.Awesome Blogger.

Saturday, January 14, 2012

.Warkah buat Hani.




salam semua..selamat berhujung minggu..:)

mesti ramai yang keluar jalan-jalan kan?

tadi abg saudara (anak kepada abang mak Ira) dan keluarganya berkunjung ke rumah Ira..isteri abg saudara tu cikgu juga..tengah sambung ijazah, jadi nak pinjam buku-buku Ira..

anak dia ada sorang sahaja..namanya Hani..namanya panjang sebenarnya tapi Ira dah tak ingat pula..hee..yang Ira ingat Hani...bukan Hanie Dew tau..ekekee ;p


Hani masa umur 4 tahun..sekarang dah 5 tahun..muka masih sama, macam anak cina tapi dah tinggi..jumpa pulak gambar dia dalam simpanan Ira..ehee..masa kenduri kahwin kakak saudara lagi sorang..


Hani suka sangat dengan patung mainan atau nama ringkasnya bear..sebelum datang rumah Ira, diorang singgah R&R lepas tu bear monyet yang sentiasa dikelek oleh Hani tertinggal kat sana....nasib baik Hani tak menangis (isteri abg saudara Ira cerita ;p)

bila datang rumah Ira, mak ngah Ira dia ni (Ira la tu..tapi Hani masih panggil Ira, kakak..keke) kan banyak bear..huuuu..Ira tak beli, tapi orang bagi....jadi Hani ni mengekor 'kakak' Ira dia ni masuk dalam bilik, lepas tu mula pegang dan kelek salah satu bear Ira yang namanya Rico (sejenis racoon, ole-ole yang si dia bagi dari Night Safari, Singapore)..Hani asyik sangat main dengan Rico sampai tak mahu makan...ayah Ira cakap bawalah balik..Ira dalam hati...ehhh tak boleh..hadiah orang bagi..dan otak pon mula bekerja secara pantas macam mana caranya nak elakkan Hani bawa balik Rico yang kesayangan Ira bagi tu...(naya lah Ira kalau si dia tahu hadiah tu diberi kepada anak saudara Ira..hee)

kakak Ira suruh Ira bagi bear pink ni...lebih kurang macam gambar ni tapi dah tak pink sangat..hee

source : Mr Google

sebenarnya ni pon orang bagi tapi Ira tak sayang pon sebab ni hadiah dari ex Ira..;p...dah lama dah, warna pink tu pon dah bertukar sebab tak sayang kan..ahaha..dulu nak buang tapi mak Ira bagi anak yang mak Ira jaga tu main bear tu..sekarang ni dah bertukar milik, jadi hak Hani..;p


Dear Hani,

mak ngah bukan tak nak bagi Hani Rico yang Hani panggil kucing tu walaupun mak ngah dah cakap tu racoon, bukan kucing...tapi mak ngah tak boleh bagi sebab tu hadiah dari bakal pak ngah Hani...nanti kecil pula hati bakal pak ngah kalau tahu mak ngah bagi kat Hani Rico yang dia beli jauh-jauh tu..mak ngah harap Hani faham ye sayang..tapi mak ngah dah ganti dengan bear pink yang comel tapi dah tak pink sangat tu kan?mak ngah siap sembur febreze lagi bagi bear pink baru Hani wangi..

baik kan mak ngah Ira ni??;p



pss : Ira tak kejam kan?siap buat amal lagi..huu
psss lagi : Ira masih menunggu nama sekolah..wuu..sabar itu manis kan..Thanks semua..:)


46 comments:

Cik TeN10 said...

ahaa.. kl fatin pn fatin tak kasi.. nasib baik dipujuk2 ok je bdak tu kan.. mau dibuatnya menangis hentak2 kaki nak jugak bear tu taktau la.. ;p

Original CikTeddy said...

huhu..sweet la kak ira ni..dr ex tu..wink3
dear pinky bear,i let u go..haha

HaNi NaJMi said...

la..aru nak perasan akak buat entri pasal saye..hakhak

HaNi NaJMi said...

la..aru nak perasan akak buat entri pasal saye..hakhak

Aien Not Alien said...

baiknya mak ngah ni... :)


takpelah...tak dapat racoon tapi dapat bear yang tak berapa nak pink dah...hehehe...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

alolo..comelnye..macam anak cina.. :)
hehe..kalau akak pun akak bg yg lain..sayang tu pemberian dari yg tersayang.. :)

Aishah Jahirah said...

mak ngah dia yg baik ati dah ganti dgn bear pink...so xpe lah....kalau akak kt tmpt ira pn msti cari alasan xmo bg...keh3

Sha. N. said...

Tak kejam pun....
=)

Papa Mifz said...

yer la...mcm jepun pun iyer muko nyer...

Teenager Housemaid said...

baiknya mak ngah die ni...:D

comellah hani ni..:D

hassy chan said...

kalo has pun xkn bg bnd y has syg hehe..
kira ok la ira nk jugak bg bear kt dia..

fathiahRAIHANA said...

ye sabar itu indah akak, hihi.

comel betul makngah dia ni tak nak bg pakngah punya dia pi beli lain :> makngah kite tak cmtuu pun, hee. kem salam kat hani tuu, comel :>

KizZ said...

Comel adik hanie ni..hihi

هانيم إرشاد said...

hehe. tak pew-2.. naty dye akan faham tuw..
akak baek laa, tak kejam pown :)

sitinuraffizza said...

nk tgk lah rico 2 cmne?? HEHE

hitamanis said...

comel nye. cm anak buah den.. hahahah

miss Fyqa said...

takpe ira.. mmg la syg kan dah si dia bg kat ira. hikhik.. pandai ira carik jalan.. ^__^

Iffah Afeefah said...

xsbr nk tau gak kak

doakan akk dpt dkt ngn umah

t susa nk nyewa lg

btw pas cny da g skola

Picoz Shupalula. said...

sebijik macam anak cine. hehehe

Ezad Skytech said...

hee..Hani pun paham mak ngah dia sayang sangat kat Rico tu...heee~

Nelly The Strange said...

mak ngah yang baik ! hehehehe

Nurul ain said...

share2 la kak... kesian budak comel tu... :p

Puan Kutu said...

wh siap boh nama rico.kehkeh..baik je makngah ira..msti hani suka dpt bear pink masam..keke just kidding!

msredcheesecake said...

Kalau msredon tak bagi, tap msred ganti la ngan bear yg lain....

telor power said...

saya ada cicak getah :D (niat nak takot2kan hani hehehe)

HeNRieTTa JoSe said...

Wah.....rietta nak jugak teddy bear....bkn kaler pink piwn xpe....hehehe....

Miss Nadya said...

ala..knp comel sgt ni..:(

nk..:)

andaq (naim) dh dapat skolah..:)

nabila azmi said...

mmg macam anak cine=)=)...

awk2..nite2..hehe..miss u=)...

Anak Wak Mail said...

bagusnya ira..siap bagi pengganti lagi..hehe..

hani comel,,macam muka cina,,ikut muka sape la dia??

MiszMaryaNe said...

hehe, nsb baik racoon x kena amik,
kalo x kecik ati si dia,
dh xnk blikn glng emas da, ehehe..

=P

CekbOlat-bOlat said...

wahhh.. comel.. muka mcm chinesse..
takpe.. jnji ikhlas bgi.. maknyahhh!

ditag...http://emybloggergirl.blogspot.com/2012/01/mega-giveaway-2012-belog-nemomimosh.html

hewhewhew

Miss Nadya said...

hani comel..:)

p/s :: xpe..nanti join lah kalau dh tak sibuk..:)

ahsfantasy24 said...

comelllllllllllllllllllllll !
macam anak cina, hehe soo cute!

siti kektus said...

bagi racoon tu, nanti mintak lah bear baru. hehehe apa lah mak ngah ni. :)

akoo pae said...

hee comelnye =))
seb baek ade bear yg ex bg tu..boleh slamatkan rico =D

nur adilah said...

sweetnya mak ngah :))

nuyui a.k.a miss YUI said...

hih..tndanya kt mghrgai kan..

xpe2..dia fhm tu tak kasi dia..

FarHANa aZwA said...

comel jeh hihi

Miss Nadya said...

xsabar nk tunggu entry baru nih..:)

Woofer Storm said...

bagilah kita racuuun tu..hehee

#jom ioi..tak abis2..hehee

Tukang Karut said...

hai hani comelll....

Rtp Farra Arisha said...

hehe, it would be nice meeting hani in somedays! hello sweety hani :)

BENA said...

HAHAHAHAHAHAHHAAHHAHA ! sungguh baek hati laaaaa ira ni . hee :P


same la ngan bena, yang tak sayang letak je merata . hhehehehe :P

aiEz said...

sebijik macam anak cina,aie pun ada anak buah jugak mak bapak melayu tulen tp anak muka cm cina..hebatkan kuasa Allah..^^,
dah besar dah sekarang..

mama aini said...

ehem ira mukanya mcm mix cina sikit..he2x..serupa dgn ank buah mama..

AinsHa=) said...

omeynya dia. macam saya waktu kecik lah. hahaha... ok, saya perasan.

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails