.Awesome Blogger.

Monday, January 30, 2012

.Cikgu Ira..



salam semua..

minggu ni minggu kedua Ira ke sekolah sebagai guru baru..bukan guru praktikum..hee..pertama kali ke perhimpunan pagi sebab minggu lepas tak sempat..lapor diri dah pukul 10 pagi sebab kena ambil dulu memo penempatan di PPD..disebabkan pertama kali ke perhimpunan pagi..jadi terasa sedikit janggal apatah lagi dengan adanya kehadiran guru praktikum yang baru sahaja melaporkan diri pagi tadi..6 orang tu..3 lelaki 3 perempuan..tapi bukan guru praktikum pendidikan khas..baru nak buli..hee..tapi kan Ira tetap terasa diri ni macam guru praktikum juga walaupun dah jadi guru tetap..:)..apa pun cikgu Ira tetap low profile sbb duduk pon di belakang murid...tak macam cikgu-cikgu yang lain yang duduk di barisan hadapan..;p


perhimpunan macam biasa..dimulakan dengan nyanyian lagu Negaraku, Negeri Selangor, lagu sekolah, ikrar, ucapan dan selanjutnya..tapi yang buat Ira sedikit 'wow' apabila sebelum perhimpunan bersurai, murid-murid akan menyanyikan lagu sekolah sekali lagi tetapi dalam versi Bahasa Inggeris yea..Bahasa Inggeris!heee..korang ado?non ado kan?ngeee..tu la satu uniknya sekolah ini..hebat..heee

Ira pon dah dapat jadual waktu..Ira bakal mengajar mata pelajaran Matematik, Bahasa Inggeris, Pengurusan Diri dan Pendidikan Moral kepada anak-anak berkeperluan khas ini..:)..28 waktu seminggu..boleh tahan banyak juga..lepas ni tak kosong lagi la buku rekod Ira..hee..malam ni Ira sibuk nak tampal jadual, rancangan pengajaran tahunan dan bla bla dalam buku rekod..meja sendiri pon dah ada..hee..seronok..sebab tak mengacau meja cikgu yang lain..;p

sekian, entry ringkas dari Ira..jumpa lagi!


73 comments:

saffiya_aleesya @ echa said...

dah dapat jadual waktu ekk..pasni kat umah malam2 dah boleh prepare apa input2 yang nak di ajar esoknya kan..

Lea Isnawi said...

wahh ngajar math

bestnya

CiK FizA said...

Waahhh. Besshh nya cekgu ira nie. selamat menjalani kehidupan sbg seorang guru yang rajin! Hee. :D

**Gud luck dear!

PinQib said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
bersemangatt tauuu bacae entry ni
muaahaa

akan hadapi saat itu in 2 years. =)

Cik Rongoks said...

selamat pagi cikgu ! ^_^

aReLaN said...

banyak nya subjek cikgu ira ajar.cikgu,saya nak belajar gak leh???hehehe

miss Fyqa said...

wahh,cikgu dah dpt jadual yer.. mengajar baik2 ye cikgu :)

mama aini said...

ehem semakin sibuk cikgu ira skrg ni..selamat bertugas !!! ..

Leeya Hezlin said...

assalamualaikum cikgu ira..
:) :)

dill said...

teruskan perjuangan dik!

dill.

Cik TeN10 said...

wahhh.. dengarnya macam seronok je Cikgu Ira di sekolah barunya.. good2 .. ehh.. kenapa kat belakang ? pantau student ke ape?..

Hanie Dew said...

cikgu ira.hai.

wah lagu sekolah BI tu. hebat. tp bagus jgk.dpt latih diorg.seronoknya dia dah start buat tugasan guru. gud luck ira. tak sabar nak tgu ari sabtu.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestnye menjadi cikgu..mendidik anak bangsa..
wah..math & BI tu..selamat mengajar cikgu ira..Chayok2..^_^

sitinuraffizza said...

nk tgk real gmbr cikgu lah!! bkn gmbr kartun 2..... :P

Telor Power said...

lepas nie jadual ira sibuk le....pen merah dah beli ker nak marking kerja sekolah budak2. kehkehkeh......

fArAh07 said...

waaa cekgu! xD

HeNRieTTa JoSe said...

Cikgu ira....wah siap nyanyi versi bahasa enggeris erk?kitorg kt skulah dulu xde pown...huhuhu....

Rtp Farra Arisha said...

semangat!!! happy working teacher ira :)

Miss Volvo said...

hi cikgu? srnok x ajar math? :P

Afiq Yassin said...

ramai betul blogger skunk yang dah jadi cikgu.. lepas ni afiq pun nak join sekali la jadi cikgu

hanaahmad said...

selamat pagi cikgu! > versi upin ipin. ;)

Ungu Violet said...

rajinnya dia...gud2...
ajar elok2 tau..jgn hempok budak2 tu pulak...hihi

Puan Kutu said...

selamat berjuang cikgu ira!profesion yg besar pahalanya lebih2 lagi punya kesabaran yg tinggi mendidik anak2 pendidikan khas..:)

ndztnadia said...

aku dulu time sekolah memang nyanyi lagu dwibahasa. english and malay. tak heran sangat lah hahahaha ;p

هانيم إرشاد said...

hai teacher ira. hehe. bestnye jd ckgu :)

Ujie said...

lps ni tiap mlm mesti busy buat preparation mengajar..

*terkenang masa jd guru ganti, punya busy sampai suami yg iron baju akak..^__^

soooooour said...

wow...cg ira da maju la skrg...nice..

soooooour said...

wow...cg ira da maju la skrg...nice..

soooooour said...

wow...cg ira da maju la skrg...nice..

aRa ❤ aFiq™ said...

sonok x kak jdik cikgu ? hehe

Ezad Skytech said...

hee...da boleh panggil cikgu ira ni..

wahh..ajar math...subjek best tu...:D

aLya maNip said...

waa..seronoknya..nnt k.ira wat la video..hihi

nnt tempek gak gambar student k.ira plak..hihi

nuyui a.k.a miss YUI said...

ckgu ajar elok2 tau..hihi..rindula cikgu ira..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

curlastt sgt lagu sek BI gituew
baguih blh improve BI lepas ni budak2 tue

Nurul ain said...

wahhh, math tu my fav subject... =)

dhiera said...

seorang cikgu kena ajar banyak-banyak macam tu ke? perghhh... jadi cikgu pun kena multi-task.

good luck ira!

Akim Iqbal said...

cikguuu

teha said...

babai cikgu.. syok laa dpt org math.. hehe

nurkaloi said...

wahh gudluck cikgu ! heheh

Chegu said...

28? banyak gak tu, best of luck cikgu...

Zakaria's daughter said...

sekolah mana sis ?
hehe. kite adoooo gakkkkkk rr lagu sekolah bahasa inggeris :P

O CIKTEDDY said...

haih,aneh..due versi la lagu die?whoa!

Cik Chokie said...

selamat pagi cikgu :D hihi . wow bestnya . sekolah miza sblm bersuarai perhimpunan kena nyanyi lagu 1 malaysia . hehe . tp lau tahun seblm2 ni langkah ke hadapan ;)

Tihara said...

selamat mengajar ira.. :)

Mizz ErMa said...

wah, cayalah cikgu ira! hehehe

MiszMaryaNe said...

sonok btoi ira da dpt mja,
cmne mngajar skrg ira?
akk kna ngja bm, mat ngn pj, huhu..

CekbOlat-bOlat said...

ketua kelas ----------->>
ekekeke.. selamat sejahtera cikgu !
selamat bertugas =)

hri cuti buat cupcakeeeee

nur farahin binti sulaiman said...

semoga berjaya akak..=)

Bulan Syurga Firdausi said...

cikgu ira nk tnye soklan ckit blh sy x fhm la... ;) hhehehe best nye die jd ckgu :D mak sy cikgu suh sy jd ckgu jgk huhu

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

teringt zaman akak jd cikgu sandaran dulu..bila malam aih pening kepala nk siapkan bhn nk ngajar esoknya..

rozeeta rashid said...

fuhh banyaknya subjek kena ajar! go cikgu ira go! =)

~izan~ said...

cikgu math n b.i adik comel ni..slmt mengajar..

nnt jgn lupa dtg tgk n3 baru akak..ada sesuatu utk awak hehe..

Mya said...

selamat menjalankan tugas =)

ciK LyndaWawa said...

cikgu ira dah stat bertugas..yeay..tugas molek2....=]

budak penjara said...

fiwweett cikgu baru..haha..skang kita dh 1 barisan yg sama..penjawat sebagai guru

Ain Dzaya said...

assalamualaikum cekgu =)

dengan gagahnya ain bersengkang mata buat entry nie =)

http://aindzaya.blogspot.com/2012/01/rindu-perasaan-sakit-yang-indah.html

Asmara said...

Tahniah! Selamat bertugas utk agama bangsa dan negara! ;D

Saya mEmang suka Menuliz:D said...

selamat bekerja..jd ckgu mmng mencabar.,.gud luckkkk!!!

khaifaiz said...

gudluck cikgu

ILA HonEyBuNNy said...

banyak juga ira mengajar..

bestt nagjar BI...all the best dear..

KaK LimAh Si SupiR said...

wahhhhh..seronok cikgu ira kite ye..ehehe

*kaklimah nk jd cikgu gak, tp xreti mane nk mengaja n tkt garang terlebey :P

khairunnisa ♥ said...

selamat bertugas ira ^__^ *hugs*

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hye cikgu :D

Asrul "iLham" Sany said...

bestnya jadi cikgu... jeles :D

.:rizaL:. said...

ahha sy bakal guru gak...hehe English..

AinsHa=) said...

sekolah inggeris gamaknya... haha... best kot jadi cikgu.

O CIKTEDDY said...

jenguk kak ira ..huhu

chemay said...

bestnya jadi cikguuu.
mengajar baik2 ya cikgu.
<3

zulhilmi tempoyak said...

terima kaseh cekgu.... hihihiih

kim heeruul said...

cikgu cikgu, ada tak cikgu yg sebaya dengan kita. keh keh keh

fathiahRAIHANA said...

ceguuuu ajar kite math
kite lembap skit -,-


skola km nyanyi asmaul husna aje sblum bsurai. lagu skola pom takde -,-"

Woofer Storm said...

hai cikgu ira..bila nak lepak ioi mall cikgu?hahhaa

slmt mlm^^

Puan Kutu said...

Selamat Hari Guru cikgu Ira..:)

*akk dh tak pakai domain.ni url baru http://puankutu.blogspot.com/

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails