.Awesome Blogger.

Wednesday, December 22, 2010

. Tag Ciri-ciri Jejaka Idaman! .



tag lagi dan lagi.. sila jangan muntah..hee.. Fizza ni macam nak korek diari hati Ira je?hee..

layan je la k..:)



1) 5 characteristics of your dream guy?

· Ada pegangan agama yang sepatutnya..

kan seorang suami kena membimbing isterinya..

jangan nanti isteri hanyut, suami pon hanyut sama..:)

· Bertimbang rasa, baik hati, penyayang,

hormat orang tua dan ciri-ciri yg sewaktu

dengannya..hee

· Mampu membuatkanku tersenyum walaupun

tengah marah.. ( pandai handle perangai saya yang

tak berapa betul ni..huu )

· Mempuyai karier yang kukuh dan beberapa

asset yang perlu di zaman kini seperti kereta,

rumah dan duit simpanan serba sedikit..

( kalau boleh tak mau la cikgu

juga..huu )

· Ringan tulang dan boleh diminta tolong

seperti tolong angkat kain, tolong tekan

butang mesin basuh, tolong cuci bilik air

dan tolong bla bla.. hee.. tak suka lelaki

yang hanya mengharapkan isteri semata-mata,

membuta sampai petang, tengok tv je

sedangkan Ira bertungkus lumus di dapur..

tak suka yea… kita sama-sama kerja,

sama-sama penat oke..huhu..kata susah

senang sama-sama kan?haha..


2) 5 characteristics that you have never like in a guy?

· Semestinya tak suka lelaki yang pengotor..geli lah!

· Semestinya tak suka lelaki yang kedekut!!!!!!pantang ni…huu

· Semestinya tak suka lelaki yang panas baran dan kaki pukul..bye2 je la..

· Semestinya tak suka lelaki yang bajet bagus..bagus sangat ke????

· Semestinya tak suka lelaki yang mengongkong…


p/s : lelaki merokok pon tak suka juga tapi boleh bertimbang rasa lagi..baik kan Ira ni?hee


3) 5 feelings that you have when you're out with the one you admire?

· Malunyaa..dia pandang kita ke ek..hahaha

· Kena control ayu ni..keh2..:PP

· Gembiraa sangat!

· Rasa nak senyum sampai bila2...hee

· Serba tak kena sebab rasa macam diperhatikan walaupun

tak..ngee..:PP


4) 5 places that you want to travel with your loved one?

· Menunaikan umrah / Haji di Mekah bersama-sama

suami ku tersayang..amin..

· Rome, Venice , Itali..hee

· Paris..heee..

· Bandung sebab nak shopping guna duit

yang tersayang..muahaha..

· Pulau-pulau yang cantik kat Malaysia.

Contoh Pulau Langkawi, Pulau Tioman, Pulau

Perhentian..hee..lain rasanya kalo pergi

berdua je dengan orang yang kita

sayang..kan2??


5) 5 things that you would give to your loved one?

· Kasih sayang, cinta, kebahagiaan, kegembiraan..

· Ketaatan dan kesetiaan..semestinya kan..

· Baby??huuuu

· Surprise2 yang tak pernah dibuat sekarang..:P

· Awak nak apa ea?hehe..tak leh fikir lah nak bg

apa dah..haha


6) 5 songs that you will sing to your partner?

· Teman Terulung by Anuar Zain

( pernah buat video latar belakang

lagu ni untuk dia )

· Terima Kasih Cinta by Afgan

· For The Rest Of My Life by Maher Zain

· Tercipta Untukku by Ungu

· Ketika Cinta Bertasbih by Amee & Melly Goeslow


p.s : takkan berani nyanyi depan dia..hee..

berani bagi lirik / video yang guna lagu2 ini..:)


7) 5 friends that you want to tag?

· Cik Cimi

· Cik Ezze

· Cik Joyah Lisa

· Cik Nur Azila

· Cik Gadis Semasa


Dah siap.. nanti tag lagi yea Fizza..heee..:D


12 comments:

-nadia- said...

heee...~~
abis fiza nk korek semua kan...:P

iRa~" said...

nadia ;
tau xpe..
heee..:DD

khairunnisa ♥ said...

hee ;) suka jawapan "baby?huu :P"

iRa~" said...

khairunnisa ;
hee..
malu!:P

Rapunzil Özil said...

hahaha. mestilah nak korek! mana leh korang je baca mr.ri8 fza tp fza xtau. kang sama kang, payah pulak! hahaha
btw, kte sume ni ty tmpt2 nk travel, sume pakat ambk overseas je kan? blgk tol dlm msia xmo abiskan dl. hahaha

iRa~" said...

fizza ;
hee..yelaa skg da baca kan..:PPP
ehh ira ada letak ea dlm msia..hee
korang je yg xda!
hahaha..:PPP

Rapunzil Özil said...

yela, tp msia 2 xd r 1st tmpt. kannn...hahaha

MiszMaryaNe said...

da tau da spe jejaka idaman ira tu, hehe

iRa~" said...

fizza ;
haha..
janji ada drpd xde..
:PP..
kui3

iRa~" said...

k.mary ;
hee..
cpe??
dia xle menepati sgt ciri2 tu..
tp boleh la..haha..:PP

MiszMaryaNe said...

sape lg, en iqmal lar,hehe
aik, cri2 pe lg yg x tpt tu, =P

iRa~" said...

k.mary ;
heee...
tau da..:PP
alaa byk je yg xda ag..
hahah..
demand ira ni!:PP

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails