.Awesome Blogger.

Friday, February 24, 2012

.Empat Kisah.



salam semua..:)

maaf hari ini baru berkesempatan mencoret sesuatu di sini..kesibukan melanda..blog terpaksa diabaikan...maklumlah Ira hanya blogger suku time je..heee ;p

4 kisah yang hampir sebulan berlalu...semuanya di sekolah..alhamdulillah dah satu bulan enam hari Ira bergelar seorang cikgu...suka duka...tertekan..ditekan..semua dirasai..ehemm..;p

1. Syarikat minuman Vitagen bersama maskotnya hadir ke sekolah...bukan murid-murid aja..cikgunya juga merasa...bila percuma semua sedap...heeee..



2. Anak murid kelas Pendidikan Khas menyambut hari lahir di kelas..anak Timb. Dekan di salah sebuah Universiti di Selangor..:)..Semoga dirimu menjadi anak yang solehah sayang..



3. Anak murid kelas Pendidikan Khas menjalani pemeriksaan gigi..pelbagai ragam dan kerenah..siap ada yang menjerit..takut tengok doktor gigi dan jururawat yang serba putih agaknya..heee



4. Majlis Sambutan Maulidur Rasul dan Majlis Perpisahan Guru Besar....guru-guru turut membuat persembahan nyanyian...sedih..=___=...

hadiah dari Kelab Guru dan Staff untuk Guru Besar yang disayangi..:)


psss : Esok cuti...yeayyy! :D





65 comments:

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

kalau akak cikgu kat situ misti vitagen tu akak dh kebas 4,5,6 botol dulu kikikiki

Ezad Skytech said...

> selalunya benda2 free ni mmg sedap..hee~

> seram jugak nak jumpa doc gigi ni walaupun da besar...haha~

Leeya Hezlin said...

hye dear..lama tak singgah sini..
wah,banyak betul aktiviti ira ya..
seronok juga jadi cikgu ni kan..
tengok anak2 murid yang pelbagai ragam..
cikgu2 pun ada ragam juga..hehehe

Ujie said...

byknya peristiwa! senyum sorang2 akak baca tau..^__^

-comel maskot tu..apsal free, biasa kan buat jualan.

-tu kek puding ke..cantik!

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

cikgu! naik air vitagen..hehe

miss Fyqa said...

tetiba rindu zmn sekolah :)

smoga ira selalu tabah dlm mendidik mereka ye :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

isyyy teringin masa sekolah dulu....rindunyerrrr

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

teringat zaman sekolah dulu....rindunyerrr

nur adilah said...

best nya:) nak join jugak :D

Princess Nusy said...

teringat zaman skolah..slalu mengelak kalu jumpa doc gigi..hehe..congratz!moge jd pendidik yg berjaya.. =)

Telor Power said...

:) banyaknya....minuman free

wah anak murid ira sampai 2 ketul kek tu.

Kazman & Sue said...

wah.... seronoknya kat sanaaa.... mesti semua gembira... lagi2x kalau dapat vitagen tu...

Cikgu Fikri said...

wah..
pendidikan khas ker?
mesti tgh praktikum skrg kan?
gud luck yer... :)

CekbOlat-bOlat said...

waaaaa.. bestnyee..

aRa ❤ aFiq™ said...

dluw mase skola tyme check gg pling tak suka.. hehe

HeNRieTTa JoSe said...

Selamat Berhujung Minggu

PinQib said...

wahh.. branded adiah nye.. hehe..

=)

bagusnye.. siap ada party3 bday bagai lg

hassy chan said...

nk jugak vitagen free hehe

Bulan Syurga Firdausi said...

sabtu..cuti...bes nye sambut besday hehe mmm sy takut jmpe doc gigi :D

Jue said...

dulu skolah aku slalu free milo
ni vitagen lak
giler advance!!
C&K - fav aku tu weh!!

Jue said...

uwaa td nak click komen tclick delete
aku nak ckp giler advance weh skolah skrg ade vitagen..zmn aku dulu milo je
C&K-fav brand aku tu weh!

Cik TeN10 said...

ahaa benda free mmg sedap pun !! =p

wahh sdapnye kek.. dh la tgah lapo ni..

haha.. teringat masa zaman skolah rendah dulu.. ada sorg mmber ni.. tiap kali dentist dtg skolah mesti dia xdtg skolah.. esoknya dia dtg gtau smlm demam.. kah3 tau sgt helah dia.. tiap2 tahun pn demam time dentist dtg.. kih3

Cik TeN10 said...

ahaa benda free mmg sedap pun !! =p

wahh sdapnye kek.. dh la tgah lapo ni..

haha.. teringat masa zaman skolah rendah dulu.. ada sorg mmber ni.. tiap kali dentist dtg skolah mesti dia xdtg skolah.. esoknya dia dtg gtau smlm demam.. kah3 tau sgt helah dia.. tiap2 tahun pn demam time dentist dtg.. kih3

Cik TeN10 said...

ahaa benda free mmg sedap pun !! =p

wahh sdapnye kek.. dh la tgah lapo ni..

haha.. teringat masa zaman skolah rendah dulu.. ada sorg mmber ni.. tiap kali dentist dtg skolah mesti dia xdtg skolah.. esoknya dia dtg gtau smlm demam.. kah3 tau sgt helah dia.. tiap2 tahun pn demam time dentist dtg.. kih3

echa takashimaya said...

nak vitagen! yakult pon boleh la jugak :)

msredcheesecake said...

Cikgu dpt berapa vitagen free? Hheee...

MaYa MustWany said...

yg maskot tuh pun prnah mai ke tdika mas dulu..tapi ada student nangis sampai demam.hahaha..truz lari peluk mas.

Mr.Clive said...

dalam hati ni nak jadi cikgu,tapi disebabkan tak mendapat peluang untuk menjadi,jadi tinggal sebagai kenangan la hajat tu...hhe

tapi sy memang respect para cikgu untuk keje yang dilakukan dorang... :)

setailo!

AinsHa=) said...

akak, nak vitagen free gak :)

aLya maNip said...

nak jugak air vitagen..pastu nk amek gmbar ngan maskot tu..hihi

~SaL IjOu~ said...

amboi..pantang cuti seronok amat ye~ ;p

p/s: iye, ada kwn2 akak yg da dpt..akak blom dpt g tp mmg da kua surat tu~ =) tp utk makluman Ira, kerani akak da ckp siap2 proses gaji ni ada tempoh trtntu due date dia..kalo utk bulan 3 dah tamat aritu.wpon dah dapat surat lantikan,gaji dapat paling2 pun bulan 4 gak..~

shahrazali said...

bz btol cikgu ye......

vitagen free mmg la sedap cikgu...hehehe....best tu vitagen..

Aishah Jahirah said...

vitagen free....bestnye....
erm diaorg xbiasa kot dgn nurse n doc gigi..heheh..

aReLaN said...

selamat berhujung minggu!!!hehehe

cinta siswi said...

seronok kn bile da bergelar cikgu.. xsabar.. hikhik.. >.<

muiz aL said...

Selamat pagi cikgu! Hihi.. Teringat masa cabut gigi time sekolah dulu.. Rasa ngeri giler time tu.. Hihi

http://notadijari.blogspot.com/

Ungu Violet said...

xder pong vitagen free dtg kat skolah akak...huhu

soooooour said...

nampak sihat je budak2 tu....

mama nor lara said...

salam ira..ehem yg free memang sedap kan !!..he2x..teringat masa sekolah dulu, selalau dpt milo kotak free..sibuknya ira dgn murid2 tu !!..semuga ira berjaya menjadi guru yg cemerlang..

Boni JLL3 said...

hehehehe..bestnye jadi cikgu..hehehe

chemay said...

vitagen!
dari dulu suka air tuhh.
:)

yad'z said...

terasa seronok pulak jadik cikgu ni ><

Ros said...

salam Ira,

Semoga Ira dapat sesuaikan diri dan menjadi seorang guru yang disayangi anak2 murid......

eB ezrin said...

oooh g2 maskotnyer yer? 1st time tgk nih :)
rindu ms jadi cekgu dolo. mcm2 prangai student.. hik3

محمد شهريل القنيطري said...

dh free..alang-alang ambik lh sepuloh..hihi

Mia Adriana said...

stress tak jadi cikgu? heeee..

Mishter Izwän said...

dlm mse sebln jer cikgu ira dpt macam2 merasai pengalaman. .
belum sthun lagi tuh

wahh, blog suku time jerk. tp da mcm half time

O CIKTEDDY said...

time check gigi paling x syuke tuh!hehe

Cikgu Ma said...

waaa...vitagen...akak memang suka kultur comel tu...

.:rizaL:. said...

maskot tu amatlah comel! haha

Ejam said...

rindu zaman kanak2 dahulu. time ade event2 mcm ni la sronok. kelas dibatalkan kejap.. ekeke
lagi2 bila tak siap kejer rumah.. :P

Puan Kutu said...

vitagen peberet Aiman..peberet ibu Aiman juga.hehe..

teha said...

wah2 ! seronok nyee !

H.J said...

cikgu yang caring dan daring ni..haha

tieykah said...

Jadi cikgu,jangan garang2 taw

:D

lynda salim said...

comelnyaaa bebudak kecik berbaju melayu .. haha :D

kim heeruul said...

apabila gua membaca "majlis perpisahan guru besar" ..gua tergelak secara tibe2 ..kah kah kah..
nak tahu kenapa? lu masuk2 je sekolah tu,terus guru besar letak jawatan.. lu ada ugut apa2 ke.. keh keh keh.. =P

Liyana Zahim said...

Dulu sy pnh rase ign cikgu tetapi memikirkan bimbang rosak ank org jadi sy lupakan niat itu..

Teenager Housemaid said...

comel2 je semua..:D

wah vitagen! lama dah tak minum hehehe

semutsengal said...

biasa 1 utk anak murid, 8 utk cikgu.

ini tidak adil, tidak adil.

Mr.Clive said...

cikgu pekabo rini?hehe :D

cik ika said...

ika suke law milo n koko krunch dtg sekolah,.hehehe

fathiahRAIHANA said...

nanakkkkk vitagen! :D


zaman kami dulu tadak vitagen. ada milo aje, Wuwuwu.

Papa Mifz said...

time sekolah dulu paling takut jumpo doc gigi...hehe

Hanie Dew said...

nak vitagen gak cikgu ira. ihihihi..
aku minum gak vitagen ni pagi pagi untuk pelawasan. =p

kek tu nmpk sodap.

wowowee C&K tuuu..

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails