.Awesome Blogger.

Friday, July 27, 2012

.Selamat Hari Lahir Anakku Syg!.


Salam semua :)

Alhamdulillah dah hari yang ketujuh seluruh umat islam berpuasa..sekejap je kan..dah nak masuk ke minggu yang kedua...Ira baru je sekali ke bazar ramadhan..hehe..memang jimat sungguh kalau tak ke bazar..:)

Entry kali ini berkisar tentang sambutan Hari Lahir anak-anak murid Ira di sekolah..buat sebelum bulan puasa daa..hehe :p..tapi baru update..maaf la yea..sibuk =.=..kami sambut hari lahir utk semua sekali dari bulan Januari - Disember 2012 sekaligus..jimat..hikhik..

 preparation :)..cantik tak decoration?;p

 makanan yang dibawa secara pot luck :)

 hadiah utk anak2 tersayang :)

 Kek parents sponsor :)

 Kek kami sponsor guna duit sumbangan..hihi..Cake Sense the best!yummy~

 alololo nak buat peace..cer teka anak murid ini dikategorikan sebagai apa? siapa pandai dapat 10sen :p

mereka nampak normal tapi.... :)

 Guru-guru perdana dan pentadbir turut hadir :)

sesi bergambar dulu :)

 Permainan perah limau..hikhik

 Permainan tiup belon! Comel kan?hehe

Yeayy dapat hadiah Hari Lahir + Majalah Upin Ipin ( sponsored)

 cute kan?:)

Cikgu pon kena main tiup2 belon juga..tengok tu, mengelat kan!:p

 Cikgu Ira pon kena join..takut dah masa ni sbb belon tak mahu meletup..ahha.. :p

 Permainan kumpul gula2 pon ado..hehe :p

 haaa rebut jangan tak rebut :)

 pandai tu masuk dalam baju..hihi 

Ira dapat hadiah :), tukar2 hadiah dgn cikgu2..RM5 aje..hikhik..janji ada..


Tengokkkk..siapa yang cakap cikgu kerja senang meh Ira nak bagitahu sikit..kat sekolah ni, cikgu ni lah Konsultan Majlis, Tukang Masak, Tukang Balut Hadiah, Tukang Cuci, Tukang Dekorasi Tempat, Tukang Kemas Tempat, Tukang Pujuk, Driver, Baby sitter dan segala jenis tukang lah..hukhuk..yang paling utama Tukang gembirakan hati murid ( menyakat murid pon termasuk )hehe :p...boleh bayangkan Ira pakai ayu gitu tapi panjat meja utk gantung belon dan kain?

Kerja apa-apa pon sama aja..semuanya susah dan tak senang..tapi bukan senang juga nak jadi cikgu..betul la orang cakap...bukan semua orang boleh jadi cikgu..( Ira masih terfikir macam mana Ira boleh termasuk dalam golongan terpilih ini)..lagi bila kita berhadapan dengan manusia (yang ada perasaan,yang ada sikap yang pelbagai macam dan ragam)...ditambah lagi dengan anak murid Ira..yang mempunyai masalah yang pelbagai  ( Autisme, Sindrom Down, Hiperaktif, Celebral Palsy, Slow Learner, Multi Prob)..mereka ni bukan macam mesin..kita yang buat mesin tu stop,pause,on,off...

'Bekerja' dengan manusia memang sangat berbeza...orang yang lalui benda ni je akan faham..I didn't choose but I'm the chosen one..tapi Ira bersyukur kerana menjadi insan terpilih :)


Pss : Dah tak relevan kalau ada orang yang cakap "cikgu kerja senang, balik separuh hari"...kena ambil kira sekolah mula jam berapa..macam Ira, seawal 6.30 pagi Ira dah keluar rumah..memang waktu sekolah habis jam 1.05 petang  ( sekolah Ira) tapi Cikgunya bukan balik sama dengan murid..Cikgu boleh balik jam 1.35 petang ke atas...selalu Ira cepat2 siapkan kerja dan balik jam 1.40 petang...tu pon sebab lari balik cepat..haha :p..kalau ada mesyuarat, 3 petang pon masih kat sekolah..tak masuk ko-kurikulum lagi..sabtu lagi...belum ambil kira bawa kerja balik rumah..buat malam2..siapa jadi suami Ira nanti tahu lah..siap lah dia kena tolong Ira buat BBM / Teaching Aids :p

Salam Ramadhan~

57 comments:

Aishah Jahirah said...

buat kerja apapun ada cabaran tersendirikan...kdg2 kita nmpk mcm senang je tp bila buat belum tentu rasa senang.cikgu sekarang ni mcm2 tanggungjwb tergalas dibahu...bertuah jadi yg terpilih...;)

miss Fyqa said...

tu la pengorbanan seorang guru kan? good luck ira .. :)

zulhilmi tempoyak said...

selamat hari lahir adik2... ;')

Chuu Muqhlis said...

hamboi., celebrte pakej setahun ye., jan-dis hahaha jimat2~

Pykaa Pdott said...

amboih jimat ea cikgu kita sorang nie , jejak bazar skali je . haha apepon jasa cikgu dikenang oleh ank2 murid nnt . hope tabah mghadapi kerenah ank2 murid ea :)

Pykaa Pdott said...

amboih jimat ea cikgu kita sorang nie , jejak bazar skali je . haha apepon jasa cikgu dikenang oleh ank2 murid nnt . hope tabah mghadapi kerenah ank2 murid ea :)

Pykaa Pdott said...

amboih jimat ea cikgu kita sorang nie , jejak bazar skali je . haha apepon jasa cikgu dikenang oleh ank2 murid nnt . hope tabah mghadapi kerenah ank2 murid ea :)

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

wow, ada bday party di skolah ek.. nice~ :D

Mishter Izwän said...

bkn senang sbenar nye jadi ckgu. tp tnpa cikgu. rosak 1 generasi.
tinggi nye cikgu ira.

Cikgu Ma said...

waaa...best dan meriah..aik, cikgu ira lagi tinggi dari gb??hehe..pakai high heel ea..kihkih...

ahsfantasy24 said...

down syndrome ea?

biasanya slow leaner yg ramai kn sis?

Leeya Hezlin said...

selamat hari lahir untuk anak2 cikgu ye..
wah,bukan main seronok lagi cikgu ira..kalah anak2..hehe..

apa2 pekerjaan ada kelebihannya di sebalik cabaran yang datang..
semoga cikgu ira terus tabah... :)

Nurul ain said...

Untung siapa yg jadi anak murid cikgu ira.. ;-) eheee..

Tukang Karut said...

amboi... meriahnya...

HeNRieTTa JoSe said...

kiut...biasa la...cikgu kan multi tasking....semua pown cikgu kna bt...dr A smpai Z....semuanya cikgu....tp ckgu ira ttso maintain cute dan ayu....

nn lylyn said...

seronok tgk ^^ macam2

Asrul "iLham" Sany said...

meriah.... suka majlis ada budak2 ni hahahaa leh join skali :D

Nur Sakura said...

slmt berpuasa... wahhh mmg kerja ira mencabar.. sy blm tntu mmpu.. tp sy bgga dgn ira.. :)

starzieti said...

bestnye keje cikgu ira nih. unik. besar jasa cikgu ira tuh. :')

papepun, baju cikgu ira cantik. :D

anif abdullah| AA said...

mesti pengalamn yg terindah kan,dapat spent masa dengan diorang..gud job

Iffah Afeefah said...

sindrome down

akak seronok kan sambut besday anak2

suke2

haffizmohdnoor said...

wah bestnyerr!!!!:D

tirahzairi said...

bestnyee kek puasa2 nie...best la smbut utk setaun...hihi...

#best plak tgk jd cikgu...mak tirah suh jd cikgu...tp cm xseswai jer...huhu#

hassy chan said...

la mknanya cikgu pun blik lewat gak hahaha.. tp time cuti skola, cikgu pun cti kan?? hehehehe

Asmara said...

Besar pahala Ira jadi pendidik terutama anak2 istimewa sebegini. Moga Ira terus maju dan berjaya. AMin..:)

Hasbullah Bin Md Som said...

Selamat untuk adk2~
Selamat menymbut bln rmadhan~
Jadi cikgu tak senang yang disangkakan~
Sebab tu pernah terbaca, guru ni pahalanya mencurah2 mcm air hujan walaupun dia telah tiada~
Moga Allah membalas kebaikan yang kamu lakukan~

~SaL IjOu~ said...

pot luck..lagi satu perkara yg x dpt kami nikmati di sjkc..~~~

p/s: yep,xde sambutan hari guru,langsung..xtaula sjkc lain ada ke x..tp kat skola akak xde..cuma ada disediakan lunch, tu pun cepat2 mkn n terus g kelas..~~

hm,g skola ari sabtu da jd perkara biasa buat akak..huhu..sgt jarang xde aktiviti..~

khairul akmal bin azman said...

perghh,!
anak murid pun main blog sini!

Boni Kacak said...

hehehe.. saya tau peranan seorang guru maacam mana.. 4 tahun saya kerja kantin sekolah.. jadi, sedikit sebanyak saya tgk perjalanan seorang guru tu macam mana...

hurm, kek coklat tu..wow!!

amir aizat said...

seronok ! hehe

azizah :) said...

pengorbanan guru kan..besar jasanya...nak2 ajar budak pendidikan khas lagi perlukan ketabahan yg max.. hehe

btw cikgu ira cantik pinky2.meriah sambutan macamni.. atleast budak2 pon gembira.. yang buat peace tu budak sindrom down :)

Mr.Clive said...

salah satu pekerjaaan yang sgt ohsem dan sgt berjasa kepada negara! caiyok caiyok!

and ps,bkan senang keje cikgu.tjwb kat korang adalah sgt2 beso!

-meeSUPERGIRL- said...

sonok nampak anak2 tuu .. yg paling sonok tgk ckgu2 tiup belon smpai nak pecah pp ... haha . sporting sgt !

salam ramadhan :) follow ..

Ardini Humaira said...

happy bday untuk mereka :)
adik dni pun opsyen pendidikan khas :)

aimie amalina said...

heee
seronoknye celebrate merka yg istimewa ni ;)

cikgu nampak mudh tapi penuh dengan pengorbanan ;))

wan nurul hezrina said...

seronoknya ira akak nengok=)suka sungguhlah kat gambar2 kat atas nuh.hepi nampak anak2 murid2..ooo ira ajar bahagian nie ek..alhamdulillah bolehlah mereka merasa gembira.mmg ptut kita gembirakan mereka..

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah..besh aje tgk/happy birthday utk mereka ya.

CiK FizA said...

hee. setuju ngn kak ira ! semua keje ada tanggungjawab msing2. keje ckgu mmg mencabar. bila kita sndri alami, baru kita tau kan. pengalaman mengajar kita erti kesabaran. ngee >.<

btw, keje ckgu mmg berat tp best hee.

selamat berpuasa kak ira ! :)

eLL said...

oloolololololololololo sweeetnyeeeeeeee. rindu nak ngajar lagi tapi bidang skrg dah lain, bestnya layan anak-anak kan.....

LubLy said...

cantik ira..alhamdulillah seronok jd cikgu kan ira..hehe

Wanieys said...

besar kan pengorbanan seorang guru :)

Ujie said...

Ira, tahniah!
Ira pemenang kuiz ramadhan blog akak.
Tengok entri blog akak ya!

Thanks join.

CikZaitul said...

ala lawa ye baju cegu..

takpe cegu , sonok tau gembirakan org..dapat pahala.. :)

J.Syazwana said...

anak-anak istimewa?
huhu

ira, kite nak pos kad raya ni.
bagi alamat ira tau.
kat emel kite

syazwanajamal@hotmail.com
hehehe

Fadzli Amir said...

Salam kenal....memang respek golongan guru, sebab saya nak ajar anak2 pun tak berapa nak sabar...hehehehe...
( dlm family ada 4 org cikgu )...

♥ sitifarhana ♥ said...

wahhh...bestnyeee..belum kahwin dah ramai anak-anak kan?hikhik

gud luck in ur career cikgu ira :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

ira, sbb tu org kata keje cikgu sgt mulia..akak dh tau keje cikgu cemana sbb dh penah rs dulu..

dan akak mmg x sanggup nk jadik cikgu..ira adalah golongan terpilih..

anak-anak murid ira misti sayangggg sgt kat cikgu ira kan..

gadisBunga™ said...

happy birthday to them!

rindu zaman bertukar2 hadiahdulu. :D

syAzAnA said...

semua kerja ada dugaan kan? penat tu toksah ceritalah. hehe. ira mengajar kat sekolah khas ek? menarik!

E'in said...

meriah betul sambutan hari jadi dorang..

psst!! iera kena tag.. cepat2 wat taw.. :)

mama aini said...

beruntung mereka (kanak2) dikeliling olih org2 yg sayangkan mereka..termasuk cikgu ira..

Puan Kutu said...

kerja apa pun tak senang ira.asalkan kita lakukan dengan ikhlas,penuh tanggungjawab ia akan jadi mudah dan berkat..Insyaallah..:)

meriah sambutan harijadi kt sekolah ira ekk

Puan Kutu said...

kerja apa pun tak senang ira.asalkan kita lakukan dengan ikhlas,penuh tanggungjawab ia akan jadi mudah dan berkat..Insyaallah..:)

meriah sambutan harijadi kt sekolah ira ekk

sha my heart said...

wah seronok nampak. Hahaha. Meriah je.
Oo, jd cikgu susah ke?

Hanie Dew said...

happening giler birthday party tu,mesti budak2 tu suke.

dulu aku penah letk persepsi sama profession guru.pastu bila tgk kakk ipar sendiri punya worksheet dan segala bende.oh..aku tak tersalah pilih utk tak pilih jd cikgu.mau aku nanges stress.da la aku panas baran.hahaha

aLya maNip said...

dalam bnyak2 gambar de satu yg alya bekenan...baju k.ira..cantik..hihi

mama alya pon ckgu.tp bila balik msti ada cerita klakar mama cite even mama penat..hihi

slamat mnjadi ckgu yg sabar k.ira..hihi

CekbOlat-bOlat said...

assignment bolat buat ABM ckup memahami situasi akak.. TIRED ! hahah :)

anyway,salam syg dri bakal cikgu jugak :)

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails