.Awesome Blogger.

Thursday, April 23, 2009

. High Heels .



hye all..

actually hari ini ada cerita yang agak kelakar la .. ( for me, yap..huhu )..so me nak cerita gak kat blogger2 yang rajin usha my blog ( thanks yea..+_+ )

hari ni dari pagi sampai tengahari we all ada 1 kelas je tu pon untuk presentation..then memang free la sampai petang...lecturer ramai yang xde..gi kursus la gi seminar la n macam2 la sampai rasa2 minggu ni macam minggu study week plak walaupun study week belum menjelang lagi..hehe

tapi walaupon xde kelas, we all kena gi kelas gak sebab ostel kena kunci..huhu..bad rite??but what to do..IPPM mmg strict berbanding IPG yang lain..so we all redha je la..

our HEP actually baru je bertukar..means lecturer yang baru yang gantikan lecturer yang sedia ada...since HEP berwajah baru ni kan..macam2 rule n regulation terpaksa dihadapi..

antaranya ialah :

  • blok ostel memang cnfirm2 kena kunci ( actually dulu pon iye gak tapi x strict sgt..skang ni kunci pon dipegang oleh Lcturer HEP )
  • Kasut kuliah mesti sekurang2nya 1 inci..huhu..no more flat @ kasut tumit patah..
  • ada CCTV kat pagar belakang n pagar depan..huyooo...huhu..
  • kalo nak outing kena pakai baju kurung atau sport attire yang lengkap..no more sandals or selipar jepun ( tapi kitaorang belasah je..hukhuk..)
  • tiap2 hari ahad malam after isya mesti kena ada roll call kat tiap2 blok..n kdg2 smua kena turun BISA ( surau IPPM ) utk roll call bersama ketua warden..
  • buku peraturan asrama ( yang ntah mana ntah ) mesti kena ada n perlu di bawa setiap kali roll call..pening2...
  • pagar belakang ( pagar yang dekat dengan ostel ) hanya dibuka pada pukul 2 pada hari isnin-khamis..no more outing after balik class( 1.30pm, kena tunggu kul 2pm )..then cpe2 nak beli makanan/nasi kat gerai yang ada kat tepi2 tu kena la berinteraksi melalui pagar sahaja..macam penjara pon iye..huhu..
  • student yang pakai baju kurung moden akan dikenakan LAM-PT..Baju kurung gak ape??huhu

actually ada lagi tpi tu yang paling ketara la..kat entry ni me just nak fokus kat kasut kuliah..


memang we all tahu n we all baca dalam buku peraturan yang kasut kuliah mestilah bertutup penuh ( court shoes ) n bertumit..

tapi memandangkan keadaan IPPM ni yang ngah construction n jalan pon tar xbetul agi..they all should consider us...dah la jalan x rata kalo pakai heels abisla heel tu...tau x ni da kali ke 2 me hantar my heel ke klinik kasut..sbb yang hujung tumit tu da tertanggal ntah mana ntah disebabkan permukaan jalan yang xrata n menyebabkan ianya pecah..



nak diikutkan n dibandingkan dengan others IPG , rasanya IPG lain sangatlah xkisah tentang kasut ni kan??dr info from my fwens from IPIK , she said that bley je pakai sandals atau heels yang terbuka ( means yang bukan bertutup penuh )..then she said also that kalo pakai court shoes macam nampak pelik plak sbb overall student IPIK xpakai court shoes pon..

ni me baru dpt info tentang bahayanya pakai heels ni..xsemestinya court shoes but heels ( kasut tumit tinggi lagi2 yang tumit tajam tu..maybe skang ni xrasa lagi kesannya namun masa akan datang..wallahualam..so nak kongsi dengan semua..


bahayanya memakai kasut tumit tinggi..

ntah la kan..me xfaham la..ok ape we all pakai kasut yang bertumit rendah a.k.a flat..lagi senang jalan, senang pon nak berlari n senang la segala-galanya..

ada lecturer JAIM pon pernah beritahu kami jangan pakai heels sbb bunyi heels tu kan mengundang mata2 lelaki memandang...tapi....??



kami dah ikut rules dah pakai kasut court shoes yang berwarna gelap..bukan ape..ms2 camni la nak pakai flat..muda agi kan..so sesuai la..nanti dah mengajar cam kelakar je cikgu pakai flat kan..hehe..




yang kelakarnya...masa nak balik tadi, tetibe time nak kuar dari anjung hikmah ( bangunan pentadbiran coz my class kat sana )..ternampaklah lecturer HEP yang mengeluarkan arahan pemakaian heels tu..we all apalagi terus cabut,pusing belakang balik n lalu jalan lain sebab masa tu masing2 ngah pakai flat..haha..rasa cam budak2 je..hehe...kelakar sangat..masing2 gelakkan diri masing2..isk2..hehe..

we all pakai heels when monday n friday coz ada assembly..nak xnak kena la ikut kan..ape2 pon..me still rasa xpatut..huhu..they should consider us..bukan ape..banyak faktor kena dipertimbangkan sblm sesuatu arahan tu dilaksanakan..kalo x camnilah jadinya..lagi we all langgar da rules...betul x??hehe..

so..ntahla..nak xnak kena ikut..

until we meet again k..

11 comments:

n a d i a said...

cite pasal cik roslan ye .

pakai lg kasut flat . hehe...

gtau kat die .

hang kutuk rulez yg die bt .

haha... =p

NuRuL aLia said...

agak strict gak mktb korunk.
wah ade cctv lg.
slmat mktb kitorg xde knci asrama,
bolehla blik bila xde klas.
juz kitorg xleh pkai suar jean bila kuar n kluar laki pmpuan skali 1 kereta.
kasut blehla pkai yg flat lg tpi btutup.

NaDhiRaH~" said...

nadia ~

bukan kutuk..
bagi pandangan je la..
ko pon pkai flat gak..buekk!!=p

nurul alia ~

aah tau xpe..
mmg strict pon..
ntahla pe nk wat..
terime je la kan..
hehe

♥ NaNa ♥ said...

pergh..strictnye...

NaDhiRaH~" said...

Nana ~

hehe..
ape nk wat kan..
latihan untuk menjadi guru yang cemerlang..
hehe..=D

TEACHER OF SOMEONE said...

uish...strictnyer...
siap ade cctv...
ktorg cctv cm ade kt pondok pengawal...
me pn xsuke pakai heels..
ktorg g kelas mmg pkai flat je masing2

NaDhiRaH~" said...

teacher of someone ~

tu la..cctv ktowang kat pagar kat area guard gak..dpn blkg tu xtahannyee..hehe..
tau xpe..letih la pkai heels..
da la jalan jauh nk gi kelas..
sob3..=(

Shazana Samaluddin said...

x suka pakai heels.
sneakers best. haha ;)

NaDhiRaH~" said...

betul2..hehe..
lagi selesa rite??
=D

♥♥me ~ cik sara said...

wawawa..sgtt strict..owh~~ tidak3

emm IPIK bab kasut mmg tak kesah ngat asalkn jgn nmpak cam pakai selipar jamban p kelas sudehh..
cik sara p klas pakai kasut leper bli kat pasar mlm sajje..keselesaan itu penting..hahaha~~

NaDhiRaH~" said...

cik sara ~

tau xpe..tu la..
ikutkan hati mmg pakai sandal je..
xsuka la pkai heels..
letih n sakit kaki..
melecet 1 hal..ehe...
tp pe nk wat kan..
redha je la..hehe

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails