.Awesome Blogger.

Tuesday, April 17, 2012

.Big Burger at Fontana Cafe.


Salam semua..:)

Sorry ye sekarang ini memang susah sikit nak update blog..kalau ada masa terluang baru Ira update..kalau tak, godek2 entry lama je la yea..komen la sampai lebam..hehe ;p

Berbalik kepada entry INI, cer tengok besar mana burgernya..;p

besar kan..:)

Ira makan di Fontana Cafe & Catering yang bertempat di Taman Equine, Seri Kembangan..cafe ni pernah masuk Jalan-jalan Cari Makan (JJCM) episod 3 minggu lepas kot..boleh lah search kat tonton.my kalau nak tengok..:)

Pemilik cafe ni adalah berbangsa Australia yang mana beliau berkahwin dengan wanita tempatan...burger ini diinspirasikan dari negara Kangaroo tu la...

Jom kita terjah Cafe ni..heee

Set Fontana burger dengan fries = RM 10.10 

Daging burger ni memang tebal!lebih kurang 2 inci camtu...memang kena makan 2 orang (Ira la)..rasanya not bad..Ira tak pernah makan burger bakar kat Wangsa Maju tapi Ira rasa harga burger ni berbaloi dengan rasa dia..range harga burger RM 10-RM15..ada western food, thai food juga kat cafe ni..eh lupa..boleh karoake sekali kat sini..FOC...heee ;p

Teringin?jomm gi makan kat sana..;p

Pss : ni bukan makan berdua dgn 'si dia' tapi makan bertiga dengan kakak Ira & anak jiran..


71 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

pergh..mnyelerakan tgk..

Kazman / Sue said...

wahh... macam sedappp... balik kerja ni macam na singgah lah...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

air laiciiiiii
tetiba nk minum plak

Cikgu Ma said...

besaqnya...x muat mulut tu..hehe

LubLy said...

ira dating ye??huehue

np xbwk lebly skali???sedih

nur anis said...

huiyyooo..besarnya..memang gigih la nak habiskan tu..

deqnoor said...

wah! besarnya burger tu. jom ira bawak DN g sana.. ;)

Telor Power said...

best betul nanti nak dtg KL lah layan beger mcm nie. best jer

Rara Nasiha said...

besarnya burger tu. takut tengok. :)

Cik Ecah said...

sedap2...nk la jugakk bege beso tuhh hehe ;p

Asmara said...

wah boleh cuba la nnti burger ni. mcm menarik!

Ujie said...

nama Fontana tu pun dah dasat..

*hehe..ira siap bg penjelasan mkn dgn sape ya..kalo tak mesti ramai sangka mkn berdua dgn si dia kan..^_^

aRa ❤ aFiq™ said...

yeay nanti ara g cna kak ira nak blanje kan? haha.. kak ira.. ara nk straw putar2 tu.. cntikkkk :P

Saya mEmang suka Menuliz:D said...

telan air liur tengok...sedapnya..

CikPuan Azizah said...

wah agak besar burger tu yunk.. mmg tak habis kalau jijah makan..hee

nasib la jauh..

msredcheesecake said...

saya memang suka bege esp kalau yg besa gini....hheee

eLL said...

owh, ini ke bergernyeee....
besor betul.

Cik Yatt said...

pengsan der tngok beger tu..dah la mmg kmpunan bege nie..huwaaa

Ezad Skytech said...

besar burger tu..puas makan ni..hee~

[sutera kasih] said...

waaaa besarnya burger tu..nak satu ! hehe

HeNRieTTa JoSe said...

besarnye....teringin gak nk try burger bakar....hmm....mlm nie nk try terjah yang kat penang nie la...hehehe....

Rtp Farra Arisha said...

sedapnya burger! when i come back to malaysia, sudi-sudilah sis belanja Arisha ya. hehehe

emy zulaiha said...

sedapnye ira! blanje emy pliss! haha :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

baiknya hati siap bawak anak jiran jenjalan hehe


burger tu besar betul ya..kalau akak pon sure kena share nih hehe

Aishah Jahirah said...

mak aih besaunye....kalau makan sorang mmg jenuh nak habiskan,xpn tak terhabis...

akak baru topup,ada yg ckp limit 2GB, sbb 2 la kot...ira dah amek unifi ke...;p

Tukang Karut said...

aku tengok senyuman ira lagi besar dari buger tu... hik hik hik...

syAzAnA said...

okay. syaz laparrrrrrrrrrr! aaaaaa

gadisBunga said...

uiii...keterujaannya tgk burger besau2 niihhh!

nazirah said...

wah mmg terbaiiikk nak p carik la cafe ni nanti yeahhh

Leeya Hezlin said...

Balik nanti nak kena terjah juga tempat nikalau berkesempatan.. :)
Akak baru ja habis cuti mid break minggu lepas..1 minggu ja.
Cuti sem panjang pula start 23hb jun sampai awal bulan 9 nanti..

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

blanje zuan plzzzz!! kempunan burger!hee

aReLaN said...

uish...sedapnya.terliur habis dah depan laptop ni.wuuuuu

O CIKTEDDY said...

wah3,,mkn besar kak ira ♥

Puan Kutu said...

menduga keimanan betul.dh la baru sehari buat cabaran seminggu tanpa nasi,sabarlah wahai perut n anak tekak.haha..

aLya maNip said...

woo..nak makan gak..agak2 bila la dia nk bkak cawangan kat jb..hihi
hrga pon okea je..hihi

H.S Wijaya said...

camne nak gi?

jauhnya kat seri kembangan T_T

Nurrul Hazieqah ツ said...

perrgghh ! besau nya ! ! !
mesti kembung perut makan sebiji nieh je..

Mr.Clive said...

amboi amboi...besarrrnyerr burger tu....nampak sangat sheedapppp...heee~
hi cik ira! :D
apa khabar?

Fyqa said...

kamu blanje sy bule tak ?
^^'

khaifaiz said...

teringin plak aku nak ngap burger tu

syafiqakarim said...

pg2 da tgk makanan.bengang.haha
nak p jugaaa

Cik FaRiZaM said...

perghh terliur je tgk...besar sgt ke ??????kalau besar share 2 org pon ok. jimat dan abis. tk membazir. hehe


salam perkenalan + follow ur blog :D

J.Syazwana said...

memang besau !!
hehehe

ingat beger besar2 kat Chillies je. hehe

Papa Mifz said...

burger tuh mcm lebih bosar dr muko ira kan...hehe

Ungu Violet said...

mak aih...besaunyerr..hehe

riscthalla pananjung said...

pengen donk ..hihihih :D (ngiler)

Diana @ bilakukatacinta said...

debabnya berger tu Ira..boleh ajak hubby akak gi sana ni..

teha said...

haishh ! terliur dh nie.. hahaha !

AinsHa=) said...

RM10.10 je. EEEE, ni rasa terliur tahap gaban ni.

Pondok Usang said...

bosarnye beger... bab karoke tu g den suke tu... =)

nur adilah said...

makan burger je kenyang XD ila tak boleh makan daging tebal macam tu-.-
maw tercabut braces=P

Mizz ErMa said...

ya ampun ira..besar tol burger tuh, kalo sy makan sorang pon gerenti xhabis punya..hik3,

LiLy @ MumMyQiStInA said...

pergghhh..besar punya.. :D

Aresa Bte. Ahmad said...

hye dear, feel free to visit our blog with latest fashion trends we can find in stores! :)) http://www.facebook.com/alsugarrush

ABU said...

siang tadi tibai mcd hahaha...

Woofer Storm said...

tak mampu makan kat situ..

#kami orang miskin makan burger tepi jln je,murah tapi mengenyangkan..
ira sihat??

Cik TeN10 said...

jom2 !! fatin tggu ira belanja.. ngeh3 :p

acheeqa farhana said...

wah besarnye burger tu!nakkkk...

*sy hantu burger tw..hehe*

BlueiceButterfly said...

~waa..lapar lak tengok..:(

shahrazali said...

mcm best jek burger ni...hehe...mcm pernah dgr tmpt ni...pernah masuk jalan-jalan cari makan klu x silap...

Norlida Ramli said...

aih..besaqnyaaaa... :D
kalo ida mkn xtau bila nk abes..kehkeh...

xpenah lg g tempat tu..nnt leh try ni :)

khairunnisa ♥ said...

nyum nyum~

nabilah_2908 said...

uuuuaiii....kalau bawa orang tak tak banyak makan..mmg rugi... :)

Hanie Dew said...

wwawawawawaaaa....kedengarannya kayak seru gitu!..aiseh tetibe jadi orang indonesia..tukar mode balik.

weh, macma best je tempt tu. burger besar, ada western, ada karok FOC. tapi aku tak la karok sesuka hati depan audiens kan.hahaha

Teenager Housemaid said...

wah sedapnya...
melelh air liur..hehhe..
tak pernah lagi makan kat sini..err.tatau pun tempatnya kat mana hehehe

Cik Puan Muda Umi said...

perghhhh besar gila nihhh..hehe

Iffah Afeefah said...

Ahaksss sgt besa kak

buat terase nk mkn bge skng je

Nor Nadiah said...

mampu ke ira abiskan tu??

Bulan Syurga Firdausi said...

p mkn x ajak sob3 :(

MaYa MustWany said...

besarnya.mas tgk kentang tuh lagi menyelerakan.hahah

echa takashimaya said...

ini penah masuk jejalan cari makan kn kn kn :)

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails