.Awesome Blogger.

Friday, December 10, 2010

. Maluuuuu... mana nak sorok ni?? .


siapa yang baca entry NI mesti cakap ira gatal kan?hehehe..

mana ada la... ira baik tau...

tu main-main aje... korang ni jangan la salah faham.. :PP

korang nak tau tak..

ni sambungan dari entry tu..

kan ira tunjuk gambar ustaz masa ira praktikum kat sekolah dulu kan?

kan dia dah selamat melangsungkan perkahwinannya yang pertama.. mudah2an yang terakhir heee

dia tak jemput kami ( ira dengan partner masa praktikum ) pun..

sampai hati dia....sob3...+______+

lepas ira tengok je gambar dia kahwin kat fb.. ira terus buat status kat fb macam kat gambar ni...



ira rancak komen dengan bff maya ira iaitu Nadiah... sebab nadiah pon tau pasal ni..selalu tukar-tukar cerita masa praktikum...kan dear?hee..

status memang ditujukan kat ustaz sebab ustaz tak jemput kami...hahaha...tapi benda tu main-main aja tau.. sebab tu ada 'haha :P '...


sebabnya dulu ustaz cakap nak jemput..haha..lagipun partner ira dok sebut2 ustaz dah kahwin ke belum sebab memang kami tahu dia akan berkahwin bulan disember ni..

dan ira juga telah add ustaz kat fb..heee...

dengan tak disangka-sangka...

setelah ustaz 'approve' ira sebagai kawan di fb..

dia pon........

* seperti gambar di bawah *


tau tak..

itu adalah ustaz!!!

dia komen status ira tu...........

ira malu..hahaha..malu gila...nasib baik ada benda-benda yang dah didelete malam tu..hahaha...

korang baca la sendiri... kalo tak cukup besar, klik gambar yea...heee

nasib baik ustaz sporting...:P...malu wehhhhhh...

takkan ku jejak kaki ke sekolah tu lagi....hahahahaha...

p/s : cakap siang pandang-pandang...

tapi kan.. ustaz adalah orang yang ke berapa ntah yang suh kami stay kat skpbt..
rasanya ira dengan partner memang disukai ramai kot..kih2...:P

semoga mereka bahagia!

kisah ini tamat buat selama-lamanya...hee
bye!



15 comments:

Rapunzil Özil said...

hahahaha. sabar jelah~ :P

Firdani said...

iraaa...wat malu je ok..hahahaha..dah p add ustaz 2, p tulih mcm 2..mst die terase..kah3..eh ad can la ira..die tgh cri lg 3 gadis..:P

Puan aiNa Rahman said...

haaa..kan dah kantoi..hehe =P

-nadia- said...

hahah...
segan wo0o....
tp nsib baik ira smpat delete yg satu komen panas tu..hahha~~

tp kan dear...ustaz ni mmg ensem r...haha....no wonder r ira admire kat dia...~~hahah....
ndia de tgk satu pic dia yg ira komen..dia tgk pegang LCD projector...ngeee~~~
kacak!!

iRa~" said...

fizza ;
ngeh3...hahaha..lawakk!
malu kot..:P

wani ;
malu wani..ira malu..haha..
igtkan dia x baca sbb status tu da ke bwh..kirenya dia dok telek la fb ira tu..haha..xmoooo...xmo suami org..:P

nadia ;
tau xpe...kalo x, lagi maluuuuuuu..hahaha...mmg lwk sgt okeh!

ahahhaa..smpai ctu nadia tgk?
wahhh kire nadia mmg suka kat ustaz ni..hahaahaha...
dia mmg kacak..kan da kata plg kacak kat skola..heee...
tu la jejaka idaman ira kalo nk tau..hee..means cara n personaliti dia..pkai spek, cerah, beriman, baik..hahahaaha..:P

sis aina ;
hee..malu ira sis..:P

-nadia- said...

hahah...kantoi!!!
nadia tgk sbb ira the latest komen pic tu..nadia bukak la..ehhe..~~
mmg ensem la..
b4 ni ndia rase biase je..haha.gatai!!

o0o..dia tetapi ciri lelaki idaman ira la ea??
alaa..iqmal pun lebih kurang menepati ciri2 tu kan..ahaks...:P

iRa~" said...

nadia ;
hahhaha..kantoiiiiiiiiiii!!
amboii dia...haippppp! nk kena ni..:P
tu br tgk gambo..haha...blom jmpa dpn2 ag..heee...:P
ada lg 2-3 gamba dia dlm album tu..gi la tgk..haha..:P

aah act lelaki idaman ira camtu la..
pkai spek, cerah, beriman, baik..haha..tp dia pnya mulut blh thn gak tau..hahaha...ira xpnh cte lagi kan psl admire dia kat skola??

iqmal menepati ciri ptama je..pkai spek..hahahaah..yg lain x...hahaa..jahat ira..:P

-nadia- said...

hahah...
siyes suke tgk!!
ngeee~~
sy dh tgk album tuh!!
wow....berkenan...hahah..alaa..dh kawin...:P
bertuahnye wife dia..dpt ustaz kan...:))

ira x cte lagi sal admire dia tu??nnti story kat ndia k..

hahha..
ye ke iqmal x cukup ciri tu??haha..x clap ndia..dulu tyme kite cte sal ustaz ni..ira ckp..satu lagi ciri.."chinese look"..heh~~
iqmal kan chinese look gak...ngee"P

iRa~" said...

nadia ;
heee...
kan da kata da..
abis la..hahaahaha..:P
tau xpe..sweet kan????da la pendiam..tp dok senyum je..:P
sukaaa..mn nk cri?hahaha...

oke nt ira cte..haha...bahaya..xleh cte kat sini..:P

hahaha..iqmal chinese look??haha..mamak look ada la..haha..:P
iqmal sndri yg cte kat ira sbb ada org ckp india ngan dia..haha..pastu dia tnye ira dia mcm mamak ke?kui2..
yap2..ira suka yg chinese look jg..:)

-nadia- said...

mane nk cari kan??hahha..lalalal..~
bersyukur dgn ape yg kite ade...cehhhwaahhh..:P

mamak look??haha..lawak..:)
alaa...gaye la tu cina...mate sepet2 kan..:)

iRa~" said...

nadia ;
haha..
xdapek da..:P
btol2..bersyukur..
alhamdulillah..heee...
kan lain plak jd kalo x bersyukur...:P

hahaha..dia yg ckp ngan ira..
lawak kan..
ala mata sepet sbb pkai spek dr kecik..kih2...:P

p/s: even ustaz bujang pon, rsnya kte ni xtermasuk dlm senarai menantu pilihan mak dia..haha..:P

-nadia- said...

haa??
sbb pe???
ciri2 mnantu yg mak dia nak ape ea??
haaa..gedix je nk tau ndia ni..hahah..:P

iRa~" said...

nadia ;
nak tau?haha..
semangat nadia ni..
bagus3..:D

ciri-cirinya adalah :

1. seorang guru ( ada can..haha )
2. anak kedua ( pon ada can..haha )
3. orang muar ( 2-2 xda can..muahaha)

itu sahaja ciri2nya...tapi ciri yg utama adalah jeng jeng jeng...

sedap di pandang oleh IBU nya..hahahaha..:P

-nadia- said...

oloh...spoil btol syarat no3 tu...hahah..~
mkcik2..smpai ati mkcik tetapkan syarat cenggitu..hahah..~~
wah2...dua syarat je kite ade ira...:))
nk syrat paling penting tu...agak susah skit...hahah..:P

hmm.~mmg org johor cm tu kan..
kwn2 ndia yg johorian..xkire laki or pompuan...mak diorang mesti letak syarat nk bakal pasangan yg asal dr negeri johor jgk..~
mungkin sbb dekat dan senang..n x bg anak berhijrah kat negeri lain nnti...

iRa~" said...

nadia ;
hee...tau xpe..:P
ni cikgu2 kat sn yg cerita kat ira..
thats y dia jd bujang terlajak..38 kire terlajak la kan?heee..
akhirnya kawin juga..tu yg dia happy sgt..bagus utk dia..:)

rsnya dlu pnh bcinta n bkenan n nk kawin la..tp ibunya xsuka..mmg anak yg baik sbb ustaz yg jaga mak dia...dgr ckp mak...tu jd gtu..

agak la kot..major kan??mentaliti family tu..payah gak kan?hee

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails