.Awesome Blogger.

Monday, April 2, 2012

.Love Story.


Salam semua..:)

Kredit Pic : Here

Setuju tak?heee...kaum hawa yang selalunya 'terjerumus' dengan keadaan yang sebegini...tapi tapi tak semestinya kaum adam juga terkecuali...

Kunci utamanya di sini...terima diri dia seadanya...mana yang rasa kurang berkenan di hati...slow talk and be honest..selalunya kalau dia sayangkan awak sangat-sangat..si dia akan cuba berubah menjadi apa yang awak inginkan...mencuba itu sangat penting yea...usaha tu yang kita nak lihat...tapi biarlah perkara yang munasabah kan..

Apa pon..bersyukurlah dikurniakan seorang 'teman' yang menyayangi diri kita seadanya...mungkin kita rasa dia tak 'romantik' macam Seth Than dalam drama Nora Elena, mungkin kita tak rasa dia 'macho' macam Zikir dalam drama Tentang Dhiya...tapi kita kena ingat..mungkin dialah jodoh terbaik yang boleh melengkapi kekurangan dan kelemahan diri kita...dan sebaliknya juga mungkin berlaku...diri kita yang sememangnya tak sempurna..dan selalunya diri kita yang lemah (Ira la tu) dalam hal-hal keperempuanan ni...tapi kita boleh cuba untuk belajar dan mencuba sesuatu tu kan..:).. contohnya macam Ira buat benda INI dan INI...belajar benda-benda asas yang sememangnya penting di kemudian hari..:)

Percaya dan berserah kepada takdir tapi kita masih boleh mengubah 'kelemahan' diri kita tu kalau kita nak..;)...pilihan di tangan kita..nak atau tidak..

Jangan mudah untuk berkata 'TIDAK' sebelum anda cuba untuk melakukannya.. :)

*mode = muhasabah diri sendiri*


69 comments:

Teenager Housemaid said...

err..tatau nak komen apa pasal ni..=)

miss Fyqa said...

baik cikgu ira..sy setuju.. wujudnya kelebihan dan kekurangan supaya kita saling melengkapi antara satu sama lain.. :)

hassy chan said...

hehe btul.. dlm drama kne la sweet nk trik penonton..

syAzAnA said...

nak kawennnnn. hikhikhik

Mizz ErMa said...

ya ampun cikgu ira, sy setuju sgt2 tau..tetiba sy rasa sgt2 bertuah sbb ada c eraziwa d sisi..meskipun dia selalu kena marah dgn sy, tp dia ttp setia d sisi sy..uh, tetiba rasa terharu..>.<

shahrazali said...

suka la ayat tu....realiti kehidupan x semestinya indah2 mcm dalam drama...jgn nk harap sgt apa yg berlaku dlm drama berlaku kat kita jgk kn...

sllu pompuan jek berangan cmni..jatuh cinta dgn pelakon sbb gaya lakonan mereka.. contoh artis lelaki yg bg kesan pada perempuan mmg byk..

nyanyi sket "jangan bilang tidak bila kita belum mencoba, siapa yang tahu akan sama hatimu dan juga hatiku"

miss Fyqa said...

alaa..kita bljr biasa2 jer ira... :) tmpt lg la biasa2 je... :)

Telor Power said...

pengaruh drama juga ker

Aishah Jahirah said...

kuat pengaruh drama/movie ni ira..hero selalu macho,hensem,tegap...kesian lelaki yg xmcm tu.dan sebaliknya la utk pompuan....tapi akak percaya tak semua akan terpengaruh macam tu je, banyak lagi kriteria lain yang perlu dipertimbangkan....:)

nabila azmi said...

muhasabah diri jugak..moga dikurnia future teman hidup yg ikhlas menerima diri seadanya...huhu

mama aini said...

salam ira..ehem betul !!.. takdir,jodoh & pertemuan tlh ditentukan olh Allah..mama suka menonton drama `nora elena`- seth tan & zikir -`tentang dhia`..he2x..

Rara Nasiha said...

setuju dengan quote tu :)

aReLaN said...

memang betul sangat2.kadang2 serabut gak dengar orang pompuan dok sembang. "kan best dapat laki cam seth tan,laki dalam novel itu la ini la.aiyoooo...

MiszMaryaNe said...

bagusss!!
bangkit dgn semangat baru,
insyaAllah everything will be fine dear...=)

Ezad Skytech said...

belajar untuk terima 'dia' seadanya...:D

sha my heart said...

terima kekurangan dan kelebihan..

yg penting, ada juga orang sayangkan kita kan? =)

good luck, semoga berbahagia

L said...

hehe,, terlalu banyk tengok citer,, padahnye..


meh tambah ilmu.=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/04/kalau-lah-kita-faham.html

CikPuan Azizah said...

kita kan saling lengkap melengkapi.. Allah tentukan siapa jodoh kita..terima kelebihan n kekurangan dlm diri masing2..

syakey said...

bersyukur,kurang atau senang.

Hanim Irsyad said...

selamat maju jaya kak.
sume ditgn kitee :)

LubLy said...

muhasabah utk diri lebly jugak..

chaiyok ira!

nuyui a.k.a miss YUI said...

penuh makna entry ni..yui suka dear!

Mr.Clive said...

tu la yang untuk yang single single kat luar tu...there's this perfect guy/woman yang dorang gambarkan berdasarkan movie movie...mcm Seth Tan kat Nora elena ke...ha...tu laaa masalah dier...@_@

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

agreed yng indah2 hanyalah di movie...jodoh tue rahsia Allah...takdir penentu segalanya

chemay said...

<<< single lagi.
hope akan jumpa jodoh yang terbaik satu hari nanti,
amin.
:)

Lea Isnawi said...

setuju sangat!!!

suka quote tu :)

faiz fakhirin said...

betl tu....yg penting kita sentiasa gembira dgn keadaan diri kita...

Kazman / Sue said...

ni mesti selalu tengok movie ni... heee3x

J.Syazwana said...

betul. belajar terima kekurangan diri dan pasangan. itu yang lebih sweet. hidup ni kalau perfect sangat pon bosan jugak. hehehe

Rtp Farra Arisha said...

practice makes perfect! cobalah untuk menerima dan membahagi kasih sayang secara tulus dan ikhlas. :) anyway, this could be a good message to all of us. :)

Asrul "iLham" Sany said...

setuju...tp dalam satu ms yg sama, kita boleh je jadikan hidup kita manis sprt strawberry kan...

kreativit tersendiri :D hohoho

HeNRieTTa JoSe said...

hehehe....sangat setuju....sangat sangat setuju.....really love that ira...thanks...

teha said...

* muhsabah diri sendiri jugak :)

Ujie said...

Movie...slalu perfect.
Tapi..hakikatnya tiada insan biasa yg perfect.
Tapi kalau mmg nk bahagia dgn psgn tercinta, bljrlah berubah menghampiri perfect & terima psgn seadanya.

Puan Kutu said...

baik cikgu ira..sedang menerima kenyataan sekarang nie.hehe..

MaYa MustWany said...

dalam drama ala2 sweet mesti berangan nak jadi macam tuh kan..tapi kene terima hakikat n lalui kehidupan yang sebenar

Papa Mifz said...

nice quote tuh...

dhiera said...

wiwit... cayalah~ penuh emosi tersendiri entri ni~

Leeya Hezlin said...

Saya setuju cikgu..
Belajarlah menerima seadanya..
Hidup kita kan saling melengkapi..
Apa yg kurang,perbaiki lagi dan apa yg baik teruskan menjadi yg lebih baik..
Dan macam yang cikgu cakap,bersyukurlah kita mempunyai teman.. :)

P/S:dear,dapat mesej dari akak?

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

love story, relate to true story

tahniah! kerna apa? rujuk entry ni :
http://eleventx.blogspot.com/2012/04/top-commentator-of-march.html

AinsHa=) said...

ehem-ehem, siapalah si dia yang bertuah tu..hehe

CekbOlat-bOlat said...

Cikgu berDRAMA :) ekekeke

aRa ❤ aFiq™ said...

setuju sgt ngn quote tuuu.. nak curik gambar tu bole ? hehe..

kita patut terima pasangan kita seadanye even dia xseromantik mcm laki lam drama mybe dia ada care dia sdri kn kak :)

hazfee said...

kekurangan dan kelebihan yg ada tu la melengkapkan kita. tak best jugak kalau sempurna je sentiasa, bila sempurna sentiasa akan rasa biasa je.huhu

Cik Puan Muda Umi said...

betul betul betul..perempuan ni kalau tgk cite romentik2 gitu,mesti rasa mcm teringin nk life mcm tu..tapi semua cuma rekaan..realiti lagi pahit dan penuh cabaran..:)

cinta siswi said...

setuju dgn akak..hehehe.. :)

aLya maNip said...

erm..ni cam ada bau2 nasi minyak da ni k.ira..hihihi

محمد شهريل القنيطري said...

YA saya mampu melakuknnya..hihi,thanks

[sutera kasih] said...

betul tu..jgnla bandingkan kisah cinta kita dgn org lain..mahupun yg dlm drama or filem..sbb masing2 pya jalan cerita hidup sndiri yg telah ditakdirkan..kan awk :)

O CIKTEDDY said...

betol3..Allah merancang yg terbaik tuk kite =D

msredcheesecake said...

cerita yg manusia buat mesti happy ending.... takde yg tak best, best jer.... berpijak dibumi nyata lebih baik...

ILA HonEyBuNNy said...

setuju....

dalam drama semua elok2 dan romantik kan..mana nak sama dunia realiti..

bersyukur dgn apa y ada...:)

Daddylicious said...

terima semua dgn redha...

H.S Wijaya said...

life is not a fairytale.

so instead of mengharapkan sesuatu yang tak realistik,baik cuba ubah diri sendiri.betul tak? :D

TiraPengemis said...

adoiii....tacing plak baca nie...nk wt cmne....org single nie...sobs...

najmi^^ said...

sweet giler

Cik Yatt said...

cik yatt tak prnh compare..sbb tahu smue tu dri Dia.. ujian dan dugaan tu mngeratkan lgi hbungankan :)

SHAHZEE said...

betul ira..kekurangan kita akan di lengkapkan oleh pasangan kita.
jgn banding2kan pasangan dengan orang lain sbb 2 salah 1 punca retak hubungan

KhaiRin : anies said...

betul...cerita adalah cerita..kisah hidup kite bkn cerita..itu takdir

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

tgk drama kita berangan udahh hikhik

Bulan Syurga Firdausi said...

insyaAllah... :)

hanaahmad said...

tips yang bagus Ira. :) pertamanya, jangan terpengaruh dengan cerita di tivi. Hadapi ketentuan seadanya. :)

Shaznina Sofia said...

saya setuju sgt.. takdir hidup kita sudah ditentukan..

Asmara said...

Pengajaran jgn tgk citer romantik kt tv. Hihi..

Aishah Jahirah said...

ira...dimanakah ira...bz ye...

Ihsan Arifin said...

tu yg malas nak tengok tv tu.
sume angau cintan cintun suwit suwit haha.
yg halal haram sume tolak tepi haihhhh

Chuu Muqhlis said...

ahaha betul lah ira., pengaruh drama kuat XD

CekbOlat-bOlat said...

jdoh rhsia tuhan, XD

emy zulaiha said...

betol2 sngt setuju..kite boleh dpt kan bygn seperti seth than atau zikir dalam igauan..yang realiti nye kite kene terima seadanyakan :)

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails