.Awesome Blogger.

Friday, April 6, 2012

.Asuhan.


salam semua..

maaf hampir 5 hari tak update..sibuk + line broadband celcom macam siput sedut + blogger profile pon bermasalah..

jadi tuan punya blog pon bermasalah lah nak update..hee

just entri ringkas untuk hari jumaat yang penuh berkat ini..

'Melentur buluh biarlah dari rebungnya'..asuhan yang dididik dari kecil akan menjadi amalan bakal pemimpin kita di masa hadapan..mudah-mudahan..:)


comel sangat anak-anak ini..:)..

Selamat berhujung minggu..



59 comments:

syAzAnA said...

yeapp. kena mula dari awal!

comelnya merekaaa!

CikPuan Azizah said...

ya Allah comeynya...melentur buluh dr rebungnya..sejuk perut ibu bila dapat anak camni...

aRa ❤ aFiq™ said...

alala comelnye.. betul tu asuhan dididik dr kecik.. ara slalu amalkan apa mama ajar dr kecik dulu :)

mama aini said...

assalam iera..gelak sorang2 mama bila iera kata b/band celcom mcm siput sedut..he2x..ehem betul..cantik & comil rebung2 kat bawah tu ya..semuga mereka jadi ank yg soleh & solehah..amin..

Ezad Skytech said...

nak didik mmg kena dari kecil..kan? :D

miss Fyqa said...

comel jer budak2 tu... :)

anak2 kan ibarat kain putih... :))

Woofer Storm said...

comel mcm cikgu ira.hehhee

slmt mlm~

shahrazali said...

series comel...hehehe..btol la tu,,ajar mereka biarlah dari kecik lg...tp syaratnya,,ibu bapa kena sentiasa tunjuk teladan yg baik...baru la anak2 ikut kan..

teringat anak sedara sy yg pompuan tu..umur 5 tahun dah sllu solat dgn mak ayah dia..xpun dgn nenek dia..

nur adilah said...

alahai comel je XD

Tukang Karut said...

aku masih lagi sibuk....

Woofer Storm said...

slmt pagi ira...

#bila nak main bowling?heheee

Teenager Housemaid said...

:')
anak-anak ini sangat comel..

HeNRieTTa JoSe said...

btl....kata org,mlentur buluh biar dr rebungnya....

lisa said...

memang comel bebudak tu. bukan senang nak jadi ibu bapa. kan? :)

Lea Isnawi said...

aah comel sgt budak2 ni

hehe

dhiera said...

comel sangat ok!

Puan Kutu said...

tugas mendidik ni masih panjang sebenarnya wpun dh melentur dr kecil.Semoga anak2 kita membesar menjadi insan yg berguna ye cikgu ira..:)

Rtp Farra Arisha said...

they're pretty good! they surely can be good leaders one fine day. :)

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hehe janji dapat update.. zuan skrng nak bw pn xde masa.. adehh~

KaK LimAh Si SupiR said...

seriously memg kalo dr kecik aja jd elok, elok laaaa smpai besa
kalo yg xelok p0n, kalo dididik dgn elok, pasti elok jd ny ^_^

ABU said...

comel je anak anak kecik dah blajr solat..

ya la lately line broadband sngt slow macam kuman bergerak.. mglahkan siput sedut hehehe

Mizz ErMa said...

betul3..sebabnya kalo da jadi rebung karang, hm..tepuk dada tny lah selera..hehehe

Cik TeN10 said...

Blogger profile prob eh? Xperasan plak fatin..lately jarang jenguk blog..huhu

Betul tu..melentur buluh biarlah dari rebungnya..kalau dah jadi buluh keras dah susah nak bentukkan..silap2 patah pulak.. :)

Mr.Clive said...

line broadbnd tu mcm siput sebab dah banyak guna ka?kehkehekhe

Nana said...

alala tomeynye budak ni jd imam..tgh tahiyat akhir yea..asal pandang kelain tuhh..

zOeY zAu YaH said...

so cute

O CIKTEDDY said...

Alhamdulillah..

nuyui a.k.a miss YUI said...

alahai..mmg cute!!

LubLy said...

sian dh jd berukband..wuuu..

ch0mel bdk-bdk kalu solat..pupuk la mereka c0rak knlah mereka

Leeya Hezlin said...

betul tu cikgu..
melentur buluh biarlah dari rebungnya..

budak2 tu sangat sweet ok.. :)

deardearyhaty.blogspot.com said...

so sweet..alhamdulillah.. :)

Papa Mifz said...

mmg comel sungguh budak2 tuh...

Ihsan Arifin said...

teringin nak dapat anak macam ni.
tapi kene kawen dulu la kan.
kak, tolong carikan calon isteri untuk kite boleh ? haha

Nana said...

Ira,ada entry baru..mai singgah.

Cik Yatt said...

comel jekan.. :)

cikcimi said...

mula dari time kecik3. :)

nabilah_2908 said...

Oh..sy pun mula busy kebelakangan ni...blog pun hampir terabai.....

teringatkan kamu..tu yg dtg jengah di sini.. Hai Ira..!! (^_^)

CekbOlat-bOlat said...

wewwww.. miss kak iraaa :'( lame tak dtg.. bw pun jarang2 dh.. ekekekeke

Ryu on ahsfantasy24.com said...

semoga membesar jadi anak yang
soleh solehah ^^

kim heeruul said...

bagus bila di'ajar dari kecil..=)

echa takashimaya said...

insyallah.
ni yg tak sesabar nk ada ada anak.oppps.haha.

KhaiRin : anies said...

alololo ank sapa tu chomeeeeeelllllll

Shaznina Sofia said...

alahai !! comelnye budak2 nyh...

aReLaN said...

memang comey!!!hehehe..dalam bab ilmu agama pe sume,memang kena didik dari kecik lagi.kalau tak,terlambat,tak tau la pe jadi kan

TiraPengemis said...

jom menabung!!! erkkk...ade kaitan ke nie? hehhee

zaujah until jannah said...

alolololo comel nyeeee hahah

TiraPengemis said...

mereka sgt comel...hehe

aLya maNip said...

smoga kita mmpu asuh anak jd anak2 yg berguna dunia akhirat :)

zulhilmi tempoyak said...

Nama saya mohamad zulhilmi zulkefli. Berusia 22 tahun. Lahir di lenggong perak tetapi dibesarkan di pulau pinang kedah dan perak. Sekarang menetap di bangi untuk terus mencari dan menggali ilmu. Mengikuti program kewangan dan perbankan. Berat badan saya terpaksa dirahsiakan. Tinggi saya pon begitu. Hobi saya ialah membaca buku dan mengumpul setem. Saya suka Menunggang motosikal kriss100. Berwarna biru.


Cuba terangkan pasal diri anda pulak. Saya Nampak anda mempunyi ciri-ciri yang best. Anda agak kiut. Tampan. Cun. Cantik. Menarik.


Ehhhhh…. xtau la nk tulis ape dah...;p

emy zulaiha said...

alahai comelnye dorg. hehe geram je tgk!

say to easy=) said...

comel!

Cikgu Ma said...

ala...sweetnya...teringinnya nak baby...hik3...

**lately bb akak pun dah sengal sket...dah la akak pun sebuk..huhu

Cikgu Ma said...

ala...sweetnya...teringinnya nak baby...hik3...

**lately bb akak pun dah sengal sket...dah la akak pun sebuk..huhu

khairunnisa ♥ said...

comel. hope diorang membesar dengan baik, soleh dan solehah :) kte la yang mencorakkan anak-anak kecil ni :)

Picoz Shupalula. said...

Terbaik. Didikan dari kecik :)

AinsHa=) said...

comeinya, anak akak ke? hehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

alolo..comei2..
melentur buluh biarlah dari rebungnya.. :)

hazfee said...

masa kecik ni la kita didik dan asuh mereka mudahan bila besar nanti jadi orang yang soleh dan solehah :)

Cik Puan Muda Umi said...

melentur buluh biarlah dari rebungnya,kan?hihi..comel budak2 tu..;)

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails