.Awesome Blogger.

Monday, January 16, 2012

.Hadiah terbaik sempena bergelar Cikgu.



salam semua..:)

terima kasih sangat sangat sangat atas ucapan sempena hari pertama Ira bergelar cikgu dalam entry INI..alhamdulillah hari pertama Ira, best..heeee :)

tadi sebelum lapor diri di sekolah..datang PPD dulu nak ambil memo penempatan..takut ada Guru Besar tak percaya pulak kan hee..;p..jumpa dengan blogger ~SaL IjOu~a.k.a Cikgu Salihah kat sana..sama daerah mengajar kan..borak dengan kak sal ni kan rasa macam dah lama kenal pula..hee best2! gembira sangat..ada masa kita jumpa lagi tau kak..:)

bila ke sekolah..GB mengalu-alukan kedatangan kami..:)..memang ada program integrasi Pendidikan Khas di sana, jadi Ira memang terus jadi Cikgu Pendidikan Khas(PK)..alhamdulillah sama bidang dengan apa yang Ira belajar..ada 3 orang untuk sekolah ini, 2 orang cikgu PK dan seorang lagi cikgu Pendidikan Islam a.k.a Ustazah..sebenarnya sekolah ni dah terlebih cikgu untuk aliran perdana..tak tahu nasib sebenar kawan yang Ustazah tu..samada kekal atau ditukarkan ke sekolah lain..untuk PK memang pihak sekolah minta dan kami la yang dapat tu..

yang lain nanti Ira cerita ea..hee..so far alhamdulillah seronok di sekolah baru..buat masa ni..;p

percaya tak ada blogger buat gambar Ira jadi background blog dia?taraaa..hee



hadiah terbaik sempena Ira confirm bergelar seorang cikgu..hee..terharu sangat-sangat!terima kasih Asrul..:)..speechless tau..heee..ada cerita dengan watak Ira..dengan gambar Ira jadi background blog lagi..seronok sangat Ira baca dan tengok gambar sendiri..ngeee ;p...gembira sangat hari ni..tak terkata...:))))

nak baca klik SINI

sekian dulu..good night! :D

58 comments:

CekbOlat-bOlat said...

wahwahwah.. siap background tuuuuww..

Iffah Afeefah said...

amboi mmg bestla adiah tu

terbaikla kak

kak sal?

snoknye sume da cte sal keje

HeNRieTTa JoSe said...

Wah sronok yea ira....tahniah.....dah berjaya dapat subjek yang sama dngan yng ira bajar dlu....taniah sekali lagi jadi back ground blog asrul....

::..With Love..:: said...

Tahniah..
Selamat bergelar pendidik..
Cak! Senyum selalu ('',)

miss Fyqa said...

Seronok ada kenalan kat sekolah yg sama kan! :)

Puan Kutu said...

wah kemain lg jdi cikgu juliet.tak smpt baca lg..nti g terjah..

tahniah cikgu ira..jumpa sal ijo yer..best..akk tak pernah lg jumpa blogger..:)

Cik TeN10 said...

Alhamdulillah.. Semoga ira enjoy mengajar kat situ ea.. Permulaan yg bagus dh ni.. :))

Wahhh !! Sape tak terharu kl smpai cmtu skali..siap dengan background segala..

KaK LimAh Si SupiR said...

wahhhh..alhamdulillah..tumpang gembira jgk ^_^

mama aini said...

dah bergelar guru dah !!..JI ambil pendidikan khas ya?..bukan semua guru sanggup mengajar PK ni..mama ada kwn mengajar PK..katanya kena bersabar banyak2 sewaktu melayan murid2 khas tu..ini ke maksud khas yg JI katakan?..hu2x..sori ek kalau mama salah !!..

Ila Aqilah said...

tahniah ira :)
selamat bergelar pendidik

thee..sweetlah! siap buat background gambar ira! hehe

dill said...

wah2! selamat menjadi seorang pendidik :)

jiwa rasa guru ^^

dill.

aReLaN said...

bertuah betul ada orang buat gambar dia jadi background.hohoho...papepon selamat mengajar.all the best

Cik Nurul said...

wah, terbaik lah ! ^^

dhiera said...

macam ada something fishy ni~ hehehe

~SaL IjOu~ said...

mcm x percaya dpt jumpa ira kat sana..betul x ckp tukang karut akak ni byk ckp..haha..~
Ira peramah orgnya, tu yg jadi mcm da lama kenal~ ;)
ya, InsyaAllah..ada masa jumpa lagi..lenkali mungkin bley ajak hanie dew n jue lepak sama~ ;p

p/s:kami kat sana ada masalah..katanya terlebih cikgu..mungkin kami akan ditukarkan..agak mengejutkan sbb fikir mcm2..lebih2 lagi pasal uma sewa..katanya penempatan semula paling awal bulan 2..doakan akak kuat hadapi segala~~~

telor power said...

femes la ira, eh silap cikgu ira..hehehe

Nurul ain said...

wahhh... ain pun nak letak gambar akak as background la... boleh tak?? heeeee :)

ZORA said...

tahniah2..sngat menghormati dgn org yg bergelar pendidik..:P

L said...

waa da posting eerh.. huuu. dapat mana?

jom baca kejap..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/berkata-dengan-lemah-lembut.html

Miss Nadya said...

wau..bestnyer..nk jugak..ngee..:)

best tak mengajar di skolah baru??

skolah ira tu ramai cina ke tak?

shahrazali said...

jadi cikgu????? alhamdulillah....
semoga ira dapat menjadi pendidik yg berjaya....

eB ezrin said...

slamat pagi cekgu :)

Un Phat Lee said...

tahniah kerana menyandang jawatan yang mulia di sisi Allah.

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah..peminat ke tu syg?? ngeh3..

nur anis said...

selamat mengajar...:)

nabilah_2908 said...

weee..seronoknya dia.... :)

selamat menjalankan tugas...

ajar budak2 pendidikan khas berbeza kan dgn ajar budak2 biasa..? :)

wah....jadi sumber inspirasi si penulis novel on9 lah...nice..!!

wahida said...

tahniah my dear ira!! seronoknya bergelar guru dah sekarang...

keje baik2 yer...

Dalila Hamid said...

cikgu rupanya... tahniah!

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

tahniah ira.jadilah guru yang baik dan tak pilih kasih dalam mendidik anak muridnya.amin.. =)

Asrul "iLham" Sany said...

terharu sb promotekan blog sy, thanks ya...

semoga hari2 jadi cikgu dipermudahkan...


agak2 cik ira ni garang tak dalam kelas? muahhahaa

~izan~ said...

owh cikgu rupanya..lmbt akak tahu ni huhu.. seronoknya jadi cikgu,akak pernah merasa jadi GSTT je dulu2...

semoga sukses dlm kerjayamu dik =)

Aien Not Alien said...

bestnya gambar Ira jadi background blog...hehehe..

nanti story pasal sekolah baru.. :)

Aishah Jahirah said...

akak dah baca entry tu...wah ira jadi watak utama tu..hehee..hadiah terbaiklah....

iszieylyanziy said...

semoga menjadi guru yang baik akak :)

nazirah said...

wah heppynye die ek .. ape2 pun gembira tuk awak gak.. takecare ok ;)

msredcheesecake said...

Congrats ira... Again... Ada org buat background gambar dia lagi.... Selamat menjalankan tugas, cikgu...

Mizz ErMa said...

wah, ada pape ke dengan blogger tu? hihihi

Saddila said...

alaaa dila ketinggalan la pasal akak . busy sangat . maaf kak .
tahniah ye , kak ira :))))

delarocha said...

glamer

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

jadi rindu plak ngan bekas murid2 yg zuan prnah ajar..

Original CikTeddy said...

wah..kak ira ni artis ghupenye..wink3

MaYa MustWany said...

wahh hebatnya..siap jdi bckgrnd.hihihi..
teruskan semangat n b happy.

kim heeruul said...

dah jadi cikgu nie, jangan tibai anak org sudah.. hahaha

Ungu Violet said...

tumpang gembira jugak...ngeh2

Picoz Shupalula. said...

Cikgu. All the best :D

ILA HonEyBuNNy said...

hai cikgu...hehe

lama xke sini..rindunya kat ira...macam2 cita dah ketinggalan..ehheh

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tahniah ira..
Bestnye..siap buat background lagi tu..^^

~SaL IjOu~ said...

sgt kesian kan akak ni..da g ppd sendiri setelkan apa yg patut..& sekarang terus menunggu lagi~~ (--")

blom bleh nak confirm nak dok puchong ke x..hmm~

Anak Wak Mail said...

guru pendidikan khas!bagusnya..;)
semoga ira berjaya ye..;)

phewitt,,terbek hadiah tu..:)

MaryaYusof said...

Wah, siap jd background model... Selamat bertugas cikgu!

Phat said...

wah dah g tgk ek..

cincin tu ok je ira x bengkok pun..nmpk nipis tapi tahan cuma nak jaga2 batu berlian tu je..sebab takut tercabut

tp sampai skang ok je cincin tu wife abg pakai.

Cikgu Ma said...

oooo, cikgu pendidikan khas rupanya..

wan nurul hezrina said...

huhu cikgu nadira=)sangat sweetlah

Nisa Greennnpanda said...

wah..sronoknye ade org siap wat camtue lak..best3..hehe..

btw, yup, now dh caye dh Ira nie cikgu.. congrats eh.. ^_^

Hanie Dew said...

wah..jumpa SaL Ijou. cikgu jugak kan dia. asrul memang rajin buat cameo blogger.

Teenager Housemaid said...

wah, cikgu!!!

soooooour said...

lepas ni boleh cerita penglaman mengajar pelajar OKU..nice..

AinsHa=) said...

wah2, cikgu yg diminati ramai ni. hehe

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails