.Awesome Blogger.

Monday, August 5, 2013

Mood Raya dah datang..

As salam..heee mood raya dah muncul..huhu sblm ni tak ada mood nak raya hee

Bila dah ada mood haruslah buat kuih raya..tu pon buat kuih yang paling senang wee sbb tu yang disukai utk makan..kuih lain kita tunjuk2 je la hee buat kuih byk2 xda org pn nk mkn sob3

Kuih raya yang paling senang tu adalah kuih "Caramel Flakes" iaitu bahasa pasarnya cornflakes madu hee

Ira dah try 2 resepi tapi rsnya resepi thn ni more sedapp n senang..

Resepinya :
1 kotak setengah cornflakes brand nestle
1 ketul buttercup
1 cawan gula perang
10 sudu madu
Colourful stand rice utk hiasan
Small papercup

Caranya ;
Cairkan butter dlm kuali besar guna api kecil..dah cair butter tu masukkan gula perang sampai warna karamel pastu tutup api n masukkan cornflakes..gaul2 sikit n masukkan madu plak smpai sebati..boleh pindahkan dlm besen besar n sudukan cornflakes ke dlm paper cup n taburkan colourful stand rice. Bakar dlm oven suhu 150 drjh celcius slama 6-8 minit..dah siap!

9 comments:

Leeya Hezlin said...

yeay..dah buat biskut raya.. :)

Tukang Karut said...

cis... nampak sedap!

boni kacak said...

wah.. tak sabar pulak nak raya. nak cari kuih ni..hehehe

Muhammad Syazwan Norhalik said...

huyooo orang tu dah rajin update :P

emy zulaiha said...

wah nyum nyum.. hantar sket kat emy ye! :)

Aishah Jahirah said...

wah sedapnya...
selamat hari raya aidilfitri ira...salah silap akak mohon maaf...:)

azizah :) said...

sedapp biskut raya ni..ada lagi tak?? hehe

Puan Kutu said...

cornflakes madu ni dah macam menu kuih raya wajib setiap rumah sbb sng nk buat kan..

Selamat hari raya maa zahir batin buat ira sekeluarga

Maimunatus Shera said...

kalau nak buat cornflakes coklat macam mana ? boleh tolong ajarkan ? :D

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails