.Awesome Blogger.

Saturday, July 20, 2013

.DIY : Bunga Pahar Bunga Tisu.


As salam.. salam ramadhan al mubarak kepada semua...sorry lama tak update n lama x blogwalking..huhu InshaAllah bila hampir tiba masanya untuk walimatulurus ira n tunang nanti ira akan bgtau dan jemput ye :)..

So kali ni nak update tentang preparation untuk my wedding day..bride to be mesti selalu dan dah tahu tentang bunga tisu kan?heee

Ira pon tak terkecuali lah nak cuba dan buat keputusan nak buat sendiri bunga telur untuk letak kat pahar nanti menggunakan bunga tisu ni..hihihi terpesona sebab dia kembang cantikkkk hee pastu sambil2 jimat kos :p lagipun selalu orang buang kan lepas ambil telur tu..sob3...


Ira guna tisu royal gold..pink n kuning..ada lg 1 warna biru n putih..


Gambar mula dari kanan atas yea..

1. Untuk tisu royal gold pink kuning ni, kena bahagi 2 dan gunting dahulu..
2. Susun beberapa helai, dlm 6-8 kalo tisu biasa, kalo mcm tisu royal gold ni ira letak 4 helai je selang seli warna, sbb 1 helai dah ada 3 lapis so dah jd 12 lapis.
3. Lipat mcm lipat kipas
4. Ikat tgh2 tisu yang macam kipas tu dengan dawai.
5. Kembangkan sedikit bahagian tepi so nanti senang nak tarik, tarik per lapisan ke atas sehelai demi sehelai smpai habis, siap ;)

kalau tak faham leh google lagi..ramai buat DIY bunga tisu ni heee..


Ikat dengan lidi, letak riben, net untuk telur dan lilit dengan pelekat bunga tu..dah siap heee :)

Selamat mencuba..


13 comments:

Puan Kutu said...

salam ramahan ira..

wah dah bau nasik minyak bila dtg sini..semoga dipermudahkan semua urusan ye..tak sabo nk tgok ira kawen.hiks..

Leeya Hezlin said...

wah..dah xlama dah..
cantik bungatu..
memang boleh saving kalau buat sendiri.. ;)

azizah :) said...

cantik sangat bunga ira tu.. mejadi! moga semuanya berjalan lancar yer

Tihara said...

cantiklah ira bunga ni,
salam ramadhan ira :)

Ujie said...

rajinnya buat. mesti bertambah sibuk dgn tugas hakiki lagi. Tapi kalau happy, sibuk pun tak terasa susahnya.

Bulan Syurga Firdausi said...

alhamdulillah.. yup da selamat nikah, isteri tengah mengandung 2 bulan lebih hee salam ramadan.. haa cikgu pun dah tak lama la ni.. moga Allah terus permudahkan ye.. dah halal nanti rezeki melimpah, pahala berganda, makin bahagia.. isteri solehah penyejuk mata suami misali & keluarga bahagia insyaAllah :)

HeNRieTTa JoSe said...

Chnatek....rietta pown guna tisu buat..tapi kan ira....rietta pernah tgk, org buat pkai kertas tisu...lg byk pilihan warna....

Psss....tpi dia xnari hr tu..sekadar sesi bergmbat jerr...

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

creative nyer uols
suka n cantek
seni betui tangan
betui la beli mahai2 pun lepas habis org buang jer khen...sayangggg

boni kacak said...

sempoi lah buat macam ni. hehehe, terbaik

boni kacak said...

akhirnya berupdate jugak kan.hehehe.. salam ramadhan :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

sgt cntik combination warna tu..

Muhammad Syazwan Norhalik said...

hehe kena belajar ni ^^

Mizz ErMa said...

wah, cantik bunga pahar ira..bila majlisnya? hehehe da nak kawen rupanya ira..tahniah tau..=)

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails