPP





4 comments:

✿ CikCimi said...

berkesan ea iera? cimi nak try la.

Juliet_iRa~" said...

cimi ;
kat ira mmg berkesan sbb jerawat ira bukan jerawat batu tau!tp sbb minyak byk..hee..cuba la dlu..hee..kita usaha la kan..slu ira da guna byk produk tp xjalan..ni br ok..:)

Valses Asbath said...

tea treenya kira kira di apoek ada engga ya?

Valses Asbath said...

tea treenya kira kira di apotek ada engga ya?

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails