.Awesome Blogger.

Thursday, November 22, 2012

.DIY : Guestbook.


Salam :)

Baru berkesempatan update heee sorry..ini pun sebab cuti sekolah kalau tak, tak update kot..ehehehe..

Baru je lepas siapkan Guestbook my bff masa kat Ipg dulu....bukan guestbook Ira daaa..:p..wedding dia bulan disember ni....ni pon buat sebab dia yang minta buatkan..kalau tak, tak kuasa i..hahaha :p...

Serius nak do it yourself memang seronok tapi bila malas tu datang, alahaii tak boleh nak buat apa la..utk sebuah guestbook ni je 3 bulan ye..hahaha..sedangkan nak siapkan tu sebenarnya tak sampai seminggu la Ira rasa kalau semua barang ada...hihi..tapi sebab malas kan, tu yang sampai 3 bulan =.=

untuk bride to be, just do it yourself je kalau nak save bajet..semua barang ni Ira beli kat Daiso :p.. so anggarkanlah berapa semuanya...below RM50 cuma masa dan tenaga tu la priceless :)

Tak la cantik mana tapi Ira harap my dear bff tu akan happy bila dapat guestbook ni :))

 watermark pon malas nak letak..semua malas..huwaa :p


Buku tu guna drawing book so kertas tu ala2 kertas lukisan..tebal n for me Ira suka je..:)


Psss : Ira dah rasmikan 1st page dengan ucapan berjela tu hehe..terpaksa 'blur' sebab tuan punya badan tak baca lagi...btw, gambar tu ms zmn muda-mudi hihi..oh noo, im not younger anymore :p.. tak amik tempahan tau, ni suka2 je ni :)

Papai and see you when i see you!





27 comments:

Ujie said...

Siap ada guest book tu..
Kalo mjlis kat Johor jarang ada menda ni.

Ira ni mmg sah minat kerja2 teliti. Dah cukup cantikla pd akak yg keras tgn nih..:)

ct kektus said...

ok lah tu dapat siapkan dlm masa 3 bulan dari 5 bulan kan. hihii :D

Tukang Karut said...

boleh la buat untuk diri sendir lak lepas ni ek..

Khaifaiz Khaifaiz said...

Ingatkan cik ira punya td..

Iffah Afeefah said...

ingt akak punye

ramai da kawen hujung taun ni heee

adilah arshad said...

alahai xD whyy so cute :D muda mudi :p

Qu azniza ;) said...

waaa cantiknye buku tu!!!

Qu azniza ;) said...

waaa cantiknye buku tu!!!

boni kacak said...

ingatkan awak punya..hehehehe

Cikgu Ma said...

cantik =)

lama btol memyepi yea...

azizah :) said...

smartla yunk! untung bff ira tu..hee

Aishah Jahirah said...

biasa la nak buat benda seni camni kena tunggu mood rajin, baru idea mencurah2..hahaa tu alasan akak la.kih3.apapun lawa la ira...sure kwn ira sukanye...:)

cweet pinky said...

wah , rajennye kamu , kritip , kalaw CP , CP pown suke kertas lukisan , tebal n nampak cantek :P

Tihara said...

as salam

siyes cantik sangat ira..best gak ada guestbook ni..dedolu takde cam rasa nak ulang masa tu:)

Cik TeN10 said...

iraaa !

lama jugak tak jeguk sini.. kemalasan melanda tatkala tibanya musim salji.. walaupun salji belum turun lg tapi kesejukan membuatkan diri lebih selesa berbungkus dalam selimut.. kih3

wahh ! simpla and cantik ! fatin pn lebih suka DIY ni.. fatin dok plan nk borong brg2 utk wedding sdri kt daiso sni siap2 before balik mesia.. ni kira plan jangka masa jauh tp prepare sket2 dr awl la.. nk kawin tahun bila tu xtau lg.. hahahahh

man said...

Waa cntknya..nak tempah jgk..sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

Mya said...

comellllll!!!

E'in said...

seriously cantik!

HeNRieTTa JoSe said...

Chanteknye.....pndai ira.....sgt sweet....

محمد رازيق said...

cantik guest book tu. kreatif

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

rajinnyer siap buat guest book bagai...kreatif @.@

My Life's Journey said...

betul kata dear ..kalau buat sendiri mesti lebih seronok n puas hati ..umi yakin kawan dear pasti gembira menerima buku tetamu dari dear ni ..muahhh2!!

shaa bonitaa said...

dlm guess book tu kita tulis ape ea ira?

nn lylyn said...

dulu mase saya kawen plan nk wt mcmni..tp xjadi nak wt..

♥ sitifarhana ♥ said...

skrg ni mmg trend buat guest book kan kat wedding2? untg la..hehe

~SaL IjOu~ said...

comel da tu cik Ira~ ;)

p/s: tgh tunggu mood x dtg2..lama sgt tinggal..mcm ni la jadiknya..huhu~

tirahzairi said...

comel3

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails