.Awesome Blogger.

Tuesday, December 14, 2010

. Usaha Gigih Untuk Masa Depan .



salam semua..

hehe..

semasa blog ini tak diupdate..

tuan punya blog sedang sibuk duduk di dapur..

duduk bukan sekadar duduk..

siap berdiri, tangan mengadun dan pelbagai lagi gaya yang sesuai untuk menyiapkan....

ini..

tadaaaaa..

Cheese Cake Ira @ Kek Keju Ira..

heee..

tahniah kepada diri sendiri kerana berjaya membuat kek keju yang selalunya ngaaapp terus masuk mulut je..:D


walaupun rasanya tidak seperti kek keju Secret Recipe tapi adalah seperti di Kedai Bakeri Ira..

tak pernah dengar ke?? alaa korang ni tak up to date la...hee..

insya-Allah ianya akan wujud 20 tahun lagi..heheee..tunggu pencen laa..:PP



nampak sedap tak??

apa?? tak yea.. tak ape la..sob3...+____+

tak manis sangat jadi sangat sesuai untuk pesakit kencing manis..heee...

tak rasa muak juga sebab tak banyak guna cheese.. so far ada yang kata sedap.. senang hati bila dengar..:D

yang kata tak sedap tu gi lah buat sendiri..:PP

siapa nak resipi boleh tinggalkan komen yea...hee.

siapa tak nak, sudah!

yang gambar bawah ni apa pula yea??

cuba teka..

tetttttt masa tamat....huuu


tau lah rupa dia tak bapa cantik sampai korang tak boleh teka..hahaha..

Ira pun tak tahu napa dia jadi macam tu..

lepas sejukkan dalam peti ais dia merekah plak..

mungkin sebab guna jem kot..

atau pon cheese nya terkeras sikit...

nanti boleh ubah suai lagi..

eh lupa..

itu adalah blackcurrant cheese tart..

ira ubah suai dari blueberry cheese tart.. alahh tuka flavor / perasa je..:))

rasanya boleh tahan sebab my sis yang suka kutuk2 ira pon cakap sedap..siap bawa gi office lagi..


tapi macam manis sikit..huu

cuma rupa je la tak ok sangat..hehehe..malunyaaa...:(

nanti bila Ira buat lagi Ira tunjuk rupa dia yang dah cantik yea..

korang jangan kutuk ea!!!!


p/s : saya budak baru belajar...huuu



5 comments:

Rapunzil Özil said...

sila bagi sy resipi ke2,2 makanan itu! :)

iRa~" said...

fizza ;
heee..
nak ke??:P

Rapunzil Özil said...

nakkk!! chese kek 2 terliur...

iRa~" said...

fizza ;
baik...nt ira bg resipi k..:)

Six clover ! said...

nak resepi tu boleh tak.nnti e-mail kan dekat saya boleh anis_aisyah@ymail.com. tq

. Follow on FB .

. Our Story .

Daisypath Next Aniversary Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Related Posts with Thumbnails