.Awesome Blogger.

Tuesday, April 24, 2012

.Makna di sebalik gambar #1.



Salam semua..

Apakah makna yang anda dapat tafsirkan dari gambar cupcake di bawah?

Kredit : Mr Google


Pss: Sila fikir dengan sedalam-dalamnya sebelum beri jawapan ;p

49 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

erm.. hidup bukan selalu di atas,kdg2 jatuh juga..

bgitu juga kemanisan. kdg2 ia akan jd pahit juga..

apa yui mrepek?? huhu

J.Syazwana said...

ish pagi2 dah kene main teka teki. huhuhu.

emmmm ape ye?
hmmm cupcake yang terjatuh ke lantai.

maybe secantik-cantik cupcake pon bila dah jatuh gedebuk ke lantai tade sape nak makan jugak.

♥ Cmª shIemª♥ said...

hmm..ape ye??
Nmpk cam cupcake tu jatuh tergolek..

yg tersiratnye..cupcake tu kelihatan sgt sedap..hehe..nyam3.. ^_^

ogyep yummy mellow said...

Salam kenal... Hati selembut pink.. diterjah hati batu yang hitam... Tipah tertipu gitu... hehehe..

O CIKTEDDY said...

cupcake ni x sedap.haha
entah la -,-

aLya maNip said...

bila da terbalik, mestila da comot.
it might be not as perfect as we bought it but the taste still the same...

cam org gak la, mungkin appearance dia berubah by time but he/she still the same person..hihi

alya rasa la..ngeeee

Cik Ecah said...

belum mkn lg dah jatuh hahahha
musnah harapan ku....
memandai jer ecah ni hahah ;p

HeNRieTTa JoSe said...

pasal lak cupcake tuh tertonggeng cam gitu...huhuhu...bagi rietta lagi bagus...leh wat isi dalam pwut...ekekeke....

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

akan dipenuhi semut lepas ni.. ;p

shahrazali said...

secantik mana cupcakes,,tp klu x sedap dibuang jgk...


---> secantik mana rupa seseorang itu,,jika perangai dan sikap x elok,,makin lama,,makin org x suka jgk...

Aishah Jahirah said...

hehee kena tafsirkan ke...ni mmg tertonggeng ke atau design dia mmg mcm ni...alahai ira tak tahu nak tafsir apa..

Puan Kutu said...

adakah ira sedang berduka?

aRa ❤ aFiq™ said...

ngah pikir dlm2 ni.. nnti dpt jawapan ara gtaw :D

Bulan Syurga Firdausi said...

kepala yang mulia mesti sujud di tanah bawah daripada punggung..menyembah ya Rab :) umpama kek tu yg atas kepala yg bawah kaki ;) insyaAllah...

Rara Nasiha said...

takda makna apa-apa. nampak je gambar ni, otak terus pk lapar lapar lapar. hihi :D

CikPuan Azizah said...

cupcake ni.. nampak je cantik tapi tak semestinya sedap di makan.. begitu juga manusia.. jangan pandang luaran je cantik tapi dalaman hampeh..kuikuikui

Cik TeN10 said...

never give up !! kot.... hihi :D

CiK FizA said...

haha. tersirat sgt nie. xtau nak bg jwpn apa. Ngee :DD

***cupcakes tuh nampak sedap, tp bila dh jatuh msti xde sapa yg nak. Huu >.<

Sama la cam manusia, secantik n sehensem mana pon dye, tp bila ati x elok, xadk sapa yang suka. Hohoho :DD

Btw, rugi la cupcakes 2 jatuh, dh xley makan. Huu =P

wahida said...

hati remuk redam...

hahahaha....

khaifaiz said...

yg sedap x semestinya sedap... hehehe

nabila azmi said...

aa..maybe life is not always beautiful...

kdg2 yg cntik juga blh jatuh...

xmesti sntiasa dipuja je kan..

whatever it is...be happy ok ...miss u a lot!!!!>......muahhhhh!!!!....slm syg dri jauh=)

Zakaria's daughter said...

emm emm.
alamakkkk cupcake sedap dah jatuh tak buleh mkaan dahhhh,

lalala

Qu azniza ;) said...

terpeleot kot haha

dhiera said...

cupcake tu cantik dan sedap.. tapi........

deqnoor said...

walau nampak sempurna tetap ada kepincangan di mana-mana... ;)

Mishter Izwän said...

mcm bntuk siput jerk

Hafizin Jamil said...

cupcake tu jatuh

Leeya Hezlin said...

Walaupun jatuh,cuma bahagian atas ja xboleh nk mkn..
Bahagian lain ok lagi..
Kalau dalam kehidupan pula,sekali kita jatuh xbermakna hidup kita tak berguna..
Sebelum kita pandai berjalan pun banyak kali kita jatuh..

Itu apa yg akak rasa..
Miss you dear..hieeee

Papa Mifz said...

jangan berebut makan cup cake...berebut punya berebut last2 terjatuh cake tuh...last2 sorang pun tak dapat makan...hehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Akak tak dapat bg jawapan skrg..kena pikir dulu.. :D


*Ira..nnt bg akak alamat ira..akak nak pos ole2 dari srwk ni.. hantar ke email wanrosmi@gmail.com

tirahzairi said...

secantik mana org tue....kalo perangai berbeza dr cantik die tue...buwux jgk la...erkkk...cm slah je..larikkkk~

nur adilah said...

cupcake tu jatuh diibaratkan spt kalau kita tak berhati hati dengan apa yang kita buat kita akan mudah terjatuh._.

Lea Isnawi said...

cupcakes nanges sebab takde org nak makan dia

izatty fatihah said...

wlaupun cupcake tu dh jatuh & xnmpk sdp mcm mule2 beli, tp rsenye ttp same :) mcm mnusia, wlaupun fizikal @ rupa dh lain, realitinye die tetap org yg same yg kte knl dulu. err hentam sajelah! hee :D cupcake tu comel ;p

echa takashimaya said...

jangan bwk motor lelaju kalau jatuh luka parah.haha.

*errrk.ada kena mengena tak?macam tak de.okbai.

Asrul "iLham" Sany said...

gaduh ngan B pastu buang cupcake...bazir hahaha

khairunnisa ♥ said...

maksudnya ira wat cupcake lagi ke ni.. :) hee~

Shaznina Sofia said...

mgkin makna nya kehidupan skrg berada dlm kejatuhan.. ehh yeke ? hehe..

H.S Wijaya said...

Sekali benda tu ada cacat cela,mesti kita dah tak nak dia lagi.walaupun secantik mana pun dia. hehehe

betul tak? :p

cinta siswi said...

cantik mane pun hiasan tuh.. kalau dah jatuh.. kedepek jgk..hahah

#kedepek?? ignore..haha

PinQib said...

hahah.. macam hafizin.. pemegang cupcake terkejut lalu terlepas cupcake

Nana said...

membazir..haa,jangan membazir..haha

AkuTaip said...

tgk cupcake tu.teringat cerita how i meet your mother. ted dengan victoria. cupcake yang dah jatuh :(

syAzAnA said...

jatuh bangun dlm kehidupan. :)

Telor Power said...

sayang dah tak bley makan

mama aini said...

ehem..mama tak mampu utk mentafsirnya..`cupcake yg kita hasilkan dibuang @ dijatuhkan`..ha2x..

ciK LyndaWawa said...

frust....

Hanie Dew said...

oh aku telepas entry ni dan memandangkan aku baru je baca jawapan ko tadi. aku xpayah la teka kan. hihihihi.

Siti K------- said...

bg ct...maksudnyer...diet..hahaha

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails