.Awesome Blogger.

Thursday, June 25, 2009

. Tag by FIR .

Hehe..
Kali ni dapat tagged yang plg panjang la kena wat dr blogger FIR..
Mencabar sungguh!!
Pandai awk kenakan sy yeaa..hehe..
Anyway thanks!!=P

Esseimen yg kne wat :

Adalah baik sekiranya anda menulis 25 perkara yg org xtau semasa kecil anda. Dihujung entry, anda harus memilih 5 org utk ditag. Anda amat bertuah jika ditag saya sbb sy ingin tau lebey lanjut tentang zaman comel anda dulu..


Jawapan jujur lagi ikhlas dari saya..hehe..


1. Masa kecik2 memang kuat menangis..huhu..ni my family yang cakap + selalu kena ngan pakcik2 saya sebab the all kata saya memang kaki melalak..sampai umur 3-4 tahun gak la..mak saya kata memang penat jaga sebab saya ni tak boleh diletak..mesti kena dukung sentiasa..huhu..
2. Suka leser2(nak manja2 la konon) ngan orang..haha..ngan ustazah mengaji pon jadi..suka la dok kat riba orang..best kot??keke..dah besar ni xda la ea!
3. Suka baca buku cerita penyiasatan enid blyton..pernah dengar x??pastu buku cerita 2beradik Hadi..lebih kurang la tajuk dia..tak ingat dah..tapi memang pasal penyiasatan..
4. Suka baca komik doraemon..haha..banyak gile komik ni masa zaman budak2 dulu..setiap kali keluaran mesti beli..bestt!!
5. Masa sekolah rendah jadi pengawas..pastu kan suka sangat cubit budak2 yang tak nak dengar cakap..sian diorang..huhu..
6. Aktif dalam permainan badminton ms sekolah rendah..tiap2 petang ada training sampai dah tak nak pergi sekolah agama…huhu..
7. Lepas tu kena rotan ngan ayah buat pertama kalinya dan terakhir disebabkan ponteng sekolah agama kerana dah selalu sangat tak pegi..jadi malas la..padahal latihan badminton hari selasa-khamis je..tapi hari isnin ngan jumaat pon ponteng gak…sob3..
8. Suka sangat kat sorang ustaz kat sekolah agama masa tu..padahal baru darjah 4..haha..hensem gile ustaz tu..pakai spek agi..keke..ustaz tu siap lukiskan gambar garfield kat buku skrap sekolah kebangsaan..tu yg jatuh cinta kot..kah3
9. Selalu dan sangat rajin pergi ke rumah guru kelas masa darjah 4..pastu gi rumah cikgu tu n cikgu tu ajar masak laksa penang..hahaha..syok gile..makan2…borak2 ngan cikgu tu..
10. Ada gang sendiri..siap berpasang2 lagi lelaki n ppuan..stiap orang ada psgn masing2 la..kelakar gile…ngan gang ni la gi umah cikgu..kekeke
11. Masa kecik2 selalu kena cubit ngan mak sebab tak nak dengar cakap pastu suka melawan..huhu..
12. Masa darjah 5-6 dah gatai da..da mula la suka2 kat budak lelaki sekelas ngan sebelah kelas…hahaha..siap2 tukar2 gambar lagi..ape nak jadi ntah..keke..
13. Masa darjah 5 kot jadi pemegang sepanduk rumah jingga..hehe..siap pakai kebaya ngan high heels lagi..cikgu yang siap bagi pinjam heels tu..bangga gile..rasa cantik sangat dah..padahal tak pon..kikiki..
14. Kaki jalan..siap gi Cameron lagi masa darjah 4..rombongan sekolah..ayah pon terpaksa lagi bagi pergi sebab nak gak..huhu..
15. Walaupun kampung kat Melaka tapi tak pernah jejak kaki gi Bandar melaka masa kecik2..gi Bandar melaka pon ikut rombongan pengawas masa darjah 6..sedih sungguh..haha..siap mandi kat Afamosa Water World lagi..
16. Suka sangat pergi sekolah kebangsaan tapi tak suka pergi sekolah agama..sebab dah letih..balik je dari sekolah kebangsaan, terus kena rushing mandi, tukar baju, makan jap pastu terus angkat beg tunggu bas sekolah datang..sebab masa tu sekolah agama jauh dari rumah..huhu..
17. Selalu tunjuk perasaan kat ayah dengan tulis atas buku latihan “ tak suka pergi sekolah agama “ , “ tak nak pergi sekolah agama “ pastu sengaja letak kat tempat yang ayah boleh baca..konon2 tak sengaja la..sebab ayah tak nak tukarkan sekolah agama ke sekolah agama baru yang sangat dekat ngan rumah..ayah kata leceh lagipon dah tak lama dah sekolah..huhu.. kecik2 dah pandai tunjuk perasaan..hehe
18. Selalu marah adik sedara yang bernama Afiq dan dia tak suka kat saya masa dia kecik..tapi sekarang dia ngam ngan saya..sebabnya dia suka conteng buku latihan saya..pastu teraburkan kat lantai..sape tak marah..masa dia kecik la..hehe
19. Selalu jeles ngan adik sedara yang mak saya jaga..sebabnya ayah saya siap belikan dia basikal la padahal dia adik sedara saya aje..huhu…jeles2..
20. Kalo nak sesuatu mesti nak gak..tak kira la..ayah sampai tak boleh kata apa…kena ikut gak..huhu…kalo tak muka masam je…teruk ek..hihi.. sekarang still sama…cuma dah tak minta ngan ayah..tapi usaha sendiri bila nak sesuatu tu..mesti dapatkan gak kalo nak..
21. Suka subjek pend seni masa sekolah padahal tak suka pon melukis2 ni..tak dilahirkan sebagai orang seni la katakan..hehe…tapi selalu dapat markah tinggi2 dalam lukisan…sebab cikgu tu sayang kat saya..haha..betul…cikgu tu kenal ayah saya..=D
22. Suka mengekor paksu dan maksu saya gi berjalan..sebab masa tu diorang tak ada anak lagi..hehe..siap gi pasar malam kat jalan TAR lagi..memang kaki jalan sungguh lah..
23. Masa sekolah rendah dah pandai tension dah..sebab penat sangat..gi sekolah kebangsaan dari kul 7.00-12.30 pastu gi sekolah agama plak dari kul 1.30 dah kena tunggu bas..sekolah agama start kul 2.00-6.00..sampai umah dah nak dekat magrib..nak gi mengaji lagi..memang tension..=(..
24. Memang suka memberontak masa zaman sekolah rendah..disebabkan sangat letih…huhu..
25. Masa sekolah rendah masuk kumpulan kompang..haha..padahal tak reti pon main..masa tu ada abg senior yang hensem kot..hahaha..



Sangat mencabar la..penat berfikir..keke..
Itu la serba sedikit tentang kisah zaman kecil..
Banyak yang berubah dah…hihi..=D

im tag :

nad

alia

nani

anyone??sapa yang sanggup plz answer this tag plz..hehe

3 comments:

n a d i a said...

gila tag aku panjang2 .
aduhai.
sy jwb nnti ye. ;))

NaDhiRaH~" said...

nadia..
haha..
bile agi kan..
=p

PHIRDOTE said...

nice1

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails