.Awesome Blogger.

Friday, February 10, 2012

.2012 VS 2005.




salam semua..:)

jangan gelak atau ketawa atau tersenyum bila tengok gambar bawah ni...haipppppp jangan senyum atau cakap apa-apa ;p


percaya tak kalau Ira cakap tu adalah Ira?hee..percaya kan..sila la percaya kalau yang tak percaya...tu la Ira di tahun 2004-2005..heee..bambam + gemukkkkk.....=______=.....duduk asrama..hati senang..makan je kerja..tu la jadinya..hehehe..senyum sorang-sorang tengok gambar sendiri..;p

untuk tahun 2012...inilah Ira..:)..boleh scroll down utk gambar2 lain kat entry sblm ni..*kalau rajin*....kurus kot..hee..46kg..ada juga tak percaya berat Ira ni..ada yang kata 'ingatkan lagi ringan'..tapi kan..berbanding dulu..lagi dasyat tau!56kg..ahaha....

nak tipsss untuk kurus?;p

1. Kalau nak kurus, sila putus cinta..kehkehkeh..serius laa..betul..tu salah satu sebab laa..hee..tapi tak semestinya berkesan kan..utk Ira berkesan sebab Ira jadi tak lalu makan..tp ada orang yang jadi kuat makan..so tak berkesan kot untuk orang tu..:)
2. Masa Ira di IPG, minor Ira Pendidikan Jasmani dan Kesihatan..setiap semester Ira kena hadapi ujian 2.4km dalam masa yang ditetapkan..boleh nak dikatakan hampir setiap hari Ira di padang..jadi memang kurus la kan?sebab selalu bersenam..heee
3. Masa Ira di IPG juga..susah nak makan..hee..sabtu ahad Ira memang kelaparan sebab tengahari tak ada orang jual makanan..cafe jauh dari asrama..memang tak kuasa nak jalan..jadinya waktu tengahari di sabtu dan ahad, Ira hanya makan roti ye..petang baru dapat makan nasi..:)
4. Disebabkan aktiviti yang Ira lakukan seperti No. 2, Ira syak tahap metabolisme badan Ira dah meningkat..hee..jadinya Ira makan banyak mana pon sekarang, badan tetap maintain..tapi kalau dah kahwin nanti, tak tahu la kan..*ehemmm ;p..3-4 tahun akan datang la kot..huu*

so ada yang nak ikut tips Ira?Tips No. 1 jangan ikut yea..huuu..tu kebetulan..ahaha..apa-apa pon korang kena bersenam..even jaga makan, tak makan nasi semua tapi kalau tak bersenam..susah juga..wuuu..

pss : Jue & Hanie, dah percaya dulu Ira bambam?heeee..;p
psss lagi : sekarang Ira nak naikkan badan sikit..rasanya macam orang tak cukup zat je badan camni..wuu...jom makan banyak2!;p

74 comments:

Ezad Skytech said...

jauh benar bezanya dgn sekarang ni kan ira...heee~

mama aini said...

salam JI..ehem dulu2 bambam takpe..yg penting skrg ni makin comil & slim gitu..he2x..

nabila azmi said...

ira..kite baru putus cinta...sedih sgt2..huhu=(=(=(....ade gak xlalu mkn..tpi kene pks mkn ngn housemates...

tgh tulih ni pun nanges2 lagi..=(...

untungla ira ni cntik je time dulu dan skg..xdela gemuk sgt pun..dulu2 tu...kite lagi gemuk tau...huhu...

nabila azmi said...

ira..kite baru putus cinta...sedih sgt2..huhu=(=(=(....ade gak xlalu mkn..tpi kene pks mkn ngn housemates...

tgh tulih ni pun nanges2 lagi..=(...

untungla ira ni cntik je time dulu dan skg..xdela gemuk sgt pun..dulu2 tu...kite lagi gemuk tau...huhu...

jemarisuri said...

mmg best kalau dpt kurus camni...tp js...blm kahwin size S skrg dh jadi size L..huhu

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

tips ni sesuai untuk, jue hanie erika syaz sal, hehehehehehehehee #mampos klena bantai klu diorng baca ni

Juliet_iRa~" said...

Ezad Skytech ;

jauh beza kan?ahaha..;p;p;p

Muhammad Saiazuan Norhalik ;

habiss la ko zuan kena nt ngan diorang..aku tak tahu ea..haha..kurang asammm je ko ek!ahaha

hassy chan said...

tips no 1 tuh memang x bgs huhu..
ad kwn y pts cnta..
memang betul2 jdik kurus huuuu

era kecik said...

waa.. banyak tul perubahan dia.. hehe :D

:: siyesly, terpegun .. >_<

sitinuraffizza said...

HAHA. kl gitu, fza kne lari 2.4km jgk ahh. nk yg no 1 2 mmg xberkesan. dh 4thn pts cnta tp mkin gmuk lak. yelah. mkn sorg2 je, xberkongsi ber2. 2 mkin gmok. ngeh3 !

miss Fyqa said...

bagus tips.. hehe. kecuali no 1 la kan...

share la tips2 lg klu ade ye.. :D

Lea Isnawi said...

wahhhh..nak kurus mcm ira jugak!

Zakaria's daughter said...

eheks.
macam lainn skit sis.
but still stay sweet ^^

Leeya Hezlin said...

tahun 2005,ira form 5 kan??
ok ja gamabr ira tu..
xda la gemuk pun dear..
ok ja..comel la ira.. :)

Ujie said...

mmg berbeza..tapi tu yg seronok.
ada kenangan...

akak plak masa zaman U kurus sbb hari2 jln kaki jauh nak g kuliah.

Cik TeN10 said...

46 kira ok lg la ira. fatin ni haa.. skrg olg kuat pn 40kg je tau.. huhu kl ikutkan fatin makan mmg banyak.. kl time winter sehari 5,6 kali makan nasik.. tp tak jugak naik berat bdn.. taktau la tinggi mna kadar metabolisme bdn ni.. nanges dh xtau nk buat cane bg naik berat bdn ni haa.. huhu

KaK LimAh Si SupiR said...

ira bam2 p0n still comey ^_^

KaK LimAh Si SupiR said...

ira bam2 p0n still comey ^_^

ciK LyndaWawa said...

saya pun nak kurus jugak..]

kim heeruul said...

tips num 1 tu boleh melibatkan cerai.. bahaya2.. keh keh keh.,

fArAh07 said...

halala~ cikgu ni masih kekal comel dulu.kini dan selamanya. insyaAllah
:D

AinsHa=) said...

alolo, jeles disini, berat saya tak pernh turun mcm akak. huhu

fathiahRAIHANA said...

wahh bezanya! hihihi.
nak terai jugak lah msuk IPG cmnih, haha.
kami pun nak kurus jugak :D
dari dlu smpai skrg mentain aje, besaq ni jugak --"

Nurul ain said...

tak gemuk pun kak... apa yg penting, tetap sweet kan... eheeee...

***akak dah malam.. tidur jom... night2 =)

chemay said...

tinggi ira bape?
kalau lebih 160.
dah kira kurang berat tuhhh.
hehe.

btw even dulu bambam pon.
ira still cute tauu
:)

AYIE ABAS said...

masih tetap comel spt dulu...^__^

Ungu Violet said...

e'eh bambamnye dia kat gambar atas tuh...cam nak tarik je pipi...hihi...tapi comey la..:)

Eera Shera said...

a ah la lain..nak kurus gak..bagi la tips haha..asik mintak tips tapi tak ikot pun ape guna kan haha

syAzAnA said...

*pengsan*

tak percaya.

*pengsan balik*

okay. syaz nak kurus. kbai

Telor Power said...

byk perbezaan la ira hihihi

H.J said...

transformasi

Pocket said...

pocket, dulu bam bam,
skrg pun bam bam lg. haha.
wah! gud for u tang part buleh kurangkan tu. memang nampak mengecik bnyk dah.
nak tambah plak!? xyah!

nabilah_2908 said...

bnyk juga eh berat Ira turun...bestnya..!! :)

tp sy rasa...sekrang ni ok juga..tkde la kurus mana....elok je ;)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sama mcm akak..dulu duk kat kolej..bambam jer...dah kerja slim balik.. skrg ni since kawin..berat turun naik jer... ^^

ILA HonEyBuNNy said...

dulu dan sekarang....hehe

sekarang semakin2 cun cikgu ira neh..hehe..;-)

Papa Mifz said...

lebih kurang berat mcm mama mifz jer...:)

Mishter Izwän said...

oh cik ira bru lepas ptus cnta erh. ptut la kurus....kalau nk kurus mkn la roti 3kali sehari sblm atau slpas mkan nasi. kihkihkih

Aien Not Alien said...

memang jauh la bezanya...huhu..


yang penting sekarang sihat biarpun kurus... :)

J.Syazwana said...

alah nak 46kg jugak.
now 53kg.
banyak lagi nak turunkan.
stresss.
hahahahahaha

teha said...

makin comel laa sis :)

HeNRieTTa JoSe said...

Wah...jauh beza....nie jels nie...ira bleh mkn bebanyak...huhuhu....

Ezad Skytech said...

best kot kalau makan banyak tapi still maintain lagi...hee~

L said...

see u now.. hehehe..

jom jenguk sebentar.=0
http://lolz-l.blogspot.com/2012/02/mudahnya-kau-tingalkan-solat.html

Puan Kutu said...

wow ira dulu..hehe tp serius akk lg suka pic lama yg berisi sikit tu.ira lg comel klu bambam.hehe..

akk dr 2005 smp 2012 nie dh naik hampir 10kg.haha dlm usaha nak turunkan tp bersenamnya tak.kihkih..

Cikgu Ma said...

sama la kita...dulu skolah menengah akak agak berisi berbanding sekarang...berat antara 45-46kg...

lepas kena gastrik, sekarang berat setakat 40kg jer...

Nurul Aisyah said...

skrang dah ok lah tu :)

nur adilah said...

bambam itu comel :) serious :D ila suka tengok pic pic tu^___^'

ZORA said...

wahhh..comelnyer...:)

MiszMaryaNe said...

ahaaa,
yg no2 ngn 3 tu akk prnah rse ira,
tp x lme la, hehe..=)

CiK FizA said...

Waahhh~ Tembam kan Ira dulu? Hee. ^^ Tapi tak pe, tembam tembam pon still nampak comelll :DD

**Btw, Ira d tag dalam segmen nie. hee. Kalau sudi, jum la join! ^^

LINK : http://ulatcomeywarnawarni.blogspot.com/2012/02/segmen-cikmun-first-post-aku-in.html

O CIKTEDDY said...

xpe tembam pon..ttp comel :)

aRa ❤ aFiq™ said...

wah kurus nye akak.. & mkin comey cikgu ni.. berseri2.. :)

cinta siswi said...

ok.. nk jdk cm ira la.. siswi duk ipg gk.. xdanye nk krus.,,hihii.. :P

lynda salim said...

semoga terus kurus . hihihi

TiraPengemis said...

skarang dah comey...untungla...saya makin tembam nie...cuti lme2...huhu

~SaL IjOu~ said...

lagi satu tips, sila jadi cikgu di sjkc! tiap2 hari bwk bekal x,hehe~ ;p

~SaL IjOu~ said...

wah..zuan mmg..keje memerli mmg no 1..haha!~

Mizz ErMa said...

wah, beza betul..hehe cikgu ira bagi la pulak tips utk tambahkan berat badan..>.<

delarocha said...

kesimpulannya, tak boleh senang hati..nnt gemuk..huhu

suzie rahman said...

tp ttp comel.putus cinta mmg sng kurs.

Rtp Farra Arisha said...

transformation is really needed in this life. hehe banyak perubahan dan perbedaannya! but still look pretty as well :)

unieMARKS said...

yaa. putus cinta dan makan hati sendri banyak membantu! hha

semutsengal said...

s k e m a.


Hai cikgu =)

fadh leyanie said...

nak tips naikkan berat badan..bercinta ..:)

Teenager Housemaid said...

whoaa..46 kg..kurusnya..
nak kurus mcm akak jugakk!! :D

khairunnisa ♥ said...

salam, ira.. tips number 1 tu buat nisa telan air liur jap.. hihi.. nice la if tahap metabolisme dah meningkat. nisa kena control makan >,<

KhaiRin : anies said...

PS ke ni ira? lain bebeno

MaryaYusof said...

Salam Ira,

Sweet name, panggil nama ni jelah... senang ingat :)

Org semua susah -payah gak nak turunkan berat bdn... Oklah kamu dah kembali kurus... Jg badan tau! Nnt nak naik pelamin senang cari baju & boleh feeling2 gojes..ahaks :)

Sory, lama tak jenguk sini ye...

wan nurul hezrina said...

akak lak terbalik..dulu masa kat u berat cuma 42 jerk.skang?huhu naek ngan banyaknya 62kilo!!

sbb dulu masa bujang selalu cut makan nak kumpul2 duit.aktiviti banyak..n join club mcm2..mmg tak geti diamlah katanya=)

dah kawin makin kembang

Aishah Jahirah said...

aha....sama tapi serupa....ira yg dulu berisi (tak gemuk)...ira yg sekarang slim melim...ramping gitu....ada org after dah keje naik balik bert...ada yg maintain aje.hehee

sitinuraffizza said...

2.4km dlm ms 10 min? mak aiiii! xsggp rs. jln blk kelas pun nk ngeluh, pe lg 2.4km. adoiiii ~ HAHA
ala, skg tgh bhgia mmg mkn je. tp ira kan metabolisme dh tggi, 2 kurus je. untunglah. fza rendah. 2 mkn2 gemok. aishhh!

MaYa MustWany said...

kikiki..tips 1 paling kelakar..hihihi

aah dulu nmpak chubby sikit,now slim.mas pun dok turunkn berat bdn.hihihi.

Hanie Dew said...

oh ok. aku ikut tips ko no.2, lari lari lari lari nnt metabolisme naik.makan byk pun tak gemuk. yess!! err tak tau bile nak mula. hahaha..

baru pecaya ko bambam dulu.tp ok la kot takde bambamok. jap aku nak pi tibai zuan.

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

ouchhhhh~ haha

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails