.Awesome Blogger.

Friday, March 23, 2012

.Cikgu Ira VS Chef Ira.




salam..:)

apa khabar semua?semoga sihat-sihat hendaknya..heee

nak tengok tak hasil kerja anak murid kelas Pendidikan Khas yang Ira ajar?


berseni tak?heee..macam-macam 'seni' ada..keke..

siapa pernah buat macam ni dulu?siapa tau apa alatan yang diperlukan?heee..sila senaraikan meh Cikgu Ira tengok betul ke tak..kekeke ;p

opsss...terliur tak tengok gambar ni?

Blueberry & Coklat Cheese Tart..:)

ehem2 sekarang Ira dah buka bakeri kecil-kecilan tau di rumah..bakeri 'real' 10 tahun akan datang ye..heee..sejak Ira bawa cheese tart ni ke sekolah..ramai pula minta buat..nak beli dari Ira..hee..orang nak, Ira buatkan saja..:)..part time jadi Chef..kuikui..tapi Chef Cheese Tart je la..heee..yang lain masih belajar..;p

20 pcs perbox :)


selamat berhujung minggu!..its a weekend tomorrow..hip hip hoorayyyyy!;p

55 comments:

sitinuraffizza said...

water kaler & straw! btl x cikgu? :P
sdpnye cake 2. delivery ke kuantan bole x chef?

HeNRieTTa JoSe said...

wah....yummy....berapa ira jual...ini peberet adik2 rietta nie...huhuhu...kakak dorg xreti buat...

nabila azmi said...

sedapnyeeee...alahai kak ira..siyes tingin!!...=)

Ujie said...

cantik la lukisan bdk2 tu..akak tak penah buat dulu.

boleh cari duit tmbhn la mcm ni ira.
bestkan..sbb tu mmg hobi ira.
akak suka mkn, tapi tak hobi betul nak try buat. ^__^

Teenager Housemaid said...

wah..berseni la murid2 kak ira ni..:DD
mereka sangat istimewa..:)


kak ira 20 pcs per box berapa? :DDD

::CIK LYNN:: said...

guna watercolour n straw...=) sdapnya tgk tart tu...hehe

fatiniathirah said...

sdap nyeeeeee, nak chef ira ;)

Cik TeN10 said...

chef sambilan la ni yea.. bagus2.. ehh btw ira.. cantik tau hasil kerja anak murid ira tu.. kemas.. seni mmg main hentam je.. =) fatin pn suka jugak subjek pendidikan seni dulu.. tp yg bab conteng2 je la yg bab teori tu mmg tak suka ! hahahh

J.Syazwana said...

aaaaaaaaa sedapnye !
pandai berniaga cikgu ni.
hihihi

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

nsb baik zuan xde anak murid dah..klu ada, nak duel gak..heheeeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

angkat tangan mmg terlioq giler tgk cis tart tue ngeee

Leeya Hezlin said...

Cikgu,saya cuba ya..
Kena ada kertas lukisan,water color dgn straw..
Wah,sambil menyelam minum air..
Jadi cikgu + jadi chef..
Hope 10 tahun lg ira dapat buka bakeri mcm yg ira mahukan. :)

P/S: karambunai kak leeya dah pernah sampai..boleh2..kalau nk datang sabah bgtau ya..kak leeya boleh bwk jalan2

MaYa MustWany said...

yg straw tuh kan..jenuh gak nk tiup.hihih

fuhh mula2 mmg trliur coz tgh prut kosong ni..tpi baca tart..err..macem kan.hihihi..

Hanie Dew said...

nanti kalau ada plan nak jumpe nak order tau...feveret ku oh..

hanaahmad said...

woah! boleh buat tempatan ke ni? hehe.

Hanim Irsyad said...

akak, kite nak boley tak? :) hehee

Asmara said...

seni art boleh jguak diletak pada mknn tak gitu. boleh order jugak ni ira. hehe..

cinta siswi said...

waaa.. terliur.. kak ira.. pos la sikit kt jitra nie..hikhik

CikPuan Azizah said...

nyummy2...ira jual yer..selamat berbisness..selamat maju jaya :))

t leh kongsi resepi pulak..ngeeeeee~~

dhiera said...

itu adalah seni lukis yg paling senang nak buat!!

aimie amalina said...

wallah
mang comei la
x nampak kurang pon
penuh seni sgt :)
cantik2
hehehe

ase ari tu pon wat tart kan
mang suka tart betoi
hehehehe

Mr.Clive said...

hoho nicee gilerr!sukaa tgk hasil art bebudak...kreatif giler!heheh...

ish3...main kasar la tunjuk cupcakes ni...haha XD

khairunnisa ♥ said...

Assalamualaikum
Ira :)
sedapnya tart tu.. nisa suka cheese tart.. buatkan untuk nisa taw nanti :) miss you^_~

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

HEHE akak dulu kan ira paling benci subjek seni lukis psl akak suka belajar dan bca buku..lukisan nnt buat tgn kotor akak x suka HEHE



wah ada side income..BEST!

Mizz ErMa said...

wah, cantik lah hasil seni budak2 nie..mcm xpercaya pulak diorang tu masi budak..hehe dan wah lg skali, tak sangka cikgu ira berbakat besar utk jd seorang chef..hik3,

H.S said...

saya suka yang ada nama george tu buat! saya rasa tu yang paling cantik kot. hehe :D


BLUEBERRY AND CHESSE TART? nak!!!

deqnoor said...

suka sgt cheese tart ni. pandai ira buat.. DN tahu makan je...

nur farahin binti sulaiman said...

wahhh akak pandai akak wat.. farah nak skit..=)

Nana said...

blueberry n cheese cake sedap..mana dapat resepi?

shahrazali said...

cam sedap jek.....nak sekotak ira...hehehe...

LadyBird said...

cantik... :D.. berseni...

Zakaria's daughter said...

hehe.
dpd dajah satu sampai form 3 sy dok buat bende alah tuhhhh.
tiup2 pakai strawwwwww.
kdg2 tersedut sekalii.
kahkah

chemay said...

iraaa.
nak order cheese tart boleh?
kat kolej ni takde jual laaa.
:'(

Boni JLL3 said...

cantiknya...nak satu :)

faiz fakhirin said...

wowowo...nmpk cam best jer...bleh try? hehee

shahrazali said...

ira post la sekotak....

Ihsan Arifin said...

macam sedap. nanti saye kawen, nak order boleh x kak ? haha ;)

~SaL IjOu~ said...

bg akak sekotak..pastu consider adiah birthday akak bulan 4 nnt..boley gitu..kekee~ =p

p/s: loh, x best la kalo dekat2 sini je~ yg sarat pegnant tu pegila lenkali..huhu~

ha'ah..simbol star beli kat memana kedai je..tp akak berminat gak nak buat cm ira tu..~ ;)

nur adilah said...

semestinya kertas, straw, water colour, dan nafas yang panjang untuk meniup:P dah lama tak buat macam tu^^' wah, ce sis post ke rumah
ila meh ila try sedaap ke tak :D

nur adilah said...

semestinya kertas, straw, water colour, dan nafas yang panjang untuk meniup:P dah lama tak buat macam tu^^' wah, ce sis post ke rumah
ila meh ila try sedaap ke tak :D

nur adilah said...

semestinya kertas, straw, water colour, dan nafas yang panjang untuk meniup:P dah lama tak buat macam tu^^' wah, ce sis post ke rumah
ila meh ila try sedaap ke tak :D

ABU said...

Cantek dn memng berseni hasil tangn budak2 tu..
Tang cheese tat tu mmg nampak sedap..

amna said...

tangan seni :)

mama aini said...

ehem guna water colour dan straw.
mama respect kat ira masih sempat buat tart walaupun sibuk kat sekolah,,ehem sedapnya tart tu..

teha said...

terliur pulak tgk tart tu ! hehe :)

miss Fyqa said...

sedap nampak blueberry cheese tart tu. nyummy!

Puan Kutu said...

wah cikgu ira dah buat bisnes.mengancam!hehe..

akk nie buta seni.yg tahu pakai water colour n kertas ja.hiks..

Aishah Jahirah said...

dulu masa sekolah guna bawang,daun tekap dengan kaler air.hahaa best pulak rasa bila ingat...
ok la tu ira side income....:)
p/s:akak baru boleh online ni.tu la tgk harga makin naik simpek skmm org jual,stok terhad la tukan.ada yg ckp RM25 utk 15 hari je pulak dah.apapun tunggu next month.

chemay said...

teringin nak order.
tapi takut ira takmau post kann.
:'(
hehe

satu kotak tuh ira jual brape RM?
*sungguh2 nii

chemay said...

olooo chemay study johor lee sayang oi.
jauh sangattt.
sedihh.
takpe laa.
nnti kalau chemay pergi kl.
chemay gtau.
boleh dating2 ngan iraa.
weeee
:D

hyz said...

wahhhh sedap tu....

aLya maNip said...

lau k.ira duk dekat, konpem alya da order..hihi

aReLaN said...

sedap lak tengok tart tu.memang terliur habisla.waaaaaa

CekbOlat-bOlat said...

waaaaa.. nk ! nk ! cntiklah XD

SHAHZEE said...

hahaha penah buat.tiup guna straw kan..tercungap2 tarik napas

wah cedapnya tart.kongsi la resepi:)

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails