.Awesome Blogger.

Sunday, January 8, 2012

.Pek Sim Broadband 1Malaysia.



salam semua..

heee..sorry baru update..;p...

entry ni macam review lah..hee..sebenarnya Ira baru terminated broadband celcom youth (student) Ira khamis yang lepas...setiap bulan Ira kena bayar bil RM 52 ( RM2 untuk bil yang dihantar di rumah)...bila jadi penganggur ni..rasa agak terbeban..sebab Ira memang bayar sendiri dari dulu lagi (tapi dulu dapat elaun KPM+elaun Ayah ;p)..walaupun Ira ada simpanan, tapi rasa macam beban juga...lagi-lagi bila Ira sekarang rajin download movie, tibe-tibe kuota broadband Ira yang dulunya unlimited, sekarang dah ada had..memang bengang lah dengan Celcom sekarang..huu..bayar mahal tapi dah lah kadang-kadang line lembappp..sebab tu Ira sll ckp line lembappp....kuota Ira tibe-tibe dah limited menjadikan setiap kali Ira nak BW..keluar warning dari Celcom..

jadinya..kawan 1 batch IPG ada promosikan pek sim yang kat bawah ni..Ira tak pernah dengar dulu..bila tengok kelebihannya yang Ira dah senaraikan kat bawah ni rasa macam okey kot nak guna..lagipon tak perlu bayar bil dah..cuma top-up..walaupun masih celcom tapi kelebihannya sama macam broadband youth package Ira sebelum ni tapi ni lagi murah..baik guna yang ni kan..




Bulanan :
RM25 - Top Up

Line :
CELCOM

Kelebihan Lain :
Setakat ni tiada had kuota lagi...unlimited...
Kalau tak nak guna, tak perlu topup (tempoh diberi sehingga 50 hari)
Tak perlu nak register..hanya aktifkan ikut arahan yang diberi di belakang pek sim..
Top up beli di kedai macam top up H/P...nak senang top up RM30 pon blh..nanti baki di bawa ke hadapan..

Boleh pakai di mana?:
Ipad,galaxy tab atau modem..tapi hanya untuk data je ye..tapi pastikan la modem tu unlocked version or celcom modem..


Kelajuan sehingga 512kbps atas usaha terbaik dengan 800MB data..kelajuan akan perlahan apabila melebihi had data tapi masih boleh diakses..berdasarkan pengalaman sebelum ni, walapun dah melebih had data..kelajuan masih sama..tidak perlahan..tetapi bergantung pada lokasi..

Bila dah aktifkan, untuk bulan pertama adalah akses percuma..tidak perlu top-up selepas aktifkan untuk digunakan..


Ada yang berminat? RM55 1 pek...free delivery...


boleh pm Ira : nadhirah_naz@yahoo.com (tajuk:BROADBAND 1M)


atau nak senang, terjah blog BROADBAND SKMM ni dan berurusan dengan tuan punya yang sebenar ;p


*MAAF, STOK TIADA BUAT MASA SEKARANG*


psss : Sepanjang Ira dah guna 3 hari ni..alhamdulillah sama je dengan pakej yang Ira dah terminated tu....dan ianya lagi murah!buat apa nak guna benda mahal, sedangkan benda murah pon kualitinya sama..kan kan kan :)


60 comments:

aReLaN said...

best la unlimited.cam saya ni,hujung bulan je msti tensen gler ngadap kelembapan berukband ni.waaaaaaaa

Un Phat Lee said...

nak free boleh? hehe *gurau

Miss Nadya said...

ala..nad prefer maxis sebab celcom slow kt umah..:(

Teenager Housemaid said...

wah...
tapi, celcom mmg lembab...huhu..
nasib baik aunty saya dah masukkan wifi unifi..hehehe..
selalu download movie apa sis?
(nyebok nak tau org tgk movie ape..sbb nak download jugak hehe*

Saddila said...

owhh topup punya . dila pernah guna dulu . ehh bukan dila . mak -_-'

:: Izz :: said...

kite nak... heee...
kite da pm ira taw ...

PinQib said...

wah.. tp sayang le nak terminate.. huhu.. xtau nape ^^

Tihara said...

SALAM,

sekarang akk gna maxis je..fening dah pale main dgn line tnet ni..maxis ok je compare stremyx yg selalu putus line

Eyfa Zalifa said...

salam..kak ira,saya guna modem maxis,tapi sim kat dlm tu saya guna digi..means modem maxis,sim digi..saya pun pakai top up,seminggu rm15..speed semua okay lah..tapi kalau yang 1malaysia nie,line celcom..so,saya x leh guna kan?kena ada modem celcom ek?

MiszMaryaNe said...

ira!!
akk pun baru benda ni, hehe
nk terai sbb murah, kui3..=)

Nurul ain said...

memang plan nak beli broadband jugak lepas ni... thanks for info, menarik jugak ni... murah pun murah kan kak :)

dill said...

ala..nape ira lambat cakap..dill dah terbeli dari orang lain. mahal lak tuh

dill.

BENA said...

pakai p1 la ira . atpi sebelum nak masuk p1 tu . kena tanye kawasan ira laju tak . cam kawasan bena laju .

p1 tiap2 bulan bayar rm99 . kelajuan 4gb . tapi kalau quota kite dah nak abes . line slow laaa . tapi kalo quota dia bertambah . wow ! lajuuuuuuu . same cam streamyx je . heeee :)

Mishter Izwän said...

bnyk benefit nye tuh, untung la kalau pakai broadband nih!!


feel free to visit me at speechless009.blogspot.com

hassy chan said...

hoho has pki maxis lorh... huhuhu

starzieti said...

mcm best je. :D

betul ke unlimited nih ? dulu beli broadband yg harga hampir 500 tapi ade limit die. susa betul. kadang2 baru bukak utube sikit da slow internet. -.-

~SaL IjOu~ said...

waa..mcm berminat ni..huhu

p/s:tau2..rasanya kita termasuk sekali..cuaknye rasa..huhu~

Puan Kutu said...

akk pakai bb celcom gak.walaupun dah habis limit tp kt umah akk line ok jer,klu tak habis limit lg laju la..:)

hyz said...

mcm bagus je berukband ni...

Original CikTeddy said...

hoho..promote jgn x promote :D

Bulan Syurga Firdausi said...

waa die da bukak bisnesalhamdulillah bagus3 ;)

Bulan Syurga Firdausi said...

waa die da bukak bisnesalhamdulillah bagus3 ;)

MaYa MustWany said...

murah tuh monthly.mas pakai strmyx.rm45 monthly.service ok la.laju je.xde masalah.cmpur la dah setting netbook.so xde la merana sgt.just akan dtg memang dok survey nak cari berokban untuk pakai sndiri.strmyx just pakai umah.

Eera Shera said...

senang tak kalo nak cri sendiri kt luar?

::WafaIrdina:: said...

sy xde brodband ag...sponsor 1 na...stil depends on wifi mktb au..hukhuk

Ila Aqilah said...

oh, ila ada pasan dak-dak ni duk promote..hehe..

kalau berkesan baguslah..agak-agak available lagi tak kalau nak order time posting..haha

ahsfantasy24 said...

Murah ni!
hehe saya pun pakai yang ni:)

Ujie said...

sama kes..celcom broadband skrg suke keluar warning. ganggu sungguh!.

mmg sebut unlimited..tapi kalau dah cukup usage kuota tu jadi slow sikit & asik warning.

aimie amalina said...

huwaaaaaaa
cm menarik ni
betol
celcom bb skrg ni aduhai
lomah je ase
heheheehe

Norlida Ramli said...

wah..unlimited..bestnya...hehe

mama aini said...

salam JI..nanti mama email JI ya..ehem skrg ni ada byk pilihan utk (broadband)blh pilih mana yg dirasakan lbh berbaloi..he2x..

ABU said...

eh baru tahu pasal ni.. mungkin blh difikrkan.. sbb skung ni banyk sngt kos..pening den nak potong yg mana satu..

Jue said...

Kalau ko yg study rs beban byr broadband, aku yg keja petah lg haha. Di sbbkan aku jarang on pc laptop, maka aku terminate broadband, fokus online pkai fon haha
Dan bile ko post mende gini aku rs nak beli!haha tp itu cobaan..jimat2. Azam nak jd kata weh thn ni haha

Anak Wak Mail said...

wah..dah jadi bussinesswomen ni..hehe

betul,,kalau ada yg lebih murah, kenapa nak guna lagi yg lebih mahal..:)

Cikgu Ma said...

ooo..prepaid punya...akak pakai yg bese, monthly fee 68...hoho

syahirooAhmad said...

wahh bines nampak.. :D moga berjaya cik ira..

HeNRieTTa JoSe said...

Salam....minat jugak nie..coz yg rietta pkai skang nie limit dia 3G...rm 68 sebulan...hmm, nk tnya, coverage dia sama ke cam celcome biasa,sbb aitu minat ngn p1max,tp sini xde coverage...huhuhu..satu lg soklan, topup dia sama cam hp ke,ada topup khas bband? Tq ira...

tieykah said...

tikah pakai yg ni

:D

tp adk punya

Woofer Storm said...

nasib baik sy guna p1.ehehe ingat nak teminated je tapi line laju siot,,hehee

#nak pinjam boleh??

Cik Jannah said...

waa. menarik. malangnya saya takde tab2 bagai. hehe

L said...

biaser r tuh. bila dh ramai guna nt makin slow r. mcm celcom broadbnd r...


jom baca sekejap..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/iman-kita.html

Leeya Hezlin said...

sempat lagi tolong promote..
hehehe..
kawan yang bagus.. :)

akak kat sini guna wireless ja..
tapi memang lembap la..
sabar ja menunggu mau loading..huhu

Cikgu Ma said...

akak lebih kurang mcm kdc jugak, act akak jqaf...(lpbs) memang masuk maktab time cuti...hari skolah akk ngajar...praktikum stat 30 januari ni..

**blog awak ok jerr..wlupun kdg2 ada citer psl pak we kan..hehe..

bg akak, blog yg obses sangat nak citer psl pak we/ mak we, apa jerr dorg buat tu yg bosan nak baca...memang akak follow jerr blog2 cmtu tp kdg2 entri mcm2 tu x gemar nk komen..hehe...banyak songeh kan akak ni...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

tak pernah guna line celcom..dulu guna broadband maxis..lebab macam apa jer..so skrg bertukar kpd P1..line mmg laju..tapi mahal..

Hanie_Dew said...

kalau kualiti sama harus la pilih yang murah.tingkatkan prestasi kurangkan kuantiti bil.hehehe.plus top up lagi kan.convenient je la kalau tak pakai tak payah top up.tp aku subscribe phone data plan je.seng sikit.kat umah pakai BB Wimax.t ko dah keje ko gunala internet yg canggh canggih punya. sabar sabar.

wahida said...

giler hebat ko promote...terbaik!!

nuyui a.k.a miss YUI said...

hnya dg n maxis yg laju bila di rumah..huhu

dhiera said...

best ye..unlimited!!
akak tunggu streamyx dtg pasang je ni~

HeNRieTTa JoSe said...

ooo....senang la cam2 bleh fwd kdit....rietta tinggal kat kepala batas pulau pinang....sini ader coverage tak ira?

Dalila Hamid said...

ira.. student mmg patut cari yg murah dan terbaik internet mmg penting skrg ni... kotiaw tu x pedas... biasa2 aja... :)

Asrul "iLham" Sany said...

gempak...bisnes :D

nabilah_2908 said...

dulu mmg guna 'BEROKband'Celcom ni..hehehe..

kenapa panggil berok..sbb super lembab...ada masa2 je laju...paling sakit hati bila tiba2 kena caj tuk bill..mmg terminate...

try Maxis lak...Maxis much..much more better la dari Celcom..xde kena lebihan caj bagai.. RM 50 juga sebulan..

tp..skrg ni dah guna strymx..good bye la tuk broadband..:)

Anak Wak Mail said...

haha,,tak dapat la nak tumpang suzuki alto ira camni..hehe..

p/s: rifhan nak buat cupcakes?belum sampai seru lagi..hik3x..;P

munna said...

bagus juga ni utk budak2 sekolah ....

Aishah Jahirah said...

erm mcm best je ira....banyk lg ke stok.rasa mcm nk rembat satu le pulak.akak pakai celcom RM68 sekarang ni.5G ujung2 bln asyik terlbh usage je...haha

emy zulaiha said...

wah hebatlah marketing ira! :)

KhaiRin - anies said...

kasi free la dpt pahala nnt heheehehhehe

aRa ❤ aFiq™ said...

ooo ni yg kawan ara dok kap uh.. tpi kt umah line celcom plan la kak.. huhu

qaseh said...

ag sonok kalau pakai yang free...masuk bln ni da 5bln pkai tanpa bayar..cara utk wat xpasti cam ne..tiba2 jadi free...bkn kedekut ilmu ke ape k..tpi mmg xtau cam ne caranye..

Amirul Shafiq said...

kwn aq pn cmtu juga,tbe2 jadi free,topup pn smata2 nk idupkan tamat tempoh simkad..cmne nk wt ekk??

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails