.Awesome Blogger.

Friday, November 5, 2010

. ITTS?? .



salam semua!

hee.. sejak blog jadi baru ni rajin je nak update.. :P

tadi Ira terbaca kat paper utusan tentang ITTS... tau x ITTS tu ape?

kalo yang dah tahu tu mesti da sebut ITTS = Integrated Transport Terminal Tasik Selatan.. lebih kurang macam tu la.. huhu..

atau pon dalam Bahasa Melayu nya Terminal Pengangkutan Bersepadu Bandar Tasik Selatan..

ITTS punya standard macam KLIA tau.. best x?best kan..hee..

apa yang pasti memang canggih & moden .. sangat jauh la kalo nak dibandingkan dengan Hentian Puduraya tu..huuu...

Serba sedikit tentang ITTS :

dilengkapi 21 ruang berlepas, 18 ruang ketibaan bas, 31 ruang teksi perjalanan jauh dan 1200 petak parkir bertutup

fully aircond!!best ni..:P .. tak perlu lagi macam ni

digital boarding bas atau skrin besar perjalanan dan ketibaan bas di lobi utama, macam kat airport tu!

ruang lobi yang luas

450 CCTV utk keselamatan

kalo berlaku jenayah, jalan keluar masuk boleh terus ditutup

sistem mengenalpasti no plat kenderaan ( utk bas )

saluran utk mengalirkan lebihan minyak hitam di setiap lot ketibaan bas

saluran menyerap lebihan asap bas

yang penting, dekat dengan LRT, ERL n komuter bandar tasik selatan


amacam suka x?kalo Ira mestilah suka.. sebab sekarang ni memang selalu naik bas kalo nak balik Melaka tu...pasni boleh lah naik kat ITTS plak.. tak mau dah naik kat PUDU! benciii..huhu

kat bawah ni ada gambar ITTS tapi tak banyak.. dah try cari kat Mr Google tapi xda.. ada yg tu je.. kalo korang nk tengok lagi banyak, cari Utusan Malaysia dalam sisipan Mega bahagian Kotaraya okeh!


ITTS .. sumber : Mr Google

digital boarding screen at ITTS.. sumber : Mr Google

ni ruang menunggu KLIA.. lebih kurang camni kot???

haa ni ada video tentang ITTS..




amacam cantik kan??? yang penting tersangatlah okay berbanding yang bawah ni..hee



tapi... tapi..
tempat jatuh lagi dikenang apatah lagi tempat bermain..

anyway Terima Kasih Hentian Puduraya kerana memberi khidmat yang 'terbaikkkkkk' selama ini


P/S :

Dulu Mr Boyfie ada ckp psl ITTS ni akan ganti Puduraya tp macam tak percaya sebab tak pernah dengar pon.. sekarang mmg terbukti betull..haha.. sorrry dear..

ITTS akan dibuka secara rasminya pada 01012011 ..

ITTS juga adalah cetusan idea Mantan PM iaitu Tun Dr Mahathir Mohamad ..



3 comments:

affizza said...

wah, cantiknya!! ni yg excited nk g KL ni thn dpn. dh xd puduraya lg. hihi

iRa~" said...

fiza --> hee..mari2 ke kl..:P

affizza said...

nanti ambik award ea!

http://mutiarawarnasari.blogspot.com/2010/11/blogger-cantik.html

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails