.Awesome Blogger.

Sunday, February 12, 2012

.Our Wedding ;p.



salam semua..:)

nahh satu video yang boleh buat anda gigit jari dan seolah-olah berada di zaman Kesultanan Melayu Melaka :D


kredit to : CST Production ( sangat best video ni..CST Production memang hebat!)

psss : Rasa macam tengok penggambaran filem Puteri Gunung Ledang je..hee..sangat klasik dengan adat dan budaya orang Melayu zaman dahulu kala...sangat indah dengan songket, hulubalang, dayang-dayang dan juga para tetamu yang sporting ikut tema pengantin..:)..ada yang nak buat majlis perkahwinan macam ni?;p

psss lagi : Tahniah buat pasangan pengantin Firdauz dan Yasmi..:)..muka pengantin lelaki klasik macam pendekar, pengantin perempuan cantik jelita..



82 comments:

iszieylyanziy said...

wah! letupp,,,terbahek la cst

Mr.Clive said...

waahhhh.....setailo giler...suka222

BENA said...

nanti ira nak buat tema ape kawen nanti ? heheheheehhehe :)

khairunnisa ♥ said...

Iraa <3
sangat cantik dan padan both of them ^_~

tunggu ira lagi..

nur adilah said...

terbaaaik ah vid ni ^^'

najmi^^ said...

hoho!kite nak kawen gak

mrs irmidrza to be said...

teruja sekejap miza tengok..hahaha...best!!!

CekbOlat-bOlat said...

dh ade dh aura tu.. ecececehhh

J.Syazwana said...

nak kawen ! :D

akoo pae said...

waaa besnye...huhuhu :')

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

tenet lmbt.. xleh tgk.. congrats to pengantin.. huhu

Sha. N. said...

kreatif tapi mesti ribu riban nak buat persiapan..

Cik TeN10 said...

Cikgu Ira bile lg ? tak sabar nak tunggu turn Cikgu Ira kite ni jadi raja sehari pulak.. hihi =p

Telor Power said...

pergh......terbaek kalo majlis begini baru betul kata raja sehari

tapi...... DUIT tu

fathiahRAIHANA said...

alaa tengok tajuk tu ingatkan wedding akak --" haha.

0.38 part ada blackberry tu spoil lah mood zman pahlawan, heee.

Princess Nusy said...

waaaah..mmg terbaikk...hehe..comel je..^^

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wah..sgt kreatif...Nice..^^

nuyui a.k.a miss YUI said...

comel sgt!

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

wow memang klasik
ingatkan tadik uols yg kawen
nak buat gini budget pun guna byk ni

dhiera said...

akak dah tgk video ni..
susunan jalan cerita dia sangat unik kot. klo ini memang real wedding memang thumb up la. tp nak hire cst telan air liur 1000 gelen pun belum mampu~

nabila azmi said...

so sweet to get married kan..i wish i have one nanti=)

nabila azmi said...

so sweet to get married kan..i wish i have one nanti=)

msredcheesecake said...

Dah tak sempat nak tiru tema ni... Pemgantin lama dah akak ni...hhee

Leeya Hezlin said...

nice..nice..nice.. :)

KhaiRin : anies said...

kalu CST yg buat mmg sy salute!

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

ingtkan ira kawen td hehe

Ujie said...

sgt WOW!!

tapi..akak tak minat mcm ni, prefer yang biasa2 je. segan jadi tumpuan..

cik CT said...

terbaeeeekkkkk..heheh

LAici KAng Ais said...

da tgk dah video ni.mmg ohsem.nk wat camni lah.hee

محمد شهريل القنيطري said...

haha..sempoilah..

kim heeruul said...

perhhh..
mesti bnyk berhabis duit nie.

Puan Kutu said...

video nie akk dh tgok sbb pengembaraannya buat kt tmpt kerja kawan akk..mmg sgt nice n very d melayu..:)

. h i d a y a h . said...

org kaye.. boleh la weyh.. nk mcm prince willian pn on je... klu aku buat mcm nie, letop2 la.. wedding of the year punya..hahaha

H.J said...

macam hang tuah la??haha

Eera Shera said...

haha dulu penah berangan nk wat mcm zmn melaka ni sbb suka blaja sejarah melaka dulu..

Ungu Violet said...

pehh...macam dah leh wat felem dah nih..:)

Teenager Housemaid said...

wahh!
bestnya..perkahwinan adat melayu kesultanan melaka...:D

Woofer Storm said...

gile cool..rasa nak kwin je..hehee

#tapi tak mampu..ehhehe slmt mlm^^

Woofer Storm said...

sy jeles..nak juga^^

zOeY zAu YaH said...

mcm btl2 kat zmn tu hehe..

ZORA said...

wahh..kebahagiaan.....smart wooo

chemay said...

wahhh.
nanti nak kawen macam ni jugak laa.
hehe

MaryaYusof said...

Wow! Speechless... Mmg awesome!

Ezad Skytech said...

mmg macam da termasuk kat zaman Kesultanan Melayu Melaka ni bila tgk video ni...

wan nurul hezrina said...

nnt ira buat tema ala ala fairy tale mcm blog iranie=)ok..bila lak cikgu sorangnie nyer turn??hehe

O CIKTEDDY said...

klasik lorh..huhu

Aishah Jahirah said...

wow....almost perfect....banyak kos ni kalau nak arrange wedding mcm ni...hehee

Mya said...

sweet and klasik!!!

yad'z said...

cst memang ohsemmm... ><

soooooour said...

nice...tp sygnya...isteri raja melayu x menutup aurat dgn baik...hurmmmm...

Nurul Aisyah said...

fuyoo...mantop....


dah folo...kalau sudi folo balik yer.. :)

Finaz Jaafar said...

mmg style..eh wedding den nnt bole ke cmni ek?huhu

oh gi gath ritu ek?ptutnye owg gi tp de hal..xdpt la join korg..sobbss

Nurul ain said...

pernah tgk vid ni... best gilakkss kan kalau mcm ni.. wedding akak nanti buatlah tema mcm ni...

nabilah_2908 said...

tak salah sy kan...ada sorang blogger yg gunakan idea ni tuk majlis kawin mereka...

tapi agak lama la juga..sbb dieorg kawin tahun lepas...

video ni baru lagi ke or dah lama..? ;)

AinsHa=) said...

hebatnya majlis mereka... mesti mahal tu...

semutsengal said...

terbaik.


harap jodoh smpai ke syurga.


LALALALALLAA

MaYa MustWany said...

fuhh best tuh..hihihi

Mizz ErMa said...

siapakah gerangan pasangan suami isteri ini? hehehe

unieMARKS said...

waah. nice!!! duk beranga kawin ni~ XD

♥e'in♥ said...

peh! mmg klasik gile.. e'in pun nak macam tu laa nanti.. hehe.. berangan!

cinta siswi said...

xleh tgk video. haihh.. jeles..haha

shahrazali said...

wahhhhhhhhh...

wedding awk nnti buat cmni jgk ker????hehehe...

هانيم إرشاد said...

bestnyeeee :)

Afiq Yassin said...

dah mcm pinang dibelah 2

Woofer Storm said...

syok sngt ngn kawin smpai malas nak update ea?ehheee

Cik Nurul said...

sweet!! bile la time saye.. huk3

~SaL IjOu~ said...

sgt menarik gitu~ ^^

Nelly The Strange said...

wah, so sweet !!

Bulan Syurga Firdausi said...

alhamdulillah.......slmat bina masjid..ira bile lg...??? ;) hehehe

eRza farEeha said...

erza bkn org melaka .xbole la buat cm gini..hihih...tp mmg cun cst punye video..

O CIKTEDDY said...

singgah skodeng jap =)

suzie rahman said...

wah nk kawen juga :))

ILA HonEyBuNNy said...

besttnya...

tetiba nak buat begini jugak la..heheheh

ILA HonEyBuNNy said...

besttnya...

tetiba nak buat begini jugak la..heheheh

teha said...

klasik ! like2 ! :)

amna said...

terbaek.. sgt klasik dan unik.. like2!

Lea Isnawi said...

ala..internet slow
xleh tengok :(

Ct Aja said...

wah...mmg untung la diorang...

wan nurul hezrina said...

slow aka lembablah internet.huhu

Nisa Greennnpanda said...

perghhhhhhhhhhhhhh...
gile best aa vid nie.. mcm filem lak, hehe..

syoknye wedding diorg nie, sgt best~!!! ^_^

siap ade yg pki bj Jpanese gak, hehe.. XP

mama aini said...

ehem..masih mengekalkan tradisi.. :)
`selamat pengantin baru buat firdauz & yasmi`..

Hanie Dew said...

wuwuwu..style giler..nape masa aku kawen takde trend tren cenggini. jeles. T___T

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails