.Awesome Blogger.

Friday, March 30, 2012

.D.I.Y.


Salam semua.. :)

Heee..Terima Kasih semua yang sudi LIKE gambar Ira..:)

Ehem2.. entry WW#18 tu Ira tak ada hint apa-apa pon yea..lambat lagi nak kahwin..heee...saja je letak sebab rasa macam sweet sangat..heee..terima kasih juga la yang doakan Ira cepat kahwin..amin..heee ;p

Minggu lepas mood rajin Ira muncul dengan girangnya..haha ;p..jadi terhasillah sehelai tudung bawal dua tone bidang 45 yang Ira beli kosong tanpa ada manik sebagai hiasan telah selamat di 'make over' oleh Ira sendiri menggunakan jahitan tangan yea anak-anak sekalian...;p

  Semestinya menggunakan tema ' buat sesuatu sendiri' atau ayat pasarnya 'Do It Yourself (DIY)'

Buat kaum hawa yang ingin mencontohi Ira untuk belajar menjadi 'bakal' isteri Mithali..kuikui..mari kita lihat apakah bahan-bahan yang diperlukan :

1. Tudung kosong tanpa hiasan 
2. Lace / bentuk bunga ke labuci ke yang anda suka..pemilihan warna juga ditangan anda..bukan di tangan Ira yea..;)
3. Jarum jahit, jarum peniti
4. Benang yang sesuai
5. Gunting
6. Bantal kecil (suka hati nak guna ke tak ;p)


Bila semua bahan telah tersedia...jadikan bantal sebagai alas untuk memudahkan sesi menjahit..letak tudung di atas bantal..ukur hiasan bunga ros yang ingin dijahit sama ada sesuai atau tidak dengan panjang tudung berkenaan dan bermulalah proses menjahit hiasan bunga ros tersebut di keliling bahagian tepi tudung anda menggunakan jahitan yang anda sukai..;p..

Akhirnya ianya akan kelihatan seperti ini..

Tadaaaaaaaa...


 close up..


Cantik tak?cantik kannnnn..hee....nak beli macam mahal kot..buat sendiri lah sebab jimat sikit (orang tak ada gaji memang kena jimat cermat sob3)

UPDATE : Boleh beli baby roses ni kat SINI ni :)

Pss : Jangan puji Ira!! mood rajin datang memang tak boleh ditolak..harap maklum :)

Psss lagi : Selamat Berhujung Minggu :D



77 comments:

syAzAnA said...

lebih baik buat sendiri drpd beli yg mahal punyaaa. -_____-

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

kreative! :)

saffiya_aleesya @ echa said...

jimat sikit kan..rajin ira yer!!

Saya mEmang suka Menuliz:D said...

comelnya..simple saja..duit pun tak payah banyak keluar..mari sama kita berjimat cermat..=)

miss Fyqa said...

cantik! ske tgk kombinasi warna biru pink tu.. hee~

CikPuan Azizah said...

serius jimat dari terbuang je..sebab sekarang kan ramai dah pakai tudung sarung..hehe gudjob yang!

Aishah Jahirah said...

ni kalau dapat kat akak jadi apa la ira....huhuu.lama xmenjahit dengan jayanya.

mama aini said...

cantik tudung tu..ira sgt kreatif & berseni orgnya.. :)

Leeya Hezlin said...

Rajinnya cikgu ira ni..he3

Leeya Hezlin said...

Rajinnya cikgu ira ni..he3

zOeY zAu YaH said...

bgus2..mmg jimat.

Telor Power said...

jimat dan kretif bagus2

shahrazali said...

cantik....pandai cikgu ira buat....hehehe...lg puas hati klu buat sendiri....

lpas ni klu org puji,,then tnye beli kt mne,,dh bole amik order dah...bole bisnes kn..hehe

nur_za said...

cntik la dear..siyes...buat kan..hehe

yad'z said...

haha.. rajinnyaaa... ^^

Mr.Clive said...

wahhhh berbakat gilerrr...ni barulah yang kita namankan setailo!heheh

Pocket said...

and i actually thought they jahit satu persatu ros tu ke kain tu.

ohh memang dah dijual dalam bentuk berangkai rupanyaa!!?

:D

khairunnisa ♥ said...

one word for you, creatif <3

~SaL IjOu~ said...

cik adik manis..mekasih x terhingga teman akak semalam.time kasih daun keladi, len kali bleh teman lagi~ ;p

wah, ni mmg da ada ciri isteri sejati ni..masak pandai, jahit pandai~ wiwink

Tihara said...

cantik jugak ira kreatif arr :)

Lea Isnawi said...

kreatip! lawa2 :)

H.S said...

baguslah kawan pandai menjahit.dapat jimat kan?

daripada saya ni,tak reti langsung menjahit,memang habislah semua nak kena beli. T.T

Ryu on ahsfantasy24.com said...

betul..
buat sendiri boleh jimat lagi banyak ^^

LubLy said...

creative nyeeeeeeeeeeee..

nak belajar dr ira blh??

Ujie said...

bijak3...takde gaji kena kreatif! ahaa...

gurau je, nanti dpt gaji terus selepuk kan..

semutsengal said...

kaler pink ? kau puteri islam eh ?



LALALALALALALLALALA

semutsengal said...

kaler pink ? kau puteri islam eh ?



LALALALALALALLALALA

izatty fatihah said...

wah kreatif! siyes lawa :) gabungan warna tu cantik sis ^^

neechee said...

kreatifnye ! . mane beli ros tu ?

MaYa MustWany said...

nak puji gak..chanteknya..hahaha
leh bukak butik nih..hihihi

O CIKTEDDY said...

huhu..kalo pkai tudung ni trase mcm budak kecik yg innocent!hehe

HeNRieTTa JoSe said...

pernah juga tingin nk jhit sndiri...sbb pasaran cni blom ada...tp blom sempat prgi cr riben camtu...sbuk siapkn jhitan manik...

chemay said...

lepas ni boleh bukak blogshop la iraa.
boleh dapat side income.
weewittt
:D

syAzAnA said...

buat sendiri memang lagi murah dar beli at luar tuh. hehe

teha said...

rajin nyee sis ! cantik laa :)

Puan Kutu said...

mmg bagus bakal isteri solehah nie,nti dh kawen bley jimatkan duit suami buat sendiri.hehe..

comel ira..mmg lawa..agaknya boleh buat gini dekt tundung awning gak kan pasal akk bawal dh tk pakai..:)

Ihsan Arifin said...

boleh la tempah dekat akak lepas lepas ni kan haha

Cik Puan Muda Umi said...

cantiknyaaa..kreatif betul..;)

aRa ❤ aFiq™ said...

cntik la kak.. buat kan 1.. nak gedik2 ni.. hahaha..

ara malas jdik hnye mampu beli dan mghabiskan sisa2 duit d atm.. -.-"

Mr.Clive said...

selamat hari ahad,iraa! :D

محمد شهريل القنيطري said...

tengok buat sendiri lebih rasa nikmatnya..x gitu?

Zakaria's daughter said...

yeyeyeyyeehh.
buleh tempahhh pas nehh.
pre op chrageee ye.
lalalaa

ABU said...

wah keretip la.. cantik..

Shaznina Sofia said...

wahh ! pandai akak jahit kn.. cantikk !!

Cikgu Ma said...

akak x penah try lagi bawal 2 tone ni....

yad'z said...

jalan sini lagiii.. ^^

Cik Yatt said...

wah..snt comell.cntek..kreatif

Teenager Housemaid said...

lawanya kak ira..:D

pandai and rajin kak ira buat..:DD

Tukang Karut said...

rajinnya...

dedhy irawan said...

asyik....tu krudung nya

aLya maNip said...

comeinya..boleh hntar kat k.ira utk jahitkan x?hihi

Bulan Syurga Firdausi said...

cantik...nk puji gak heee buat kn utk sy gak :p

nuyui a.k.a miss YUI said...

mmg cntikla syg..kreatif!!

biela bell said...

kretip ;)

Phat said...

wah rajin nya....

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

it's nice anyways, sista! blue and pink colours are matching each other...

Asmara said...

good idea, cantik kombinasi warna tu. :)

msredcheesecake said...

Rajinnya.... Kagumla.... Leh wat menantu ni...hheee

Asrul "iLham" Sany said...

cantik :D

eLL said...

rose tu ira beli katne ek?

aniswany said...

dah merata anis cari lace bunga ni..tp xde yg mcm ni...huhu semngat nk jait sniri pun dh down sbb xjumpa yg cantik.. =(

nur adilah said...

lawa lagi :D jeles>.<
sis rajin eak^^'

echa takashimaya said...

cantiiiikkk!nak satu.hewhewhew.

MiszMaryaNe said...

ahha..
nmpk dah kt stu 1 usha, hehe..=)

Ezad Skytech said...

wahhh..kreatif betul ni...:D

sha my heart said...

rajinnya..

mmg bakal isteri mithali betul ni =)

syakey said...

kreatip nyaaaaa @_@

J.Syazwana said...

rajin nye !
kite suke masak je. jahit menjahit belum lagi. hehehe

AinsHa=) said...

kemain cantiknya, hehe...renda bunga tu bleh dapat kat mana ye?

CekbOlat-bOlat said...

rajin akak ni, mende-mende remeh gini.. ekekkekee

bolat ? jauhh sekali nk buat o.O

SHAHZEE said...

wah cantik!!!skang pun dah ada yg jual style mcm ni.kiranya ira ni perintis la hehehe

KhaiRin : anies said...

bleh amik tempahan x? heheheh

Chuu Muqhlis said...

alolo rajinnye dia.. :P
btw comey la cmtu., jimat duit dr beli memahal., plus boleh padankn ikut warne kgemaran :D

cira nd said...

dear i dah lama cari roses tu... kat mana ya ada jual.... penat i cari tak jumpa2.. bg tau ye :) hihi

white said...

brape meter lace guna untuk jahit kat tudung bawal bidang 45?

white said...

bape meter lace guna untuk jahit kat tudung bawal bidang 45?

Cik Tanpa Nama said...

wahhhh sis dah bg idea ni tok annual dinner sy.tq

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails