.Awesome Blogger.

Thursday, November 24, 2011

. Kegembiraan Berganda-ganda Part 1 .



salam semua..:)

entry ni khusus untuk kegembiran Ira yang pertama..hee..ada lagi satu yang membuatkan Ira rasa nak melompat dengan gembiranya sama macam entry ni..;p..tu next entry k..

ehemmmmmmmmmmmmm...

alhamdulillah Ira dah tamat pengajian Ijazah Sarjana Muda..yeayyyyy!!!

sila ucap Tahniah kepada Ira!heee..;p

semalam hari terakhir Ira di IPG, ayah dan mak Ira datang ambil semua barang Ira..penuh boot kereta dan tempat duduk belakang..haha..muat2 untuk Ira duduk je ;p..

semalam sedih lah juga..wuuu..minta maaf dengan semua kawan2..nasib baik tak nangis..heee

lama tau Ira belajar...dari lepas SPM sampai umur dah 23 ni..

tempoh pengajian : 5 tahun setengah = 11 semester ( termasuk pra ijazah )

Kursus Induksi Sistem Saraan Malaysia ( KISSM ) pon dah selamat...rasanya memang lulus dengan gemilangnya sebab dah ulangkaji soalan masa kursus tu dengan pensyarah..heeee

lepas ni hanya menunggu interview Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran (SPP) , 8 Disember ni dan tempat posting yang tak tahu bila dan di mana..wuuu.. harapnya dapat di negeri sendiri...heee

Ira konvo bulan Mac 2012...Insya-Allah di PICC, Putrajaya..;p




tak sabar nak konvo..heee

jadinya sekarang ni Ira adalah penganggur yea..huu.... sama dengan Wanie la..hehehe.;p

plan masa cuti :

Bulan November ( ada seminggu lagi ni ) :

- Qada' tidur..kekeke..;p
- Kemas barang dan baju dari asrama hari tu..waaa almari tak muat...:(
- Study untuk interview..wuuuu


Bulan Disember :

- Trip ke Penang ( dengan bestiess )
- Interview SPP kat IPG Melaka..
- Tengok cerita korea sampai lebam..hehehe
- Masak dan baking cupcake..
- Duduk rumah sampai bosan..;p
- Menunggu posmen membawa surat posting..heee


Bulan Januari 2012 :

- Kalau tak dapat posting lagi, nak cari kerjaaaaa part time..;p



cukuplah plan tu dulu..haha..kang tak terbuat plak..;p

bye2 semua...apa plan cuti anda? Next entry Kegembiraan berganda Part 2..stay tuned..:D


39 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

tahniah dear,dh tamat.

hehe,rehat sepuasnya ea..

mama aini said...

slm kenal dr mama..tahniah !!!..dah habis belajar..semuga cepat dipostingkan dikg halaman ira sendiri..thanks ya..sudi singgah keentry mama..

cik ika said...

tahniah2

feza said...

selamat berkonvo. nanti melompat tinggi2 dengan baju konvo sambil lempar topi nya. best.

buat yang terbaik interview disember nanti;

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

tahniah ira......haha mcm2 nk buatkan...xpe la buat la apa yg nak buat tu,nanti dah posting xterbuat dah...:)

Kazman & Sue said...

tahniah dari kami sekeluarga... semoga berjaya mendidik anak2x bangsa...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tahniah..Tahniah..akak tumpang happy..^^
Bestlah dah abis belajar...bakal cikgulah ni kan.. time cuti ni bolehlah Qada tido.. ;)

sitinuraffizza said...

selamat berkonvo! mesti gojes dy ~ (:

Iffah Afeefah said...

erk ipg mne dlu?

snior la ni

tahniah da grad

Wanie said...

yayyy!!! ira nak tanam anggur macam wanie gak..haha..congrates ye..yg posting tu terus keje la eh..untunglah terjamin amik pendidikan ni..

*ehem, na gamabr antar kat email wanie eh..pastikan gambar tu clean n clear..weee

Wanie said...

maksud wanie klu nak wanie lukis vektor =)

Cik TeN10 said...

Ohhh awk bljr kt ipg melaka ea?? Kite ade sorg mmbr kt situ.. Ntah2 awk knal mmber kite tu sbb dia pn abes this year jgak.. Btw congrate !! Jeles tgk mmber2 grad..kite lmbt lg.. Lg 2 tahun..

Pstttt.. Kite msih kt jepun lg.. :)

dill said...

selamat menempuh alam pekerjaan :)

dill.

TwIstiEs*meSti Mau* said...

haha..tahniah2..
merdeka..!!!!
hmmm..jemput singgah nyer....:)
tq

Run Away said...

wah....dah siap jadual neh...;d

Puan Gojes said...

congrats syg ;) hepi konvo dr saya ye..dan hepi holiday!! yahooo ;p

gadisBunga said...

tahniah sebab dah grad! selamat menempuh alam kerja pulak lah lepas ni. :D

farah adila said...

wah happy sakan yek...
siap ada plan lg smpai bln januari...
bagus2 ada semangat planning ttg kehidupan...:D
tahniah ye dh tamat pengajian ijazah...bertuah mak & ayah ira:)

aRa ❤ aFiq™ said...

wah best da abes blaja.. tahniah.. trip ke penang 2 na ikot.. bole ? :D

cinnamon.com said...

Tahniah ye..penat belajar kan..mudah-mudahan dpt kerja nnti..boleh tolong ibunya pulak..

amna said...

alhamdulillah..
tumpang gembira utk akak :)
semoga dapat posting di negeri sendiri. amin..

*tak sabar nk habis blajar juga ^^

Saiazuan said...

congrats ira.. :D zuan lmbt lg bru abis degree :)

soooooour said...

untunglah dpt menternak lemak....

♥Aien Najwa♥ said...

waaa...besh nyer..=) mesti xsabar nak konvo kan..tahniah syg coz dah habes degree..so, after this just tinggal konvo kamOo..(^____^)..

J.Syazwana said...

tahniah !
semoga berjaya dalam apa jua pon.
hihi

wahida said...

wah tahniah dear...

nak qada tido yer....tido la puas2 yer...

mmg penat belajar kan...

ABU said...

oyeh!! abis sudah.. tahniah
wah kemain lagi nak Qada' tidur hahahaha

khairul akmal bin azman said...

ok la 2 de plan..
kay pun tgh cari keje part time

nazirah said...

wah tahniah awak .. wiwiwiw selOnoknye dah abes ijazah ye smg berjaya dalam temuduga tu amin :)

zOeY zAu YaH said...

tahniah =)

Lea Isnawi said...

tahniah! dh abes belajar!

Asrul "iLham" Sany said...

dh plan smpi ujung taun ye... terbaek

neway terima kasih sb sudi baca siri Amer+Ashraf saya.

agak2 paham tak cite ni pasal ape? muahaha

hitamanis said...

siriyesss. congrtz... aku nk tgu thn dpn jerk ni.. ahh x larattt

Ihsan Arifin said...

tahniah kak ;) nanti jumpa lah kite kat picc tu. rasenye saye & member2 lain kene incharge protokol hehe

Dalila Hamid said...

tahniah tahniah tahniah... dik :)

Asrul "iLham" Sany said...

menan tu mainan hahaha

sy suka kumpul figura aksi :D

anyway, ada apa2 pertanyaan boleh je terus tanya sy kat shoutbox or entri pasal Amer+Ashraf

sy slalu check setiap short sy

:D

fatiniathirah said...

wahh,, congrats kak ira :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

tahniah ira dh abes belajar..selamat jd cikgu yg berdedikasi ya :)

ILA HonEyBuNNy said...

tahniah ira..

bestnya dah habis...

wahhh awal dah plan tu..ehehheh

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails