.Awesome Blogger.

Tuesday, December 11, 2012

.Lex Slide : World's Tallest Indoor Tube Slide.


Salam semua :)

hihi sorry utk yg masih tertanya-tanya gambar kat entry WW yang sebelum ni kat mana...sebenarnya dekat2 je..masih dalam Malaysia dan masih dalam Selangor eheee..

Ira naik satu tube slide ni namanya Lex Slide iaitu gelongsor tapi gelongsor yang indoor - dalam bangunan...selalu kita naik outdoor - luar bangunan kan...tu pon dapat  free sempena my birthday september dulu..huu..baru je redeem bulan november haritu kot...kalau sendiri nak naik rasa macam errrr mustahil kot! :p...







 Well...memang tinggi okay..50m tu...mmg rasa nak gugur jantung buat org gayat macam Ira ni..huu tapi pengalaman la..rasa lepas ni suruh naik macam tak nak je haha...kalau org yang suka adventure sangat sesuai..mesti rasa nak naik lagi dan lagi dan lagi..hiiii...sekejap je dalam 10 saat sebab lajuuuuu sangat...tapi mmg kelenjar adrenalin menderu2 macam air terjun yang sangat deras heee faham ke tak tuuu?;p

Mula2 tu nanti the workers akan brief macam kena angkat kepala always sepanjang ride supaya tak terhentak kat lantai slide tu...ada kain juga utk kita duduk, masukkan kaki then baring...tangan kena letak silang atas bahu dan here you go...wehuuuuu sampai bawah..kat bawah/tempat penamat ada bean bag and korang akan jatuh atas tu..hihi...syok bagi siapa yang suka..kalau tak suka jadi macam Ira lah first and last..haha...nak jerit pon tak sempat jerit sebab takut sgt hahaha

Price : RM12 per person ( kalau tak silap )
Second Floor,
Empire Shopping Gallery,
Jalan SS16/1, 47500,
Subang Jaya,
Selangor Darul Ehsan.


Psss : Ianya selamat okay dan menyeronokkan kot!;p huuu


49 comments:

mama aini said...

assalam ira..oh kat ESG subang ek..;)

Ila Aqilah said...

ira! style! baru tau akan kewujudannya tempat ni ehehe

Leeya Hezlin said...

tunggu balik sana baru boleh try..hehe

hassy chan said...

subang tu jauh sangat dr tempat saya.. mmg xdpt la nk pegi sane sob3..

CiK FizA said...

hahaha. kat m'sia ke? igtkan kat luar m'sia. ngee. bestnya kak ira !

nak p ! nak naek gelungsor jgk >.<

Ujie said...

Baru tau ada menda ni.
Tapi mmg takut gak..sbb laju sgt tu.
Sekali rasa okeyla..pglmn baru.

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

bravoooo uols
lepas turun nasib baik x fening ekkk

LiLy @ MaMaQiStInA said...

gayatnye..tak sanggup akak nak naik..^^

mie said...

macam best je...
tapi tetap rasa gayat..
ahahahhaa

Teenager Housemaid said...

dah lama nak try naik gelongsor ni..
tapi tapi tapi...
tengok yg naik ramai bebudak...
tu yg cam malu nak naik..
hehehehe

boni kacak said...

wah..bestnya...teringin pulak nak naik..eehehehehe

shahrazali said...

mak aiiii...

mcm seram jek....lagi berat org tu,,lagi laju la kn...hahaha..

mcm sy ni..hadoiiii..mau capai kelajuan 100 km/j..haha..

Khai faiz said...

mcm best jek

Puan Kutu said...

baru tahu juga kewujudan tempat nie..naik roller coster dekat time square tu pun dah gila2 punya takut..yg nie pun tak naik kot..haha

adilah arshad said...

woohoo xD cool gila kak :D nak try ah:p

CekbOlat-bOlat said...

nak naikkk !

Ridzwan Mohamed said...

pergh nampak mcm best...
kene try ni

nuyui a.k.a miss YUI said...

nmpk mggerunkan plak..huahau.

wisata bakti alam said...



kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

Picoz Shupalula. said...

datang melawat blogger. hihi. ingat kite lagi tak?

Izara4eva™ said...

akak, nnti lanje ara g sini :P

Bulan Syurga Firdausi said...

ehh yeke dekat je ni tp xde rzki lg smpai mcm seram je

Telor Power said...

best2.....paling suka ni. mcm nak pergi jer tak lama lagi

harap2 dapat la. dah lama sgt tak main benda2 begini

chemay said...

huishhh.
rasanya chemay tak naik dah kot.
dulu naik gelongsor air slide dekat gampang waterpark tu pun ngeri gila2.
sampai je kat bawah chemay dah nangis2.
dah.
rasanya kalau naik yang ni.
mimpi ngeri seminggu lah kot.
wuuuuuuuu
>.<

cinta siswi said...

seronok! nk naik jgk..hehe.. kak ira blnja la siswi..hehe

man said...

Wah mcm blh pergi ke sana.hehehe

Aishah Jahirah said...

waa mencabar tu....xpening ke kepala macam panjang je jarak dia,lingkar2 lak tu..

Qu azniza ;) said...

waaaaaaaaaah!! kena try ni. suke benda2 cenggini

Phat said...

wah mcm best je kan

comey x abg nye url baru www.phat.my

ELFarahin said...

http://sujuelfarahin.blogspot.com/2012/12/mini-end-year-giveaway.html

HeNRieTTa JoSe said...

mcam best jew...ada rezki nak try lew...

ct kektus said...

50 meter ? memang tinggi gila lah. kalau kite pon rasa takut kot. hehehee

ahsfantasy24 said...

boleh pening. boleh pening. boleh pening.
hehe selamat menghabiskan sisa cuti :)

Rtp Farra Arisha said...

it's a real challenge you must overcome. :p i think i should give it a try one day!

Iffah Afeefah said...

ade mase mmg kene pegi rase

adventure tapi mahal

Mya said...

nampak sgt menarik!

Wak Gelas™ said...

wak pon X smpi Empire jugakk.., ahhkSs

najmi nawawi (juon) said...

kite tngok je..xnah try agi..haha

fatiniathirah said...

DOUBLE AWESOME. Haahaha =D

MaYa MustWany said...

menarik ni...nak try la nnti..hihihi

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

best gilerrrrrrrrrr :D

fathiahRAIHANA said...

ahaha macam tak berani je --'

saifudin abu izzudin said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

Zakia said...

menarik..tapi takut

echa takashimaya said...

ini style!

Hanim Irsyad said...

owhh. igt kan xdew kat mesia. ley la pegi naty. mekaseh kak :) hehe

Cikgu Ma said...

boleh terkencing dlm tu...hihi

cikcimi said...

Bole pegi main lagi tak? :D

Nurrul said...

wOW !!! amazing !! teringin nak rasa !!

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails