.Awesome Blogger.

Sunday, February 22, 2009

. Tag by LoveIsPurple .

Tagged : You were given 10 items. Come out with our own opinions on how d items can be used apart from d normal a.k.a common one. It's time to be creative! ♥♥

1) Anak Kunci
Kegunaan asal - untuk kunci pintu, laci dan apa2 yg berkunci
4 me - erm??byk kegunaan ni...anak kunci ni berpasangan ngan mangga kunci...it means kalo xda anak kunci xda cpe pon bley buka mangga kunci..( kalo pecahkan,lain cte la yea..)..hidup ni sllnya dah siap berpasangan...lelaki n ppuan , baju ngan suar , stokin n kasut dll...kalo xda slh 1 dr psgn tu xlengkap kehidupan ni...Allah itu Maha Agung...

2) Penutup Pen
Kegunaan asal - tutup pen, x nak kasi dakwat kering

4 me - sllnya bl nk guna pen penutup men aku sll letak kat blkg pen..hehe...yela kalo x nt ilang ke mana ntah...tgk2 bwh meja..huhu...kalo kegunaan lain rsnya sbgai pengetuk meja di kala kesunyian n kebuntuan n ketenshionan..haha...bg rumate aku bengang skali ngan aku sbb wat bising...=p

3) Botol Mineral
Kegunaan asal - tempat simpan air

4 me - dlu ms skolah kat tec ktowang sll guna botol air ni utk gantikan pasu...huhu...potong bahagian atas botol air tu pastu masukkan tanah dlm botol tu then tanam pokok yg kecik2 yg xperlukan tmpt yg besar...sbb ms tu cbuk kena wat projek smua pastu pasu mn ckup utk smua student...kalo ikut idea jahat , kalo aku geram sgt2 kat sum1 pastu da tbukti mmg slh dia tp dia nafikannya n kbtula botol mineral tu kat tangan aku mmg aku baling botol mineral ni kat dia...hukhuk...jahat gle!!=p...tp xpnh wat pon..sbb ble aku marah aku akn trus diam..sjukkan hati sndri...=(

4) Paper Lama
Kegunaan asal - leh digunakan utk buat draft paper

4 me - sllnya kertas2 lama ni aku akn conteng slain draft smthg....bile aku tenshion n xdpt luahkan pd somebdy yg sll dgr luahan hati aku...aku akan luahkan kat kertas...nk amik kertas baru sayang...hukhuk...betapa bcelarunya contengan di kertas tu sm gak mcm dlm hati aku..=(
idea jahat plak sllnya paper lama ni digunakan utk mengesat mknn2 yg tertumpah kalo tisu xda...haha...xpon alas smthg sbb xnk bg bnda tu kotor...

5) Seluar Dalam Lama euwwww!
Kegunaan asal - pakai kat dalam bukan di luar

4 me - isk3...hukhuk...sllnya buang je la xkan nak simpan agi...mnyemak je dlm almari...huhu... xda idea jahat...menganiaya owg namanya tu..hukhuk

6) Lesung batu
Kegunaan asal - menumbuk belacan, dsb

4 me - sllnya kalo da xder bnda lain mcm pnukul ke kan aku akan guna anak lesung ni utk ketuk bnda2 yg memerlukan pengetuk..hehe...tp aku pnh tgk dlu kat kg makwe ( nenek ) aku sll gunakan lesung batu tp bkn cam stail skg ni...owg paggil giling kot??yeke...xpasti la..nenek aku sll guna utk giling inai kalo cucu2 dia nk pakai...aku la owgnya tu....=)...syggg makwe!!

7) Langsir
Kegunaan asal - hiasan umah/keceriaan umah

4 me - huhu...ape ek...kalo langsir lama2 yg da xnk guna sllnya my mom akan bg kat owg...kalo tingkap kat umah owg tu bley pakai langsir tu...xpon dlu aku pnh bw blk kat ostel sbb kat bilik xda lgsir..huhu...idea jahat...langsir2 lm tu cam sesuai je utk kenekan burfday gal...hekhek...balut badan dia ms dia tdo..wawawa...=p

8) Komputer ofis
Kegunaan asal - buat keja rasmi

4 me - kalo da namanya ofis pnya n kbtulan dpt tenet waaah sgt gembira...smua bnda yg blh ditgk dlm website aku surf....( except "porno website!!"..)...bkn aku yg byrkan so manfaatkanla apa yg ada...bley tulis blog ari2...hehe....pastu kalo masuk virus ke apa ke guarantee guna duit syarikat kalo format..wah untung2...hahaha...=D
9) Duit Syiling
Kegunaan asal - nak lengkapkan duit kertas~

4 me - sllnya utk gores kad tpup la...tp bley gak guna utk imagine kan somebody yg sll cari pasal ngan aku...hukhuk...caranya bgini...duit syiling 50sen tu aku gunakan utk IMAGINE camnela muka somebody yg suka menghuru-harakan hidup aku bila "lubang idung" dia sebesar duit syiling 50sen....huhu.....aku sgt kejam bl aku sgt skt hati di atas kesalahan yg bkn berpunca dr diriku"!!!

10) Laman Blog
Kegunaan asal - menulis dan mencari sahabat lama dan baru, tukar2 pendapat
4 me - meluahkan segala rasa hati yg xdpt diluahkan dgn kata2....word are more easy to write than speak...huhu....ataupun hentam ssape yg aku tau xkan surf tenet ni la sbb dia buta IT...wawawa...

p/s : act tu smua bnda yg jht2 tu aku xpnh wat pon...skdr idea jht di kala aku mnjwab tag ni...harap maaf yea..
i'm tagged :
- Nadzatul Nadia
- Raqeema
- Mc Jaa

thx 4 LoveIsPurple 4 tag me..len kali bleyla tag ag..hukhuk..

2 comments:

LoveIsPurple said...

hahahha akhirnya berjaya jgk anda menyiapkan tag ini~~hehehe
len kali ak kn tag anda lagik..jgn tensen2 taw...wahh terlebey sudah~~!!

NaDhiRaH~" said...

hehe...bley2...keke...

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails