.Awesome Blogger.

Sunday, January 15, 2012

.Sekolah Pertama.



salam semua..

Ira dah dapat penempatan di sekolah...alhamdulillah...mulanya bila dapat tahu sekolah tu..terdiam..sebab tak tahu kat mana sekolahnya..memang tak ada klu langsung walaupun daerah Petaling Jaya tu Ira tahu..

Daerah rumah Ira dengan daerah PJ ni boleh dikatakan sebelah menyebelah..jadinya mungkin Ira berulang je dari rumah..sekarang tak boleh nak cakap macam mana..susah..situasi Ira sekarang berada di tengah-tengah...Ira pon pening..


tak nampak?Ira sengaja blurkan..heee ;p..tapi nama sekolah rahsia..siapa nampak jalan tu dan biasa dengan kawasan tu mungkin dia tahu la..hee

Esok Ira mula lapor diri di Pejabat Pendidikan Daerah(PPD) dahulu dan akan menyusul ke sekolah berkenaan di Petaling Jaya...harapnya semuanya dipermudahkan..

tadi Ira dah melawat sekolah..sekolahnya kecil walaupun kawasan bandar...dekat dengan kawasan perumahan...rasanya murid pon tak ramai...tapi kan...kawasan sekolah ini memang kawasan Petaling Jaya tapi boleh juga dikatakan sempadan dengan Damansara..5 minit je nak ke Tropicana City Mall...sememangnya Ira kena keluar awal dari rumah.. :(..Ira kena positif..cuba untuk sesuaikan diri..buat masa ini ayah hantar dan ambil Ira dari sekolah..mungkin lepas ni, Ira drive sendiri..tapi jauh..Ira dah la tak berani sangat nak drive..:(...dari kawasan sekolah Ira ni sikit lagi nak ke The Curve, Ikea..huu

tapi tapi..

Ira bertuah kerana bakal berkhidmat di Sekolah Kebangsaan...ada rakan Ira yang lain bakal berkhidmat di Sekolah Jenis Kebangsaan (C) mahupun (T)..mereka sememangnya benar-benar lebih bertuah kerana terpilih..buktikan kemampuan kita yang sebenar...inilah cabaran buat kami bakal-bakal guru untuk mendidik anak-anak bangsa..

Doakan Ira yea semua...



Psss : Gementar macam kanak-kanak Darjah 1 masuk sekolah pula..hee..rasa macam cepat sangat kena lapor diri..wuuuu
Psss lagi : kim heeruul..hajatmu tak kesampaian..ekeke
Pssss lagi lagi : Kalau Ira lambat BW, Ira minta maaf..Ira kena susun jadual dulu..huu..harapnya ada masa update blog lepas ni..:)




63 comments:

Anak Wak Mail said...

ira,,tahniah!!boleh la selalu pergi ikea,,the curve semua tu..haha

jalan situ kompem banyak keta kan!

dill said...

selamat mengajar, ira :)

dill.

هانيم إرشاد said...

hehee. best laa dye da taw skola mane. :)
tahniah taw kak :D

Picoz Shupalula. said...

goodluck :D

fatiniathirah said...

owh, jadik ckgu ea :) good luck kak ira :D

syazwani said...

tahniah yang.. chaiyok2...

bestnyer.. sume da kije.. sedih2.. T_T.. kt jugak la y study lg.. huwwaa.. hehe.. btw, GAMBATE. hehe..

Qarl said...

tahniah!

slamat mendidik. qarl lagi satu sem baru abes then posting ;)

telor power said...

tahniah ira...selamat bekerja dan kerja dgn selamat.

miss Fyqa said...

Tahniah ira. do the best. :)

confdeb said...

tahniah..slmat berkhidmat

Nurul ain said...

wahhh... best la akak... goodluck akak, ok lepas ni ain panggil akak CIKGU IRA.. lalalalaaaa :p

hassy chan said...

thniah hehhehehee..
slmt mngajar ye..

HeNRieTTa JoSe said...

Tahniah ira.....esok dah mula jadik cikgu bebetul lah yea...ngajar sekolah kebangsaan untung, sebab budaknye ikhlas ngan cikgu....klu sekolah menengah, cabaran terhadap tahap kesabaran tuh tinggi sikit la....so good luck ira...

kim heeruul said...

Daerah tempat tinggal gua tu..hihi..Selamat datang ke PEtaling Jaya.. =)

BENA said...

wahhhhh tahniah tau ira sebab dapat dapat mengajar . so xyah risau2 da mcm dulu kan . heee :)


haip! selamatttttt paaagiiii cikgu ira . heheheheeh :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tahniah ira..
Selamat mengajar..^^

nur farahin binti sulaiman said...

akak tahniah.. jdi cikgu yg sabar oke.. heheh..>_<

mama aini said...

Tahniah..ehem senang nak gi shopping !!semuga ira berjaya mendidik ank bangsa utk menjadi insan yg berguna & cemerlang..amin..

aiEz said...

semoga segalanya dipermudahkan ye ira...chaiyok..^^

Ahmad Ali (bukan nama sebenar) said...

dah follow sini . jom usha sana

CekbOlat-bOlat said...

akak.. buat la entry psal nk mhon jdi ckgu cm akak ni.. trang la.. nk jgk jdi ckgu >_<

Miss Nadya said...

tahniah sayang..:)

dekat dgn perumahan ka syg??

hehe..:)

msredcheesecake said...

Cikgu... Heee... Dah official ni... Selamat menjalan kan tugas cikgu...

Suka panggilan cikgu tu....

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

wah balik sekolah leh merayap gi ikea lah hehe..



selamat berkhidmat ira..x kiralah di mana ditempatkan sbg seorg guru sejati misti kena semangat utk mendidik :)

IBU AQIL said...

follow sini..

nuyui a.k.a miss YUI said...

slmt berbakti dear..

Tukang Karut said...

selamat mengajar anak bangsa!

Cik TeN10 said...

hari first menjejakkan kaki ke sekolah nt mesti jantung berdegup kencang je kan.. kt dlm otak tu mcm2 yg terlintas kan.. pape pn stay cool and good luck !!

dpt kwsn bandar best la sbb kemudahan semua lengkap.. tp yg tak bestnya traffic jam.. huhu

Asrul "iLham" Sany said...

tahniah, btw sy ada suprise untuk sedari, sila rujuk entry terbaru sy ye :D

Phat said...

tahniah ira..untung la dapat dekat2 ngan umah posting hehe..

Bulan Syurga Firdausi said...

ehem3 dekat la dgn subang tempat sy keje PJ tu hehehehe ;)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

congrats be gud teacher oke

saffiya_aleesya @ echa said...

ala takpe nanti lama2 biasa laa sesuaikan diri,pasal tak berani nak drive jauh2 tu takpe, kua awal n boleh drive rileks jer.nanti lama2 ira cekap laa..

Amy Syaquena said...

Tahniahd dan selamat mengajar...

Kazman & Sue said...

semoga sentiasa ceria di sekolah baru....

Leeya Hezlin said...

dear..
good luck ya di sekolah baru..
semoga semuanya berjalan lancar..
:) :) :)

Cho Zila said...

tahniah sekurangnyer masih di sinikan... kalau jauh nun disana lagilerkan.. alah bisa tegal biasa... guru adalah lilin membakar diri (boleh guna lagikan)/....

Ungu Violet said...

seronok laa budak2 dapat cikgu baru...hihi

Papa Mifz said...

ok la rehat boleh shopping kat Tropicana tuh..:)

munna said...

BERDEBAR2 MACAM NAK MASUK DARJAH 1 PULAK YE.... APA2 PUN GOOD LUCK YE DIK

KaK LimAh Si SupiR said...

tahniah ira ^_^

~SaL IjOu~ said...

uit..uit..seronok dpt jumpa Ira td.wiwink~ ;)

diana said...

selamat mengajar..;)

diana said...

selamat mengajar..;)

Asrul "iLham" Sany said...

macam mana dengan hari pertama mengajar? murid2 ganas2 tak? hahahhaa

gathering? menarik gak tu, tp sepanjang bulan 1-2 sy agak sibuk dengan editorial artikel utk sepanjang tahun, tp kalau ada kelapangan boleh join, roger2 sy ye...

:D

aLya maNip said...

seronoknya..da keje da.hee
gud luck kat tmpat baru ye syg..hehe

oh ye, sala yg blockquote yg alya wat tu, alya tiru tutorial kat blog sys intannurulfateha.. cara nk wat blockquote :)

lau x dapat gak gitaw ea..hehe

KhaiRin - anies said...

slmt jd cikgu yg berdedikasi!

Original CikTeddy said...

wah..all the best kak ira =)

say to easy=) said...

tahniah dan selamat mengajar ye :)

Hanie Dew said...

ira...ko da dpt posting. alhamdulillah. aku lak eksaited lebih padahal aku xde kene mengena dg profession guru ni. hahaha

ko nak join gathering tak. bagi FB id.

AinsHa=) said...

wah, selamat mengajar akak! hehe, keep cute je mengajar nnti, konfirm jadi cikgu femes..ahaks

Iffah Afeefah said...

akak tahniah

dekatla tu kan

sume blik uma memasing

btw akak mmg kne kua awl

jem....uwaaaa sabo jela

Puan Kutu said...

tahniah sekali lg uat ira..dptdekat dengan rumah..cayalah..ira kena berani drive sendiri ok (pandai nasihat org..kihkih)

aReLaN said...

selamat mengajar cikgu juliet!!!hehehe..ala,jauh la plak ngan nilai ni.

Hanie Dew said...

approve friend request nnt aku invite

dhiera said...

penat jugak ira nak ulang alik~ pagi2 kena keluar awal macam ayah akak dulu.klo x kena tempuh jammed kan?

Khairunnisa' said...

How it feels like to be a teacher? :) Teringin nak jadi, but I suck in teaching others' children, lol.

Nisa'

nabilah_2908 said...

semangat..!! (^_^)

~izan~ said...

nk ucap tahniah pulak dkt sini =)

TAHNIAH!~

Aishah Jahirah said...

dekat dengan rumah untung la ira...xpyh nak fikir pasal umah sewa or kuartes ke.jimat pun jimat dok umah sendiri ni..heheee....tp kalau kawasan jam mmg tension le jugak nk drive....hik2...tahniah ye ira...:)

neechee said...

sis tahniah dan gud luck !

MaYa MustWany said...

paling gamat kalau student tdika n student drjah 1.hihihi meriah n macam2 ragam

wan nurul hezrina said...

wah dekat tmpt leh cuci mta kat ikea n shopping kat the curve..besh..mesti pasnie hadap mcm2 ragam budak2 sekolah,.eh dik nnt updatelah citer budak2 ek.mesti seronok

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails