.Awesome Blogger.

Tuesday, January 3, 2012

.Kisah tahun baru.



salam semua.. :)

semua orang sibuk cerita tentang sambutan tahun baru, azam baru..Ira tak cerita pon kan..wuu..mana boleh orang lain cerita, Ira tak cerita..jadi Ira nak cerita sekarang..;p

lepas Ira siap baking blueberry cheese tart, Ira siap2 nak keluar dengan 'si dia'...tunggu 'si dia' balik kerja (kerja separuh hari, sabtu kan), dengan 'si dia' ke kenduri walimatul urus kawan lagi, lama betul..akhirnya Ira dah bosan tunggu...disusuli beberapa kejadian rentetan yang menyebabkan Ira akhirnya merajuk! merajuk tak nak keluar dengan 'si dia'..wuuu

Ira marah 'si dia', 'si dia' marah Ira..akhirnya tak ada orang menang..keluar juga walaupun merajuk tu...pergi The Curve, redah kereta yang berderet-deret semata-mata 'si dia' nak pujuk Ira dengan belanja dinner di Bubba Gump Shrimp Co.


sumber gambar : Mr Google

siapa yang pernah tengok filem Forest Gump mungkin familiar dan tahu tempat ni..:)..Ira tak pernah tengok filem tu tapi 'si dia' pernah...tempatnya unik dan dihias berdasarkan filem tu..makanan utama, tentulah berasaskan udang, tapi ada juga ayam, daging, salad dll....kalau duit Ira, Ira tak makan kot kat sini..mahal..wuuuu...disebabkan merajuk kan, dapat juga biskut famous amos ;p..untung juga merajuk kan..hehee..


terima kasih sayangku ;p!

dah solat semua, kami berangkat pulang dalam pukul 9 lebih, masa tu orang lain berpusu-pusu nak datang untuk sambut tahun baru...kereta berderet-deret parking kat tepi jalan..memang ramai betul nak sambut tahun baru kat sana..polis pon sentiasa berkeliaran di tepi-tepi jalan..

sampai rumah, mandi terus tidur..tengok bunga api pon dalam mimpi..

azam tahun baru?semestinya nak jadi manusia yang lebih baik dari tahun 2011..juga Ira berazam untuk menjadi anak yang lebih solehah, kawan yang mampu menjadi pendengar yang setia serta guru yang disenangi oleh semua orang..

semoga kita sama-sama dapat mencapai azam tahun ini..mudah-mudahan..:)

maaf sebab cerita tentang azam tahun baru lambat..;p


psss : Semoga Berjaya untuk yang sedang bertarung dengan final exam..:)
untuk yang bersekolah, Selamat Kembali ke sekolah ;p


59 comments:

ndztnadia said...

dan sebenarnya saya tak reti macam mana nak order makan kat situ. noob kan saya =.=

PinQib said...

hee.. bes nye jd pompuan kan.. hakhak3...

merajuk orang pujukkkk

KhaiRin - anies said...

selamat thn baru..
nk cookies tu bleh???

mama aini said...

he2x..untung juga merajuk2 ni dpt juga biskut famous amos tu.. :)..masa sambutan tahun baru memang kat curve tu jammed sikit..

aRa ❤ aFiq™ said...

wooo.. kuar ngn si dia uh.. best oo.. akak na famous amos.. lame xmkn..hee

zulhilmi tempoyak said...

ehhh...mcm tiru je. hahaha

fine. satu lg x de. awek yg baik serta kiut. hihihi

Iffah Afeefah said...

kak seronoknye la berjalan

nme penuh akak ape eh

Ujie said...

penah dgr tmpt tu, tp blm penah pegi.

*org merajuk pun dpt upah!
cam tu la suami akak ckp..kalau lps pujuk akak. ^__^

Iffah Afeefah said...

sronokla org pujuk

bile nk langsung nye tu kak

J.Syazwana said...

untunglah merajuk dapat famos amos. nak sikit. hihihi

tahun ni macam takde azam je. boleh gitu ? :P

Papa Mifz said...

tak pernah mkn lg kat bubba gump tuh...

miss Fyqa said...

sekali sekala merajukkan..xpe ..hehe

kalau ira nak bg fyqa sket blueberry cheese tart tu apesalahnye.. heee :)

aReLaN said...

amboi...sje je kan majuk nk suruh org pujuk.hahaha..best tau cter forrest gump.very motivational n klakar la gk.byk kali dh tgk.tp bubba gump tak prnh g.kt jpon pn ade tp xjejak gk.aiyaa

kim heeruul said...

perhhh..dpt famous amous la ..

Original CikTeddy said...

wah..untung la..ahah
xde ke pesanan buat lepasan spm aka penganggur mcm cik ni?haha

p/s:takleh kamcing ngn tart,ntah la..huhu

Ardini Humaira said...

sedapnye pemes emess :D

hassy chan said...

untungnye merjuk ad org pjuk ngeeee hehehee

Bulan Syurga Firdausi said...

sdpnye suke btl die ye mknan rajinnye awk..x kire nk awk msk bg sy btl2 he2 alhamdulillah keje ok tp bz ckit skrg ni... :)

tieykah said...

Tak pernah pergi kdai ni.

T_T

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

majuk la selalu..hehee gurau je xelok taw selalu majuk pun..
p/s:ira simkad bb celcom 1 malaysia tu masih dijual lg ke?nanti blh ira bg testi..mcm menarik n yg penting jimat.

Tukang Karut said...

aku baru jumpa azam tadi... dia kim salam...

~SaL IjOu~ said...

mcm best je mkn kat situ~ ^^

p/s : hmm, blom ade Ira..try suh kwn lain check pun xde..berdebar2 jantungku..dub dab dub dab~

aimie amalina said...

awwwww
berpamos amos ye
selamat tahun baru :))

Woofer Storm said...

tak mampu nak pujuk dengan barangan yang mahal2 belaka..hehe

#kan bgus kalau lelaki pun blh merajuk..

MiszMaryaNe said...

hehe, majok lg ke ira,
okela tu dpt bskut,
nt majuk lg iqmal nk bg pe plak yek, hehe..=)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sedapnye femes amos.. :)

Selamat Tahun Baru Ira..moga azam tahun ni akan tercapai..Insyallah..^^

Leeya Hezlin said...

seronoknya dia dating..
even merajuk pun still lagi dapat cookies..
hehehe.. :)

KaK LimAh Si SupiR said...

nk bisekot tuuu jgk..peberet :P

hepi new yer jgk :P

Teenager Housemaid said...

huhu...xpernah pergi lagi..

wah famous amos..nak sikit..:)

sitinuraffizza said...

awak2! bestkan dpt org yg dh bekerja. bt pe, nk apa..semua dpt. even merajukpun! HEHE.

Maii said...

hehe selamat tahun baru kak ;DD

msredcheesecake said...

Happy new year... Muga tahun ini lebih baik dari sebelumnya.....

Akak majuk dapat air milo ais je.... Hheee....

Pocket said...

besh nyer merajuk n dapat sebikut :D

BubbaGump! makanudang lima rasa tu:D

Anak Wak Mail said...

wahhhh..untungnya dia..si dia ni mesti org kaya..hihi..;)

nuyui a.k.a miss YUI said...

moga azamnya tercapai ea..amiinn..

ciK LyndaWawa said...

saya pun minat famous amos..
tapi tak boleh beli selau..
mahal dooo

Finaz Jaafar said...

okay kite tak cite pun pasal new year kat blog..hahaha

ehemmm untung la si dia bawak pi sana..cambest je..tak pernah gi..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

eh eh x penah pon akak mkn kat situ..

biasalah zaman bercinta majuk-majuk tu

echa takashimaya said...

nak siketttt.hehe.

soooooour said...

ceit..nak majuk2 la...tinggal tepi jalan je klu cmni..lalalala..

dhiera said...

sama la kite ira.. sambut dalam mimpi jerk~

nurkaloi said...

wahhh bskut famos amos ^__^

Asrul "iLham" Sany said...

kalau dia majok2 lempang je die hahhaa

CekbOlat-bOlat said...

=) wahh.. untunglah pkwe dkat ^^

pstt: ape tjuk lgu ni?

munna said...

selamat tahun baru dik... alahai sweetnya tahun baru dia

ZORA said...

untung ler....:)

nabilah_2908 said...

tak lambat la..baru 3 haribulan..masih awal..hehe.. :)

moga apa yg di azamkan itu tercapai... :)

untung ada yg syng...bila merajuk ada yg pujuk.... ;P

khaifaiz said...

untung jadi org merajuk kan...

aleen aiden said...

amboi...kemain lagi dpujuk haa..jeles!

Hanie_Dew said...

wahhh..bestnya merajuk dpt makan kat bubba gump.mmg mahal la kot kan.

malam tahun baru tu aku kuar siang siang. dh nak dekat kol 12 ruch balik umah takut stuck kat tgh jalan yg sesak. ka tgkap umah aku tgk bunga api dari merata tmpt. hahahaha.

khairul akmal bin azman said...

tempat2 cam grand2
segan gua nak masuk!

Ila Aqilah said...

haha..ira, untunglah merajuk..thee

boleh makan besar :)

moga azam ira tercapai!

AinsHa=) said...

bestnya ada orang belanja kan. ehem2...hehehe

wan nurul hezrina said...

mummy takdok citer tahun baru..duk umah diam2 sbb demam urat!

btw selamat tahun baru 2012..semoga ada banyak bite baik tahun nie!

Puan Kutu said...

untunglah merajuk ada org belanja,akk klu merajuk tak berasap arr dapur.kebulurlah aiman.hoho

starzieti said...

bestnya famous amos tuh. da lame tak makan. -.-

Miss Nadya said...

bestnyer..:)

aw..romantik sangat..:)

p/s :: hari tu private sebab edit blog..:)
buku dari JS best x?

Cik TeN10 said...

at least ira cite jugak azam tahun baru even lambat.. fatin haramm.. hahahah

berbaloi jugak ira merajuk kan.. kl camtu balik mesia nanti fatin pun nak merajuk jugak la.. untung2 dpt makan sedap2.. keh3.. >.<

semoga azam ira tercapai.. insyaAllah
sorry lama tak menjenguk.. selagi tak abes cuti kaki fatin ni tak henti berjalan.. heee ;p

TiraPengemis said...

nak jgk famos amos tue...huhu

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails