.Awesome Blogger.

Sunday, March 4, 2012

. My Purplicious.



salam hari ahad..:)

maaf lama rasanya tak update blog..hee..baru sempat BW utk entri yang bukan sebelum ni..tapi sebelumnya lagi...sorry..Ira sangat sibuk minggu ni..wuuu

untuk entry WW#16 , buat permulaanya Ira bersyukur sangat ke hadrat Allah SWT yang memudahkan segala urusan Ira untuk membeli kereta pertama Ira ni...alhamdulillah syukur sangat..walaupun tak bergaji dan tiada slip gaji lagi...kereta Myvi Ira tu warna ungu..bukan hitam..ngeee..:)


tapi kalau kat gambar WW#16 nampak macam hitam sbb ungu tu pon ungu gelap..hee..tengok depan2 baru nmpk ungu...sayangggg My Purplicious sgt2!haha..;p

Ira dah 5 hari drive sendiri ke sekolah..hee..takut tapi gagahkan diri sebab tak nak orang cakap Ira ni Anak Manja lagi..heee (walaupun hakikatnya ada benarnya ;p)..

so kalau nmpak WWK kat jalan tu..salah seorangnya Ira la..ahha..tapi jgn lambai2 sebab Ira takkan ada masa nak jeling2 kereta sebelah sbb mata asyik jeling2 side mirror n depan je..ahaha ;p

so siapa nak tumpang meh datang sini! byeeee!

^_________________^


Pss : kereta ni keperluan bagi Ira..kalau tak ada kereta, Ira akan menyusahkan ramai orang..hee..so drive sendiri lagi baik..hati2 di jalan raya k..;)



80 comments:

Cik TeN10 said...

wah3.. sng la dh ade kete.. nt fatin balik mesia leh la ira jmput kt klia kan? hihi =p

kim heeruul said...

nk naik juga...hhihi

Boni JLL3 said...

yeay..boleh lah bawak saya jalan2 pasni..hehehe

Ujie said...

jgn lupa baca ayat kursi tiap kali mula perjalanan..insyaallah selamat.

*kereta baru..mmg syok kan!

Eera Shera said...

comelnye kaler purple..untung la ade kete sndiri

Aishah Jahirah said...

mati2 ingat kaler hitam....ada unsur purple rupanya....:)
betul tu ira kereta satu keperluan zaman sekarang ni...hati2 ye memandu Mr WWK...;p

nur adilah said...

wahh :D bestnya dah ada kereta sendri :) hati hati masa driving taw^^

ainz said...

Myvi! Kete idaman sy,ni.. :) alhamdulillah..rezeki kamu,dear..jage si purple elok2,k? ;)

HeNRieTTa JoSe said...

Ht ht drive....raincoat rietta dah lamer koyak....hehehe.....bunga orkid tu hadiah dr kawan rietta....dh lamer dh....dia asyik bunga empat kuntum jew sebelum nieh....

Cikgu Fikri said...

wah...
untunglah dah ada kete..
huuhuh..
tahniah kak :)

saffiya_aleesya @ echa said...

cantik laa warna purple..

Mr.Clive said...

yeay! samala kita dua!penyokong Perodua!hahaha XD

sy punya Alza keluar bulan ni...hehe...xsabar pulak... :P

Caythrine Amanda said...

kereta baru!!! purple ni mmg cun! ada sebijik simpan je...hehe

Zakaria's daughter said...

sis dah dapat dahh myvii pepell tuh!
org neh nak swifttttt tak dapat lagikkkkkkkkk -_-

miss Fyqa said...

nk tumpang..........

hehe

aRa ❤ aFiq™ said...

tahniah akak da ada kete sdri.. bole ara tumpang t kan.. hehe :D

teha said...

geram nyee.. dh laa kale pepel.. hahaha !

zati embong said...

hati2 drive.hihi

aReLaN said...

bila la agaknya leh tumpang ni???heheh

Cik Nurul said...

bestnyee dah ada kereta sendiri.. senanglah nak gerak ke mana2 nanti.. aty2 memandu taw? ^^

onie said...

mohon tompang :P

Tihara said...

Alhamdulillah, tahniah ira..rezeki :)

Tihara said...

Alhamdulillah, tahniah ira..rezeki :)

ABU said...

aku nak tumpang hehehe

muiz aL said...

Err.. Semua orang nak tumpang.. Nak pinjam bawak balik lah.. Nak test drive atas air, tengok sama ada laju ke tak.. Hihi

yad'z said...

oooo warne pepel.. shomelll sangattt.. hehehee... jaga kereta elok2 tauu... =)

Mr.Clive said...

monday blues sudah tiba...heeee~ :P

sha my heart said...

untunglah..

baguslah..

sebenarnya, saya jeleslah. haha~
jeles positif ni Ira =)

CekbOlat-bOlat said...

wahhh.. pepel ! cntik >_<

kereta mmg satu keperluan ;)

Cik TeN10 said...

Stand mixer boleh stand and ada bowl..hand mixer xde stand,kna pegang ngn tgn plus xde bowl..

Haha fatin nk blik bl pn blom thu lg ira =p

semutsengal said...

waaaahh,


pepel tak lawa lah. apakata biru pekat, mcm teksi sikit.

محمد شهريل القنيطري said...

nk tumpang blh??hehe,hati-hati memandu

Tukang Karut said...

elok elok bawak kete... orang kata kete pertama ni ada "gangguan" sikit...

Puan Kutu said...

Tahniah ira..untung la belum dpt gaji dh dpt keluarkan aset sendiri..drive carefully..solutelah sbb Ira dah tak manja lagi!hehe..

eB ezrin said...

cantek plk tuh... :)
ps: aah akak dolo grads law... pastuh smbg AD sbb nk sgt jadik designer...
ms GSTT dolo akak ajar kenegaraan (lower six) & muets (upper six) :)

Boni JLL3 said...

kete baru..haruslah..heh heh

tiefazatie said...

untungnya die..ayah belikan eh..comel2..jeles..=(..ifa pun xmampu nie

Aien Not Alien said...

kereta sekarang keperluan....senang nak kemana-mana...


purple sangat cantik ok..huhu

~SaL IjOu~ said...

mmg senang da ada keta sendiri~
perlu cabar diri..rasa takut tu tolak tepi~ ;)

p/s : blom dpt jadual lagi..skrg ni akak byk ganti cikgu yg xde kat skola..tetap kene ngajar mcm biasa..

hhehe..meh akak teman biasakan jalan~ ;p

LAici KAng Ais said...

plat key ell. mula2 ni mest ira jaga xmo bg calar kan?haa.biasa lah tu brg baru la katakan

Noraim said...

wahh untungnya tak kerja lagi dah dpt kereta.

sgt jeles dgn awk! huhu.

YOUsoF said...

Siapa tak seronok bila dah ada kenderaan sendiri kan.. Rasa makin maju setapak. ;)


Fokus 200% tiap kali drive ok, kekadang kita dah habis berhemah, kenderaan lain yang datangkan bahaya.

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

please bawaku berjalan2 dengan kereta tu..hehe

msredcheesecake said...

mesti cute je cam driver nya gak... hheee....

msredcheesecake said...

mesti cute je cam driver nya gak... hheee....

AinsHa=) said...

haha, takde dahlah perbualan di bilik guru dah...

Ungu Violet said...

wah..dah ada boipren baru eh...senang la nk suh boipren tu bwk gi jenjalan...heheee

nur anis said...

tahniah..sebab dah ada kereta sendiri..bestnya..:)

Papa Mifz said...

kalo papa mifz jumpo...papa mifz nak cucuk2 belakang myvi ira..hehe

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

keta first akak dulu kaler merah :)

cik ika said...

bestnye ade kereta sendiri..ika ni lom ade lesen lg tp ade hati nk ade kereta sendiri..

Asmara said...

wah akhirnya purple menjadi pilihan! tahniah! :D

khairunnisa ♥ said...

Iraaa :) nak tumpang ? hee ^_^

tahniah ira :)

faiz fakhirin said...

waaa...nanti bleh ira bwk sy g jalan2 naik myvi perple ek..hehe

delarocha said...

hati hati dijalan raya

J.Syazwana said...

wah !
suke myvi purple ni.
cantik. huhuhu

Ezad Skytech said...

boleh ajak race ni ira...hee..boleh lambai2...

Mr.Clive said...

selamat malam. :)

mama aini said...

ehem..cantik keta baru ira yg ungu ni..tahniah.. :)

emy zulaiha said...

wewit2 nak tumpang ur purplicious tue.hehehe :P hati2 drive cikgu ye :)

MaYa MustWany said...

purple..hoyeh2..sila2 la bawak kita nanti ye..hahahah

hati2 k.

CaYe Cik iLa said...

purple...ad sorg mmbr ila,mmg gle purple..law ley sume bnde nk kaler purple...

O CIKTEDDY said...

kepala kak ira mesti keras mase pandu kreta kan?hik3


pss::sorry,lame x singgah..busy.huk3

nuyui a.k.a miss YUI said...

jg dri n drive elok2 ya..

deqnoor said...

kereta baru tu.... apapun, drive careful ye ira.... :)

Bulan Syurga Firdausi said...

ht2 djln raye, nk tukar ckit ayat, selalu org ckp ingt org tsyg kn..?haa pe kate tukar hati2 di jln raye, ingt2 kt sy ni hehehe * blm merase p jenjalan nek myvi Purplicious tu hehehe

cinta siswi said...

untungla akak~~~~

#siswi nk keta jgk.. hihi

Cik Amni said...

cantik! suka purple! Dah la myvi.. haiyoooo... kat kuching mcm tak nampak lagi myvi color ni..

kim heeruul said...

kita pakai suar & baju.. buat apa nk malu.. bweeek.. =P

ILA HonEyBuNNy said...

yeahh..tahniah ira..

xpa.lama2 mesti cekap drive...leh drift dah..eh eh ..tetiba kan..ehheheh

Hanim Irsyad said...

wahhh.. bawak kite jalan-2 ea :)

shahrazali said...

dah ada kete sendiri la dia.....bila nk bawak sy jalan2 ni????mcm best jek naik purplicious tu...hehe..

Mishter Izwän said...

nk pnjam boleh tak .?hahahaha

Hanie Dew said...

santek seyh baby pepel ko ira. nak tumpang nak tumpang.

aku paham ko tak bagi lambai. hahaha..mesti sgt berhati hati sebb masih tak biasa drive lagi kan.kan.

dill said...

alhamdulillah, dah ade keta

dill.

aLya maNip said...

agaknya bila la alya bleh nek purplelicious k.ira..hihi

hati2 dear..baca doa sbelum drive :)

BENA said...

eeeeeeeeeeeeeeee ! bena jelez okehhhh dengan ira. sebab bena peminat tegar purpleeee . HAHAHAHA

Picoz Shupalula. said...

best ah :)

Jue said...

nak naik nak naik! bile bole merasa baby pepel neh haha

SHAHZEE said...

wah3 cantiknya:)
tahniah dah ada kete sendiri hehehe

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails