.Awesome Blogger.

Monday, January 26, 2009

. Kerana Sebuah Buku .

kerana sebuah buku ni la..

aku terpaksa mengharungi segala kesusahan n kepayahan..

menaiki kereta dr rumah ke bukit jalil...

park kat sana then naik rapid KL ( nama lain star LRT )...dr bkt jalil ke bndr tasik selatan...


kemudian dr bndr tasik selatan, tukar kpd KTM yang lambat n ramai owg...hukhuk...

tgk tu...pnye la pack...pdhal tghari..

n ramai owg blk kg...cuti kan...

tp tetap ramai...

dgn xda aircond dlm ktm tu...rs cam kena panggang jek...hukhuk..

ape la nk jd dgn pgangkutan awam ni..

aritu dgr2 cam Pak Lah nak upgrade kan KTM ni..

tp xtaula kan...

eh membebel psl KTM plak...

akhirnya KTM yang terhegeh2 tu dpt gak bw aku gi mid valley...

smpai di mid valley yg ada sebuah gedung buku MPH yg besar...wawa...

kat sn cari pnye cari pon xjmpe...

then tnye owg je la..

hari sblmnye aku ke tesco puchong....

kerana sebuah buku ini la aku dipandang slack oleh seorang wanita ( wanita ke??gaya cam blom kawin ) yg sgt la kerek ms aku tanye psl buku ni kat sbuah kedai bernama "profesor"...

yg sorang tu ok , yg sorang lg tu kerek..

then bl aku ckp aku ni guru pelatih lg muka xleh blah..

pdhal dia yg tnye npe nak sgt buku tu..

then aku ckp la aku study kat IPGM..n kena blaja psl pengakap ni..

almaklumlah nt bl da posting kt skola aku kena jd pemimpin pengakap kanak-kanak ( ni lcturer yg ckp ea...)

terdetik dlm hati...apsal muka aku ni xlayak jd cikgu ape??hukhuk...


sblm2 tu ...


kerana sebuah buku ini la aku ke hulu ke hilir mncari kedai buku...


kat popular pon xder...


pelik bin ajaib sungguh..


tp xpela..


akhirnya aku berjaya juga membeli buku ini...


puas hati akhirnya..


senang nk wat keje...hukhuk...


until we meet again...^_^

4 comments:

MiszMaryaNe said...

cayelah,
cpt betul da bli bku,
bagus2,
mmg btl2 prsedian bakal guru pmmpin pngkap yg sgt mantop, hehe..=p

NaDhiRaH~" said...

sbb nak wat buku log..haha..payah sggh nak cari kak..sedihhh...=)

neDward_cullen said...

hik3
bgusla cik nadhirh kite ni
cmtu la wat keje
biar dipndg serong tp peduli la
bukn dorg kc ko mkn pon kn kn
gudlak jd guru pelatih yg berwibawa~

NaDhiRaH~" said...

wawa...gracias my fwen!!hehe..
insyaAllah i will..
btol2 pduli ape ngan owg lain kan..=)

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails