.Awesome Blogger.

Thursday, May 31, 2012

.Juliet's Bakeri;p.

 

Salam semua :)

Ehem2..Ira masih mengotakan janji dengan update entry setiap hari..hahaha ;p..time cuti sekolah ni mampu la..time dah start mengajar nanti tak tahu la nak cakap..hihihi :)

Pagi tadi Ira ke kedai bakeri di Bandar Puteri Puchong..;p..habis duit Ira wuuu..semua nampak semua nak beli..hihihi...boleh tak bayangkan kegilaan Ira sekarang adalah barang-barang bakeri?bukan baju, bukan kasut, bukan handbeg macam dulu-dulu.....adakah Ira sudah matang?????uhuk uhuk...


Tu dia antara bahan-bahan yang dibeli..ada 2 jenis makanan yang Ira nak buat...agak-agak Ira nak bake apa ek?siapa pandai cuba teka..hehe

Ohh ni dia 'benda' yang Ira nak beli dari dulu lagi tapi tak terbeli...tak tahu kenapa tak terbeli..agaknya sebab pergi dengan my mom lepas tu my mom tak bagi beli sebab boleh guna cawan, sudu kat rumah je kot..tapi tadi pergi beli seorang diri tadi..apa lagi..grab terus..haha ;p



Tahu ke apa?hehe..penyukat laa..untuk penggunaan sudu dan cawan..hihi..tapi dah siap untuk semua sukatan..ada 1/8 sudu, 1/4 sudu, 1/2 sudu, 1 sudu , 1/4 cawan, 1/2 cawan dan 1 cawan..semua dah siap tak payah agak-agak dah lepas ni...orang yang 'gila' baking sepatutnya ada penyukat ni...so sekarang ni Ira dah ada..bangga jap sebab dah ada..haha..tahu tak harganya berapa? RM 3.50 je..uhuk uhuk...tapi ada jenis stainless steel..tu mahal lagi la..:)

Cepat teka Ira nak bake apa???

Papai!

Promosi : Jom add online shop Ira 'Juliet's Scarf' di facebook untuk membeli renda baby roses yang boleh dijahit pada tudung seperti fesyen terkini tuuu :)

36 comments:

Izara4eva™ said...

dari aritu nk buat cheese cake dr resipi akak tpi xjd sbb mama ckp xleh guna gandum.. sedih T_T

intanurulfateha said...

cpt cpt update ! sis eksaited kalau nk buat kek neh ;)

cikpinky said...

kek atau puding? hahaha..xau laaa nk teka ape..

Iffah Afeefah said...

muffin
biskut

#akak da matang la tu

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Dh nmpk Horlick tu sure nk try buat kek lapis Choco Horlick rite???? Try la sedapppp!! Nnt update na (~_~;)

Mizz ErMa said...

err..alamak, xboleh nak agak ler chef ira kita nih nak bake ape, p yg pasti, kek la kot? betul x? hihi

CiK FizA said...

yang pasti kak ira nak buat kek/biskut yg sedappp ! Ngee. Nanti pos cnie ckit tau =P

ejulz said...

nak buat cupcake la tu. hehe

Tukang Karut said...

aku baru tau kewujudan bendaalah menyukat tu...

azizah :) said...

mesti nak buat muffin kan o cupcake.hehe

akuamir said...

mengajar ke?? umur berape dah baru??

Lea Isnawi said...

wahhh nak jual kek pulak ke?
kek utk hari raya?

miss Fyqa said...

apa erk?.. adakah muffin comel..ataupun kek.. rasa horlicks?.. Hehe

shahrazali said...

nak buat kek kot....kek macam-macam ada...hehehe....

Izara4eva™ said...

aritu ada tgk artikel.. tapi ada yg ckp btol ada yg x.. cume gandum cap sauh yg di ragui.. yg lain elok kot.. google jew kak :P

~SaL IjOu~ said...

xmo teke..nak tunggu je Ira update nnt~ =p

sementara ada peluang curi2 masa jumpa yg mana berkesempatan~
hhaha,x taula nak jumpa sape pulak lepas ni~

tu la, ada gak dengar..tunggu dan lihat saja~ ^^

eh, mestila kat kelantan~ ^^
cuma nak kene balik sana awal sbb tetibe 9hb ada ladap plak..redha je la~

tirahzairi said...

mengajar ok ke? semoga hepi yer...jgn cubit2 taw...hehehe

Gen2Merah said...

saya tak tau nak teka apa... sebab saya cuma tau makan je... ehehehe.. Ira bake lah kek yang sedap2... nyummm

♥ Cmª shIemª ♥ said...

wah...dh smngt beli brg bakeri..hikss :p

ermm..nk ira nk buat ape ye? siap ade horlicks lg tuh??

ermmm..kek lapis kot?

Asmara said...

kek or biskut. hehe.. jgn lupa tunjuk hasil. tak sabar nak tengok! ;D

cik ika said...

mestila nk bake kek kn3

nuyui a.k.a miss YUI said...

buat cupcake or cookies?

Chuu Muqhlis said...

ira nak bake apeeee tuu hehehe., dpt hasil jgn lupe update kehkehkeh..

Ryu on ahsfantasy24.com said...

all the best sistah!
tak sabar nak merasa ;D

nur adilah said...

cupcake ke? muffin? or cake? k tak tahu yang mane satu sis nak buat._.

Leeya Hezlin said...

nak buat biskut.. :)

Boni JLL3 said...

nak bake apam polkadot!!!

Nurul Akmal said...

ni confirm nak buat kek... hehehe

Siti K------- said...

wah...buat la kek coklat...hehe

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

untong la bleh update stiap hari :P

ABU said...

duduk kat puchong ke... la bandar putri du dekat je dgn tempt tinggal aku.. rasanya mcam pernah ternampak kedai jual alat alat kue kue ni..

Cik TeN10 said...

fatin tau !! ira nak buat kek lapis choco horlick !! hahahh :)

Mr.Clive said...

benarkan saya jadi anak murid...heheh

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Rajin ira ni baking2 kan..akak dah lama tak baking ni...nak amik balik semangat nak baking ni..tak lama nak buat kuih raya.. :)

Hanie Dew said...

aku tau dah ko nak buat kek horlicks koko kankankan... .comel kan penyukat tu.aku buat sukat masker..kuikuikui..since takde bakat dalam baking kaaannn...

mama aini said...

ehem rajinnya buat kek @ kuih..

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails